IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2014, 12:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama Senato'da kontrolü kaybetti




ABD'de yapılan ara seçimde Başkan Obama'nın partisi Demokratlar, Temsilciler Meclisi'nden sonra Senato'da da çoğunluğu kaybetti. 'Topal Ördek' Obama 2016'ya dek büyük baskıyla karşı karşıya kalacak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

40 milyon fazla kişinin oy kullandığı ABD ara seçimlerinde kazandıkları 7 yeni koltukla Senato'nun kontrolünü ele geçiren Cumhuriyetçiler büyük bir zafer ilan etti. Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde de çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçilerin 6 yıl sonra Senato'da üstünlüğü tekrar sağlaması ABD Başkanı Barack Obama ve Demokrat Parti için önümüzdeki iki yıl boyunca zorlu bir sınav manasına geliyor. Başkan Obama'nın büyükelçilik atamalarından başhekim seçimine kadar pek çok kararını onaylatmak zorunda olduğu Senato'dan bundan sonra devamlı bir muhalefet gelmesi bekleniyor. Hâlihazırda hükümetinin bütçesini bile Temsilciler Meclisi'ndeki tepki nedeniyle yaklaşık 4 yıldır geçiremeyen Obama'nın çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalması muhtemel.

DIŞ POLİTİKAYI ETKİLEYECEK
Obama'nın Kongre'den geçen değişikliklerle ilgili veto hakkı bulunuyor fakat bu tür yasal girişimler her defasında ülke gündemini meşgul edecek ve Obama'yı zor bir duruma sokacak. Öte yandan Başkan Obama'nın seçilmeden önce söz verdiği vergi reformu ve göçmenlik yasasındaki değişiklikler gibi on yıllardır ABD'de tartışma konusu olan ana meselelerle ilgili artık hiçbir adım atması beklenmiyor. 2016 Başkanlık seçimlerine kadar kolu kanadı kesildiği için, "topal ördek" muamelesi görecek Obama muhtemelen dış politikaya odaklanmak zorunda kalacak. Özellikle Cumhuriyetçilerin ağır toplarından Senatör John McCain gibi isimlerin Esad'ın geleceği ve IŞİD meselelerinde Obama'dan bir hayli farklı düşündüğü biliniyor. Cumhuriyetçiler Suriye'de güvenli bölge, uçuşa yasak bölge ve muhaliflere daha fazla yardım yapılmasını isterken, IŞİD operasyonlarında da sadece hava gücü olmasını yetersiz buluyor. Kongre'nin kontrolünü ele alan Cumhuriyetçilerin bu konularda Obama'yı zorlamak için bir hayli kozları bulunuyor. Başkan Obama cuma günü Kongre liderlerini toplantıya çağırarak oluşacak krizlere ön almak için ilk adımı da attı.

BAŞKENTTE ARTIK MARİHUANA YASAL
Dünkü seçimler sırasında ABD'nin başkenti Washington D.C.'de yapılan oylamada 21 yaşından büyüklerin sınırlı miktarda marihuana kullanmasını yasal hale getiren değişiklik kabul edildi. Değişikliğin nihai olarak kabul edilmesi için D.C.'deki yerel yönetim tarafından da onaylanıp Kongre'ye inceleme için gönderilmesi gerekiyor.

EN İLGİ ÇEKEN GALİPLER
Edwin Edwards: Eski Louisiana Valisi olan Edwards (87), 8 yıllık hapis cezasını çektikten sonra Temsilciler Meclisi'ne girdi.
Mike Grimm: Kendisine ters sorular yöneten bir gazeteciyi "balkondan atmakla" tehdit eden Grimm yerini korumayı başardı.
Joni Ernst: "Gençliğimde domuz çiftliğinde domuzları iğdiş ederdim" açıklamasıyla gündeme gelen kadın siyasetçi Ernst, meclise girdi.

"ABD HALKININ MESAJINI ALDIM"
Kongre'nin iki kanadında da üstünlüğün Cumhuriyetçi Parti'ye geçmesinin ardından bir basın toplantısıyla seçim sonuçlarını değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama, "Oy verenlere söylüyorum, mesajlarınızı aldım. Seçmenlerin üçte ikisi bu seçimlerde oy kullanmadı, bu noktadaki mesajı da aldım" dedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner ile Senato'da çoğunluk lideri olması beklenen Cumhuriyetçi Mitch McConnell ile telefonla görüştüğünü belirten Obama, Kongre ve yönetim kanadının birlikte çalışması halinde ABD'nin daha iyi ilerleme sağlayabileceğini söyledi. Obama, Cumhuriyetçilerle işbirliği içinde çalışabileceklerine yönelik inancını dile getirdi.

"KARAMSAR DEĞİLİM"
Tekrar yarışa girmeyeceği için siyasi bir kaygısı bulunmadığı ve ABD halkı için elinden gelen en iyi katkıları sağlamaya devam edeceğini ifade eden Obama, "Belki de yaşlanıyorum bilmiyorum ama seçim sonuçları beni karamsar etmiyor, aksine daha enerjik hale getiriyor, çünkü bu demokrasinin çalıştığı anlamına geliyor" dedi.

TORUN BUSH İLK SEÇİMİNİ KAZA
"Baba Bush" olarak da bilinen eski Başkan George H. W. Bush'un torunu George P. Bush, Teksas'ta girdiği ilk seçimleri kazanarak Tapu Komisyoneri haline geldi. Teksas'taki tüm devlet arazileri ve madencilik haklarının yönetimini yapacak olan 38 yaşındaki Bush, kampanyası için 3 milyon dolar harcadı.

CUMHURİYETÇİLER'İN KESİN ZAFERİ
Senato'nun 100 sandalyesinden 36'sı için yapılan seçimlerde Demokratlar 11, Cumhuriyetçiler de 22 sandalye kazandı. Böylece Senato'daki dağılımda Demokratlar 45, Cumhuriyetçiler 52 sandalyeye sahip oldu ve Cumhuriyetçiler 8 yıl aradan sonra ilk kez Senato'da çoğunluğu elde etti. Temsilciler Meclisi kanadında da 435 üyenin tamamı için yapılan seçimlerde, şimdiye kadar Cumhuriyetçiler 243 sandalyeyi elde etti. Demokratlar ise 178 sandalye kazandı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaybetti, kontrolü, obama, senatoda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa'da senato soldan sağa geçti AngeL Haber Arşivi 0 29 Eylül 2014 09:53
CIA'nın başkan adayına Senato'da işkence sorgusu Zen Haber Arşivi 0 08 Şubat 2013 17:51
Fransa'da senato inkar yasası için toplandı PassioN Haber Arşivi 0 23 Ocak 2012 20:09
Öfke kontrolü sağlık kontrolü kadar önemli Lucifer Ruh Sağlığı 0 30 Kasım 2011 20:57