IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2014, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama’ya kötü Türkiye’ye iyi haber




ABD’de önceki gün düzenlenen ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin Senato’nun yönetimini ele almaları Başkan Barack Obama için kötü, Türkiye içinse iyi haber anlamına geliyor. Cumhuriyetçiler dış politikada Türkiye’ye yakın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
40 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı seçimlerde Cumhuriyetçi Parti Senato için gereken 7 esktra koltuğu kazanmayı başararak Kongre'nin her iki kanadında da idareyi ele aldı. Böylelikle yasa çıkaramaz hale gelen Obama'nın 2016 yılındaki seçimlere kadar iç politikada hareket kabiliyetinin oldukça azaldığı belirtiliyor. Cumhuriyetçilerin zaferi ise ABD'nin en yakın müttefiklerinden Türkiye için iyi haber anlamına geliyor. Görüşlerini aldığımız uzmanlara göre başta Suriye meselesi ve Ermeni sorunu olmak üzere dış politika alanında Türkiye'ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyetçilerin önümüzdeki 2 yıl boyunca Türkiye ile uyumlu çalışmaları oldukça muhtemel. SETA DC Araştırmalar Direktörü Dr. Kadir Üstün, seçim sonucunda ABD'nin Suriye politikasında bazı değişiklikler olabileceğini tahmin ediyor. Üstün, "Suriye konusunda John McCain gibi senatörlerin etkisi artacaktır. Daha çok şahin bilinen bu siyasetçiler Suriye'de Esad'ın hedef alınması, güvenli ve uçuşa yasak bölge oluşturulması ve Özgür Suriye Ordusu'nun eğitilip donatılması gibi konularda Türkiye'yle benzer düşünüyorlar. Ayrıca mevcut hava saldırılarının sahada Amerikan askeri olmadan etkisiz kalacağını da savunuyorlar. Senato ele geçirmeleri halinde Suriye konusunda Obama'ya bu konularda baskı yapıp başkanın Amerika'nın Suriye'de daha fazla angaje olmasını sağlayabilirler." diyor. TÜSİAD Washington Temsilcisi Barış Ornarlı ise seçimler sonucunda en büyük değişikliğin Türkiye karşıtı Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez'in koltuğunu kaybetmesi olduğunu söylüyor. Ornarlı'ya göre Menendez'in uzaklaşmasıyla iki ülke arasındaki tasarı krizlerinde bir azalma görülebilir.

ERMENİLER ETKİSİZ KALABİLİR

2015'te 100. yılı anılacak olan 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili olarak Kongre'de Ermeni lobisi tarafından başlatılacak bir girişimin de akamete uğraması ihtimali bu seçimle birlikte oldukça arttı. Dr. Üstün, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner'in Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında "ben bu görevde olduğum sürece bu tasarı gelemez" diyerek önemli bir söz verdiğini hatırlatıyor. Ornarlı da bu görüşe katılıyor ve Boehner'in Türk – Amerikan ilişkilerine önem veren bir siyasetçi profili çizdiğini söylüyor.

Ragıp SOYLU / WASHINGTON

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
haber, iyi, kötü, obama’ya, türkiye’ye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin Teksası'ndan kötü haber Seth Haber Arşivi 0 20 Ekim 2014 12:14
Türkiye'nin ünlü markasından kötü haber CtrL Haber Arşivi 0 15 Kasım 2013 19:28