IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2014, 09:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümet vazgeçse de süreci sahipleneceğiz




HDP’den yapılan açıklamada, hükümetin PYD ile IŞİD’i bir tuttuğu ifade edilerek, IŞİD’in Kobani’de kimyasal silah kullandığı iddialarının güçlendiği belirtildi



ANKARA Milliyet

HDP Merkez Yürütme Kurulu, hükümetin Kobani ve çözüm süreci ile ilgili politakalarını sert şekilde eleştirerek, “hükümetin müzakere sürecini bitirmeye niyet etmesi halinde dahi, HDP’nin süreci sahiplenen ve ilerletmeye çalışan taraf olacağını” bildirdi. HDP, IŞİD’in Kobani’yi işgal tehlikesinin de sürdüğünü belirterek “kimyasal silah” iddialarının güçlendiğine dikkati çekti.



HDP MYK toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Hükümetin, Kobani’ye yardım koridoru konusunda ayak sürüdüğü ileri sürülen açıklamada PYD ile IŞİD’in bir tutularak PYD’nin “terör örgütü” ilan edilmesinin “aymazlık” olduğu savunuldu.
PYD’nin Türkiye’yle hiç çatışmaya girmemesine rağmen IŞİD’in Musul’da 49 konsolosluk görevlisini rehin aldığı ve Türkiye’yi tehdit etmeye devam ettiği hatırlatılan açıklamada hükümetin, kantonları tehdit olarak görmekten vazgeçmesi gerektiği kaydedildi. Asıl tehdidin bütün İslam coğrafyasına egemen olma iddiasını taşıyan, istilacı, katliamcı, tecavüzcü, insanlık düşmanı IŞİD çeteleri olduğu savunulan MYK açıklamasında YPG ve YPJ’nin kendi evini, canını, kentini savunduğuna vurgu yapılarak, “Kobanê’de bir insanlık direnişi sergilenmektedir” denildi.

KCK operasyonları gibi...
6-8 Ekim’deki gösterilerde polis tarafından infaz edilen ya da polisin denetimi ve gözetimindeki linç saldırılarında öldürülen onlarca insanının failleri hakkında hiçbir soruşturma yapılmadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Partimiz üyesi ya da sempatizanı yüzlerce insan Sabah baskınlarıyla gözaltına alınmakta, tutuklanmaktadır. KCK operasyonlarını anımsatan bir siyasal bastırma hamlesi ile karşı karşıyayız. 6-8 Ekim’de yitirdiğimiz insanlarımız için adalet mücadelesini yürütmeye ve estirilen tutuklama terörünün karşısında durmaya devam edeceğiz.”
Açıklamada “Yüksekova’da üç askerin öldürülmesi, canımızı yakan, barışa dair endişelerimizi büyüten bir diğer gelişme olmuştur. Hükümet müzakere sürecini bitirmeye niyet etse dahi, biz bu süreci sahiplenen ve ilerletmeye çalışan taraf olacağız. Çünkü barış her şeyden önce halklarımızın talebi ve ihtiyacıdır” denilirken, Üsküdar Validebağ’daki korunun yok edilmeye çalışılmasının hükümetin, Gezi sürecinden hiçbir ders çıkarmadığını gösterdiği savunuldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
de, hükümet, sahipleneceğiz, süreci, vazgeçse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davranışın Oluşum Süreci Elysian Felsefe 0 11 Mayıs 2014 14:10
28 Şubat Süreci Liaaa Tarih 0 14 Şubat 2012 11:37
Saç Bakım Süreci N999 Ah Kadınlar 0 07 Aralık 2011 15:11
Tıp Tarihi Süreci :))) SimHa Komedi ve Mizah 0 11 Ekim 2011 23:41
Yeniden doğuş süreci »Dєηiz« Serbest Kürsü 0 06 Mayıs 2009 11:14