IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 11:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3. İntifada'nın ayak sesleri




İsrail'in Filistinlilere yönelik gittikçe artan baskısı, özellikle genç kuşakları patlama noktasına getirdi. Siyasi gözlemcilere göre, üçüncü İntifada süreci her an başlayabilir


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İsrail askerlerinin önceki gün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek 30'a yakın insanın yaralanmasına yol açmasının yarattığı gerginlik, Filistin'in tüm kentlerinde ciddi bir öfke patlamasına neden oldu. Doğu Kudüs başta olmak üzere birçok bölgede Filistinlilerle İsrail güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıkarken, İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'ya girişlere yine sınırlama getirdi. İşgal yönetiminin provokatif adımlar atmayı sürdürmesinin özellikle Filistinli gençler üzerinde büyük bir öfke oluşturduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, Üçüncü İntifada sürecinin ayak seslerinin duyulduğunu kaydetti. Fransız Le Monde gazetesine değerlendirmelerde bulunan İsrail'deki Bar İlan Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Menachem Klein, "Şu anda organize olmayan, lidersiz genç kuşakların ayaklanmasına tanıklık ediyoruz" dedi. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine çok sayıda Filistinliyi gözaltına alan İsrail yönetiminden, dün tansiyon düşürmeye yönelik açıklamalar da geldi. Başbakan Benyamin Netanyahu, Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeyi düşünmediklerini kaydetti. İsrail'in, Mescid-i Aksa'yı ikiye bölerek, bir kısmını Yahudilerin ibadetine tahsis edeceği iddia ediliyordu.

47 YILLIK İŞGAL
1967'de yaşanan Altı Gün Savaşı'nda Kudüs'ü işgal eden İsrail, Doğu Kudüs'te yoğun bir yerleşim politikası uyguluyor. İsrail ordu birlikleri, Filistinlilerin evlerini yıkarak Yahudi yerleşimcilerin iskanı için alan açmaya devam ediyor.

'KOCAM MESCİD-İ AKSA İÇİN ŞEHİT OLDU'
İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa'nın içine kadar girmesinin yarattığı gerginliğin ardından, önceki gün aracıyla Kudüs'teki bir tramvay durağına dalarak 13 kişiyi yaralayan Filistinli İbrahim Akkari'nin eşi konuştu. Olayın hemen ardından İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Akkari'nin dul eşi Amire, "Kocam Mescid-i Aksa için şehit oldu. İsrail, tüm erkeklerimizi ve çocuklarımızı öldürse de biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Amire Akkari, kocasının Hamas üyesi olduğuna dair iddiaları da yalanladı.

AKSA'YA GİRİŞLER YİNE YASAKLANDI
İsrail yönetimi, dünden itibaren, 40 yaş altındaki erkeklerin Mescid-i Aksa avlusuna girmesini engelledi. Geçtiğimiz hafta da 50 yaş altındaki erkekler cuma namazı için camiye alınmamıştı. Harem-i Şerif alanında dün sadece İsrail askerleri ve onların koruması altında Yahudi ziyaretçiler vardı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, ayak, sesleri, İntifadanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Irk Savaşının Ayak Sesleri Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:20
Ayak Sesleri YapraK Resimli Şiirler 0 20 Haziran 2012 12:39
Crysis 3'ün ayak sesleri Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 12 Nisan 2012 14:24
Ayak Sesleri Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 05:41
N96'nın ayak sesleri Kralice Cep Telefonlar 0 25 Temmuz 2008 09:20