IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ekim 2014, 13:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümet'ten sürpriz hamle




Ziraat Bankası ile başlayan katılım hamlesine TMSF'nin elindeki biri Uzan'a ait iki banka daha katılıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Uzun zamandan beri konuşulan k***** katılım bankacılığı ile ilgili en somut adımı geçtiğimiz aylarda atan Ziraat Bankası gerekli tüm altyapı çalışmalarını neredeyse tamamladı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun şart koştuğu sermayeyi de hazırladı. Çok yakında kuruluşunun açıklanacağı katılım bankası ile devlet resmen faizsiz bankacılık sistemine de giriş yapmış olacak.

Ancak devletin katılım tarafındaki hamlesinin bununla sınırlı kalmayacağı gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulan tasarıda yer alan bir madde ile hükümet kamunun faizsiz bankacılık ile ilgili gerçekleştireceği hamlelerde elini iyice güçlendirmeye hazırlanıyor.

Yeni tasarıda yer alan maddeye göre; TMSF katılım bankacılığı için kamu bankalarına elindeki bankaları transfer edebilecek, hükümet ise katılımın önünü açmak için muafiyetler getirecek.
TMSF BÜNYESİNDEKİ BANKALAR KATILIM İÇİN DEVREDİLECEK

TBMM Başkanlığı'na sunulan Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alan maddeyle ticari iktisadi bütünlüklerinin satılması amaçlanan TMSF bünyesindeki bankaların hak ve varlıklarının katılım bankası kurulması amacıyla kamu sermayeli bankalara aktarılması öngörülüyor.
MUAFİYETLER GETİRİLECEK

Yine söz konusu madde çerçevesinde kamu bankalarının doğrudan katılım bankası kurması halinde ise kurucu banka ya da kurulacak katılım bankasıyla ilgili olarak bazı muafiyetler getirilmesi öngörülürken bu sayede katılım bankacılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının da önünün açılması hedefleniyor.
TMSF'DEN KATILIMA İKİ BANKA!

Öte taraftan TBMM'ye sunulan tasarının yasalaşması halinde TMSF'nin elinde katılım bankacılığına sunacağı iki banka bulunuyor.

Bunlardan biri Uzan ailesinden 2004 yılında TMSF'ye geçen ve satış süreçleri yılan hikayesine dönen Adabank iken, bir diğeri ise 1997'de TMSF'ye devrilen ve bir türlü satış imkanı bulunamayan Türkiye'de özel sektör tarafından kurulan ilk banka unvanına da sahip olan Türk Ticaret Bankası.
BDDK'NIN LİSANS VERMESİ GEREKİYOR

Konuyla ilgili edindiğimiz bilgiye göre; Adabank'ın devrinde herhangi bir sorun bulunmuyor. Türk Ticaret Bankası'nın ise lisans probleminin olduğu ifade ediliyor. Yetkililer Türk Ticaret Bankası'nın 2001 yılında bankacılık yapma yetkisinin sonlandırıldığını bundan dolayı da bankacılık faaliyetini yeniden yürütmesi için BDDK tarafından lisans verilmesi gerektiği belirtiliyor.
SIRADA HALKBANK VE VAKIFBANK VAR

Tüm bu gelişmeler karşısında kamu bankaları tarafında da hareketlilik yaşanıyor. Hükümetin yönetiminde söz sahibi olduğu Ziraat Bankası'nın yanı sıra Vakıfbank ve Halkbank tarafında da faizsiz bankacılık için çalışmalar yürüttüğü ve çok yakında somut adımların atılacağı konuşuluyor. Böyle bir durumda TMSF'nin elinde bulunan söz konusu iki bankanın ya Vakıfbank ve Halkbank'a entegre edilmesi gündeme gelecek ya da tamamen katılım bankasına dönüştürülmesi yönünde çalışma yürütülecek.

Kaynak: Kenan Biter - Haber7

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hamle, hükümetten, sürpriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da CHP ve MHP'den sürpriz hamle SeckiN Haber Arşivi 0 23 Eylül 2013 12:45
Facebook'tan dev hamle! Zen Facebook Haberleri 0 09 Aralık 2012 19:30
Google'dan dev hamle! Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Temmuz 2010 16:23
IBM'den yeni bir hamle! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 18 Haziran 2010 13:17