IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SGK'da 'böcekçi' Paralel Yapı imamı




Bursa SGK'daki paralel imam T.Y., paralel örgüt adına gazete aboneliği yaptı. Bilgisayarlara "böcek" yerleştirdi. İllegal kayıtların da bazı e-posta adreslerine gönderildiği iddia edildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'ne yönelik "böcek" iddiasıyla düzenlenen operasyon, Paralel Yapı'nın "kurum imamı" bilgi işlem servis şefinin yönettiği tezgâhı gözler önüne serdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi (KOM) ekiplerinin önceki gün düzenlediği operasyonun 29 Eylül'de verilen bir ihbar mektubuyla yapıldığı belirlendi. KOM Şubesi'ne, "ihbarcı" sıfatıyla ifade veren kurum çalışanı, Paralel Yapı'nın kurduğu tezgâhı da deşifre etti.

MALZEMELERİ O ALMIŞ
Kurumun bir çalışanı, KOM Şube Müdürlüğü'ne verdiği ihbar mektubunda, 2008'te kurumda çalışmaya başlayan T.Y.'nin, kısa sürede, yöneticilerin yardımıyla Bilgi İşlem Servisi'ne şef yapıldığını kaydetti. İhbarcı dilekçesinde, T.Y.'nin kurumun bilgisayar ve kamera sistemlerinin bakım onarım işleri ile parça alımlarını organize ettiğini, bu şahsın işaret ettiği firmalardan hizmet ve malzeme alındığını kaydetti. İhbarcı, Paralel Yapı'nın casusu olduğu öne sürülen T.Y.'nin, servisteki tüm teknolojik malzeme alımlarını yaptığını, ayrıca kurumun 2009'da yeni hizmet binasına taşındığı sırada santral ile bilgisayarlar arasına "böcek" tabir edilen dinleme ve kayıt cihazları monte ettiğini belirtti. Kurum içi ve harici görüşmelerin de kayıt edilerek e-maille gönderildiğini vurguladı. Yeni binaya büro mobilyalarının alımında usulsüzlük yapıldığını iddia ettiği ifadesinde, usulsüzlüğün yapılabilmesi için geçmişe dönük iç emir çıkartılarak zimmet defterinde kazıntı yapıldığını ileri sürdü. İhbarcı ifadesinde, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK birimlerine ait kullanılabilir malzemelerin, konulduğu depodan kaybolduğunu da iddia etti.

SGK'DA ÇALIŞTIRILMIŞ
İhbar dilekçesinde yer alan en çarpıcı ayrıntı ise, T.Y.'nin kurum müdürleri bilgisi dahilinde "Fettullah Gülen Cemaati" adına gazete aboneliği yaptığı, kurum çalışanlarını cemaatin sohbet toplantılarına götürdüğü ve cemaat adına izinsiz para topladığı" iddiası oldu. Paralel Yapı'nın iç yüzünü deşifre eden daha vahim iddia ise T.Y.'nin 30 Mart yerel seçimlerinde 3 ay süreyle Yüksek Seçim Kurumu'nda görevlendirilmesi oldu. İhbarın ardından gerekli çalışmayı yapan KOM ekipleri, savcının talimatıyla Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan "Arama/El Koyma" kararı doğrultusunda SGK'ya baskın yaptı. Kurumun telefonları ve bilgisayarları incelendi. Bilgisayarlardan imaj (yedekleme) alınarak Bilişim Şubesi tarafından incelemeye alındı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
böcekçi, imamı, paralel, sgkda, yapı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paralel yapı parti kuruyor Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 20:22
ABD'den 'paralel yapı' açıklaması yaSmin Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2014 10:04
TSK'dan 'paralel yapı' iddiasına cevap AngeL Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2014 19:21
Paralel yapı herkesi dinlemiş MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Mart 2014 14:19
Azerbaycan'da Paralel Yapı Krizi Elysian Haber Arşivi 0 23 Şubat 2014 12:19