IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2014, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İfadeleri davanın seyrini değiştirecek




Yeniden yargılaması yapılacak Balyoz davasında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlenecek. İfadeler davanın seyrini değiştirebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yeniden yargılaması yapılacak Balyoz davasında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlenecek. Özkök ve Yalman'a "Darbeyi siz mi önlediniz" diye sorulacak. Eski özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkları darbe teşebbüsü suçundan mahkum etmiş, ancak Özkök ve Yalman tanık olarak dinlenmediği için bu sanıkların yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

Balyoz davasında eski özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi, darbe teşebbüsü suçundan yargıladığı 365 sanıktan 325'ini, 21 Eylül 2012 tarihinde 6 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırdı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, CHP milletvekili eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan'ın aralarında bulunduğu 237 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarını onarken, 88 sanığın cezasını ise bozdu. Anayasa Mahkemesi'nin 18 Haziran'da verdiği "hak ihlali" kararının ardından İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 237 sanık hakkında yeniden yargılama kararı verdi. Bu sanıklardan cezaevinde yatan 230'u da tahliye edildi. Yeniden yargılamada ilk duruşma bugün (pazartesi) saat 09.30'da başlayacak. Duruşmada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.

İFADELERİ DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK

Davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, SABAH'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dair Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın temelde iki gerekçesi bulunmakta. Bunlardan birincisi iddianamede darbeyi önlediği iddia olunan Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök'ün tanık olarak dinlenilmemesi. Diğeri ise iddiaların dayanağını oluşturan CD, hard disk ve flash disk üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılmamış olması. Özkök ve Yalman, Balyoz Harekat Planı isimli bir darbe planını basında yer alan haberler dışında hiç duymadıklarını ve darbeyi önlemelerinin söz konusu olmadığını ifade ederlerse bu durumda darbenin Yalman ve Özkök tarafından önlendiğine dair iddianın dayanaksızlığı da ortaya çıkacaktır."

Öte yandan cezaları Yargıtay'da bozulan 88 sanığın yargılaması da aynı mahkemede 24 Haziran'da başlamıştı. Bu sanıklardan 25'i hakkında ilk duruşmada beraat kararı verilirken, diğerlerinin yargılanmasına 10 Kasım'da devam edilecek. Özkök ile Yalman, bu davanın duruşmasında da ayrıca tanık olarak dinlenecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davanın, değiştirecek, seyrini, İfadeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hrant Dink davasının seyrini değiştirecek kayıtlar PassioN Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 20:45
Davanın sanıklarına ne kadar isteniyor aSi Haber Arşivi 0 16 Aralık 2010 10:40