IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fazladan TOBB'lamışlar




Müfettişler, TOBB'a bağlı bazı odaların daha fazla para toplamak için şirkete özel ücret tarifesi geliştirdiğini ortaya çıkardı. Çerkezköy TSO 50 TL'lik belgeyi, yabancı firmalara 800 TL'ye satarken yakalandı. Bu yolla toplanan 2.5 milyon TL'lik fazla para iade ettirildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Son dönemde zorunlu aidat ve fahiş işlem ücretleriyle sanayicinin tepkisine neden olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bunlar yetmezmiş gibi bir de üyelerinden fazla para topladığı ortaya çıktı. Sanayi Bakanlığı müfettişleri, TOBB'a bağlı odalarda standart dışı tarife uygulamasının yapıldığını tespit etti. "Ne koparırsam kârdır" zihniyetini andıran uygulamada her şirkete ayrı tarifeler belirlendiği anlaşıldı. Bu yolla, 40 odada sanayiciden 42 milyon TL fazla para toplandığı belirlendi.

YABANCIYI DOLANDIRMIŞLAR
Son beş yıla ait geriye dönük yapılan incelemelerde ortaya çıkan en ilginç tespit ise toplanan fazla paranın yüzde 70'inin yabancı veya dev sanayi kuruluşlarından elde edilmesi oldu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) , üyelerini bu konuda en fazla mağdur eden odalar arasına girdi. Raporda yer alan ifadelere göre bölgede 6 bin kişiye istihdam sağlayan Alman BSH ve Hema gibi dev şirketler tam anlamıyla kurumsal dolandırıcılığa maruz kaldı. Odanın standart olarak bir tescil işlemi için aldığı 50 TL'lik ödeme, bu ve benzeri şirketlere geldiğinde 800 TL'ye çıktı. Beş yılı kapsayan incelemelere göre aidattan tescil işlemlerine, TIR karnesinden gümrük işlemlerine kadar hemen her alanda elde edilen gelirler zamanla standardını kaybetti. Başka bir yabancı firma, basit bir işlem için 11 bin TL'lik ödemeye maruz bırakıldı.

2.5 MİLYON TL GERİ ÖDENDİ
Müfettişler, 2010-2013 arasında odanın 2.5 milyon TL haksız gelir elde ettiğini tespit ederken, bu farkın tek tek belirlenerek üyelere geri ödenmesine karar verdi. Fazla toplanan tüm paranın üyelere iade edildiğini ifade eden Çerkezköy TSO Süleyman Kozuva, "Yaşanan olay önceki yönetime ait. Mağdur şirketlere geri ödemeler yapıldı" dedi.

BİRÇOK ODADA AYNI SORUN VAR
Sabah'ın edindiği bilgiye göre çok sayıda odada standart dışı tarife adı verilen uygulamalar yaşanıyor. Sanayi yatırımlarının yoğun olduğu iller haksız gelir elde etmede ilk sırada yer alıyor. Özellikle de ilçe odaları en problemli noktalar olarak ifade ediliyor. Denizli, Muğla ve Konya gibi illerdeki birçok ilçe ticaret ve sanayi odasında benzer sorunların tespit edildiği öne sürülüyor. Çerkezköy TSO'nun eski yönetimi ise haksız para topladıklarına ilişkin "Alttaki memurların işgüzarlığı olmuş" açıklaması yaptı.

HER YIL 550 MİLYON LİRA TOPLUYOR
TOBB'un Türkiye genelindeki 365 oda ve borsası her yıl esnaf ve sanayiciden 550 milyon liradan daha fazla zorunlu aidat ve hizmet bedeli topluyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fazladan, tobblamışlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TOBB bizi sömürüyor Seth Haber Arşivi 0 20 Ekim 2014 12:16
TOBB Burce Ödev ve Tezler 0 05 Haziran 2014 15:22
Eggdrop'ta Bir Bot Fazladan Girdi teodelsym Eggdrop, NeoStats, BNC 2 25 Eylül 2006 10:59