IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan'dan müjde üstüne müjde




Dört gözle Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasını beklediklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolaysız vergilerdeki sorunların çözümü halinde rekabet gücünü etkileyen dolaylı vergilerde indirime dahi gidilebileceğini kaydetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı hazırlanırken ilgili kesimlerle görüşülmediği eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili tüm kesimlerle görüşme yapıldığını ifade etti.

Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki soru ve eleştirilerine cevap verdi. Türkiye'nin asıl sorununun dolaysız vergilerde olduğunu belirten Şimşek, bunun için de dört gözle Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Şimşek, dolaysız vergilerdeki sorunların çözümü halinde rekabet gücünü etkileyen dolaylı vergilerde indirime dahi gidilebileceğini kaydetti.

Memur maaşı % 8.5 artacak

Vergi oranlarında artış öngörülmediğini aktaran Bakan Şimşek, memur maaşlarına 2015 yılında enflasyon farkının verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruya, "En düşük memur maaşı bu haliyle yüzde 8.3 artacak, ortalama memur maaşı artışı yüzde 8.5 olacak" cevabını verdi. Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetinin sorulması üzerine de Şimşek, Suriye'den gelen göçmenlerin maliyetine ilişkin, bugüne kadar bütçeden 2 milyar 315 milyon lira harcandığını belirtti.

1 milyon yeni istihdam

Şimşek "Bu konudaki harcamayı sadece bütçeden yapmıyoruz. Mahalli idarelerin çabaları var, başka ayni yardımlar var. Bizdeki rakam en son 4.5 milyar dolar" dedi. Şimşek, istihdam sağlamada Türkiye'nin performansının iyi olduğunu belirterek, "Bu yıl için yanlış hatırlamıyorsam 540 bin civarında ilave istihdam öngörüyorduk, muhtemelen bunun üzerinde bir istihdamla kapatacağız. Sadece işgücüne katılımda 1 yıllık süreçte 2.2 puanlık bir artış var. Bunun yaklaşık karşılığı 1 milyona yakın ilave" dedi. Şimşek, tarım arazilerinin çiftçilere satışı için genelgenin 1 ay içinde çıkacağını açıkladı. 2B olarak bilinen arazilerin satış gelirlerine ilişkin rakamları açıklayan Şimşek, söz konusu satıştan bugüne kadar 3.2 milyar lira gelir elde edildiğini söyledi.

TC-TUR UÇAĞI İÇİN BÜTÇEDEN ÖDEME YOK

TC-TUR tescilli yeni Cumhurbaşkanlığı uçağı için bütçeden herhangi bir ödeme yapılmadığını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolar" diye konuştu.

Proje bedeli 1.3 milyar lira

Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili kendileri açısından mevzuatla ilgili bir sıkıntının olmadığını söyledi. Şimşek, yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu, bu zamana kadar tümü Başbakanlık bütçesinden olmak üzere 963.4 milyon lirasının harcandığını söyledi. Şimşek, 2015 yılında tamamlanmasının planlanması nedeniyle söz konusu yıla ilişkin bütçeye 300 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakandan, müjde, üstüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan'dan çiftçilere müjde! yaSmin Haber Arşivi 0 23 Nisan 2014 10:59
Bakan'dan Bağ-Kur'lulara müjde! Neo Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 10:55
Bakan'dan Emekliye Müjde Aze Haber Arşivi 0 17 Şubat 2011 18:53
Bakan'dan müjde! Feronia Ağ, Network ve Networking 1 28 Aralık 2009 10:52