IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2014, 12:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan çarpıcı çıkış




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesinde akademik yıl açılış töreninde konuştu.Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bezmialem Üniversitesi'nin sadece sağlık alanında değil birçok alanda faaliyet gösteriyor olmasının üstünde duruyorum. Bezmialem'in çok iyi bir kampüse sahip olmasını ve çok etkin bir üniversite haline gelmesi bizim için büyük önem arz ediyor. Dünya ölçeğinde saygın bilinen bilim adamlarımız inşallah buradan yetişecektir. 3 Kasım tarihinin benim için farklı bir önemi var.

12 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ


12 yıl boyunca genel başkanlığını yaptığım parti ile sözlerimizin arkasında durarak Türkiye'yi çok farklı alanlara ulaştırdık. Biz daha iyisini yapmalıyız. Kimse tabi 12 yıl öncesini düşünmüyor ve bugüne bakarak eksikleri sayıyor. Vakıf Gureba hastanesinin 12 önceki halini kimse bilmez. Eğitim imkanını fiziken ulaşılamaz olmaktan çıkardık. Anadolu'nun bir çok yerinde 110 kişilik sınıflar vardı, İstanbul'da İmam Hatip'te 70 kişilik sınıflar vardı. Şimdi sınıfta sayılar 30'u geçmiyor. Türkiye genelinde 76 üniversitemiz vardı bu sayıyı 175'e çıkardık. Tabi bu da eleştirildi, akademisyeniniz var mı dediler. Dayanışma içerisinde buna da çözüm bulunacak. Tıpta bizim açığımız var mı? Var. Gelin o zaman sağlık bilimleri üniversitelerini kuralım. İlk adımı da burada attık. Bezmialem Üniversitesi bizim sağlık bilimleri alanındaki ilk üniversitemiz olsun dedik.

Sağlıkta çok büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik.

"BEZMİALEM'DE HASTADAN PARA ALINMAMALI"


Valide Sultan 170 yıl önce gördüğü rüyayı yorumlatır. Kendisine bir hastane kurması tavsiye edilir. Hemen 200 yataklı Vakıf Gureba hastanesini kurar. Bir tek soğan bir altına dahi satılsa hastadan kesilmeyecek, tedavi devam edecek. Bezmialem Valide Sultan'da bir hastadan para alınmaması gerek. Bu vakıfnameye uygun hareket edilmesi gerekir. 170 yıl önce görülen bir rüyayı şimdi dahi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

"MAZLUM MAZLUM DÖNDÜM"


İlaç bulabilmek, bulunsa bile alınması büyük bir çileydi. Bir gün doktor bana 5 tane ilaç verdi, uzattım reçeteyi 2'si var dediler, kalanını eczaneden alacaksınız dediler. Ben mazlum mazlum döndüm. Ne zaman sorumluluk mevkisine geldik, bunları kaldırdık. Sistemi kurduk ve oturttuk. Şimdi bizim vatandaşımız tüm ilaçlarını eczanelerden temin edebiliyor.

"HAİNLER, İHANET ÇETELERİ"


Yüksekova'da hastane açtık, açılış sırasında bir doktor yanıma geldi ve "Başbakanım ben nasıl şehre ineceğim" dedi. Neden dedim? "Korkuyorum bize bu hastanenin kampüsü içinde lojmanlar yapın da biz oralar gitmeyelim" dedi. Orada bu doktorları korkuttular. Bunlar hain, ihanet çetesi. Ondan sonra barış diyorlar. Bunlar kendi halklarına ihanet içerisindeler. Hakkari'de havaalanı yapıyoruz, inşaatta engeller çıkarıyorlar.

EZİKLİK DÖNEMİ TARİHTE KALDI


Biz 2 asır önce temeli atılmış ve bugünlere ulaşmış kurumlara sahip bir ülkeyiz. Saygıdeğer hocalarım, sevgili öğrenciler eziklik yaşanan dönemler başka medeniyetlere karşı boyunların büküldüğü dönemler tarih olmuştur. Geçen hafta MGK toplantısını gerçekleştirdik, 10 buçuk saat gibi rekor bir süre içerisinde güvenlik konularını görüştük.

"GAZETECİ KİMLİĞİYLE ASKER ÖLDÜRDÜLER"


Gezi sırasında bir çocuk ekmek alıyordu dediler. Algı operasyonu yürüttüler ama Yasin Börü ve arkadaşlarını görmezden geldiler. Niye? Çünkü Yasin Börü inancını yaşayan bir delikanlıydı. Bu vahşet anlayışını anlamak mümkün değil. Batı medyasında da Türkiye'ye karşı bir savaş olduğunu görürsünüz. Bunların uluslararası bir derneği var, bize geldiler. Ellerinde bir liste vardı fakat soruları sorarken hangi gazeteden bu bilgileri edindiklerini söylemediler. Sizin söylediğiniz gibi içeride 100 tane gazeteci yok dedim. İçeride şu an 7 kişi var ve bu 7 kişinin de terörist olduğunu anlattık. Bunların mahkumiyetleri de kesinleşmiş, kimi banka soymuş kimi asker öldürmüş ve bunlar gazeteci kimliğiyle yapmışlar.

"YAHU DÜRÜST OLUN BE!"


Her gün bir takım gazeteler çıkıyor, Türkiye'ye karşı algı operasyonu yürüyor. Geçen de Fransa'da bir gazeteci siz Peşmergelere müsade etmediniz dedi. Dedim bana yalanları soruyorsun. Biz izin verdik, davul zurna ile sınıra geldiler üstelik. Niye böyle yalan söylüyorsunuz? Yahu dürüst olun be! Burada doğrusunu anlatmama rağmen biz ayrıldıktan sonra yanlışını yayınlamışlar.

Yurt dışına gidip bizim hakkımızda alkolü yasaklıyor, sürekli İmam Hatip lisesi açıyor diyorlar. Böyle hainler var.

Kobani'ye en çok yardımı yapan biziz. Hala eleştirilen biziz. Elinize dizinize dursun ya! Kobani'den 200 bin kişiyi içeri alan biziz, yaptığımız harcama 4 buçuk milyarı buldu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çarpıcı, cıkış, erdoğandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'dan Bülent Arınç'ı zora sokacak çıkış PassioN Haber Arşivi 0 29 Mart 2012 20:07