IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son durak Kumkapı




Rumelifeneri'nde yaşanan tekne faciası, gözleri kaçak göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Fatih'in Kumkapı semtine çevirdi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

SABAH, Rumelifeneri açıklarında çoğunluğu kadın ve çocuk 24 göçmenin ölümüne neden olan tekne faciasının izini sürdü... Kurtulanlar tekneye Bakırköy sahilinden bindiklerini söyleyince ilk olarak sahildeki balıkçı barınaklarını dolaştık. Bakırköy, Zeytinburnu ve Yenikapı'ya uzanan hat boyunca sıralanan barınaklarda onlarca tekne var. Ancak faciada batan "Torun" adlı tekne hiçbirinde kayıtlı değil.

"BU HAVADA YOLA ÇIKILMAZ"
Faciayı konuşan balıkçılar, batan teknenin kaçak avlanan bir 'trol teknesi' olabileceği görüşünde. Ayrıca teknenin yakalanma riskini göze alarak İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılmasına da anlam veremiyorlar. İhsan adlı balıkçı, "Buradan Rumelifeneri'ne gitmek öyle bir tekneyle 5 saati bulur. Ayrıca Sahil Güvenlik, Sarıyer'de. Kaçak göçmen dolu tekneyle oradan geçmek de hiç akıllıca değil" diyor. Bir başkası ise "Hiçbir balıkçı bu havada yola çıkmaz. Resmen ölüme gitmişler. Zaten o tekneyle Romanya'ya götürecekleri de şüpheli. Bence kaçakları Çatalca'da Karadeniz kıyısına bırakıp 'işte Romanya' diyeceklerdi" diyor.

"KUMKAPI'DA ŞEBEKE VAR"
Ardından göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kumkapı'ya gidiyoruz. Nişancı, Katip Kasım ve Muhsine Hatun mahalleleri göçmenlerin mesken edindiği yerlerin başında geliyor. Her köşe başında siyahi ya da Afgan uyruklular var. Nişanca Mahallesi Muhtarı Zübeyir Yiğitalp, mahallede yıllardır göçmen sorunu yaşadıklarını anlatarak, "Burada insan kaçakçılığı yapan bir şebeke var. Eminim. Çünkü bu göçmenler başka türlü buraya gelemez. Bir süre burada tuttuktan sonra Avrupa'ya götürüyorlar. Bu tekne faciası da bunun sonucu" diyor.

"AVRUPA'YA AÇILAN KAPI"
Mahallede daha çok Afgan göçmenlerin bulunduğuna dikkat çeken Yiğitalp, "Kaçak göçmen sayısı mahalle nüfusundan fazla. Yaklaşık 5 bin göçmen var. En çok da Afganlar'ın hayali Avrupa'ya gitmek. Ben sabah çocuklarımı okula götürürken gruplar halinde yürüdüklerini görüyorum. Nereye gidiyorlar, ne iş yapıyorlar belli değil. Buna acilen bir çözüm bulunması gerekiyor" ifadelerini kullandı. İsmini vermek isteyen bir esnaf ise "Burası mültecilerin Avrupa'ya açılan kapısı" dedi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durak, kumkapı, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kumkapı Olayı Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 16:09