IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bankalar cezaya servet ayırdı




Libor manipülasyonuyla yatırımcıları dolandıran bankalar, olası cezalara karşı karşılık ayırdı. HSBC ve JP Morgan gibi dev bankaların ayırdığı karşılık 7 milyar dolara çıktı. Zarar 5.9 milyar dolara ulaşacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dünyanın en büyük bankaları döviz kuru manipülasyonu iddiasıyla açılan soruşturmalardan dertli. Bankalar soruşturmalar sonunda olası kayıplar için karşılık ayırmaya başladılar. Bankacılık devlerinin ayırdığı toplam miktar ise 7 milyar doları buldu. HSBC Holdings PLC, UBS, JP Morgan, Citigroup, Barclays, Deutsche Bank ve The Royal Bank of Scotland (RBS) karşılık ayıran en büyük bankalar oldu. RBS ve Barclays cezalarla alakalı olarak sırasıyla 640 milyon dolar ve 800 milyon doları bir kenara koydu. HSBC, RBS ve Barclays'in ayırdığı toplam tutar 1.8 milyar dolara ulaştı. JP Morgan 1 milyar dolar ayırırken Citigroup da bunun için 960 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı.

JP MORGAN DA LİSTEYE GİRDİ
Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük bankası JP Morgan Chase hakkında da döviz kuru manipülasyonu iddiasıyla soruşturma başlatıldığı dün açıklandı. Banka, bu soruşturmalar sonunda olası kayıplarının 5.9 milyar doları bulabileceğini açıkladı. JP Morgan, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na gönderdiği yazıda, ilgili kurumlarla işbirliği yapmakta olduğunu ve görüşmelerin sürdüğünü duyurdu. Geçen yıl JP Morgan Chase, konut krizi sırasında yatırımcıları yanlış yönlendirerek zarara uğrattığı suçlamaları sonrasında 13 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

3.2 MİLYAR $'A ANLAŞABİLİRLER
Londra merkezli bankacılık denetleme kurumu FCA'in 6 banka ile anlaşmaya gidebileceği de belirtiliyor. Toplamda 2.4 ila 3.2 milyar dolar arasında bir rakamla bankaların anlaşmayı kabul edeceği tahmin edilirken, zamanlama olarak ay sonuna işaret ediliyor. Dünya genelinde 10 düzenleyici kurum bu altı banka ile ilgili soruşturma halinde.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayırdı, bankalar, cezaya, servet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık