IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 11:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
30 milyarlık paket




Hükümet ekonomiye 30 milyarlık can suyu paketi açıkladı. Başbakan, 417 eylem planının yer aldığı paketi "Cumhuriyet tarihinin en önemli yapısal dönüşüm hamlesi" diye niteledi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hükümet ekonominin yeni yol haritasını açıkladı. Türkiye ekonomisini uçuracak eylem planında "büyük ekonomi, reel sektörün güçlendirilmesi, insani kalkınma ve sosyal yatırım başlıkları" ön plana çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Cumhuriyet tarihinin en önemli yapısal dönüşüm hamlesi" olarak nitelendirdiği paketin büyüklüğünün 20-30 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

11 BAKANLA AÇIKLADI
11 bakanla birlikte dört yıllık dönemi kapsayan 'Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planları'nın ilkini açıklayan Davutoğlu, hedeflerinin 2018'e kadar, GSYH'yi 1.3 trilyon dolara çıkarmak, cari açığı yüzde 5.2'ye, işsizlik oranını da yüzde 7 civarına indirmek olduğunu söyledi.

9 PROGRAM, 417 EYLEM PLANI
Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan program, 25 alanda bin 350 planı içeriyor. Dün açıklanan bölümde ise 9 sektörel dönüşüm programı ve 417 eylem planı bulunuyor. Davutoğlu, 1 Aralık'ta G20'nin dönem başkanlığını Türkiye'nin alacağını belirterek, "Ekonomik anlamda küresel ekonomiyi 1 yıl yöneteceğiz" dedi.

İTHALATA BAĞIMLILIK BİTİYOR
İhracatın ithalatı karşılama oranının 2018'de yüzde 70'in üzerine çıkması hedefleniyor. Sanayi stratejisi revize edilecek, sektörel bazda detaylı alt stratejik planlamalar yapılacak. Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) güncellenecek. MTA yurtdışında da madencilik yapacak. Enerji üretim tesislerinde kullanılan tesisatın yurtiçinde üretimi desteklenecek. Demir-çelik sektörünün hurda girdiye olan bağımlılığı azaltılacak. Tohumculuk geliştirme üretim kapasitesi artırılacak. KDV artışını sağlayacak kümelenme faaliyetleri geliştirilecek. Serbest bölgeler cazibeli hale getirilecek.

TARIMSAL SULAMAYA DESTEK
Tarımda su kullanımı etkinleştirilecek. Su kaynaklarının daha verimli kullanılması desteklenecek. Tarımda su kullanımını etkinleştirme kapsamında modern sulama yaygınlaştırılacak. Su tasarrufu sağlayan yöntemler yaşama geçirilecek. Arazi toplulaştırma çalışmalarına hızla devam edilecek. Etkin su kullanımı çalışmaları hayata geçirilecek. Sulama şebekelerinde modern izleme sistemleri yaygınlaştırılacak. Yeraltı sularında kayıt ve kontrolü sağlanacak. GAP ve DAP projelerinde ödenekler artacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİYE TEŞVİK VERİLECEK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yüksek teknolojiye ilişkin çok önemli bir teşvik paketi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kuraklığın bu yıl sadece hububatta belirli bölgelerde yüzde 12-13 civarında bir azalışa neden olduğunu belirtti. Eker, aradaki pazarlama zincirinin uzun olmasının bunda etkili olduğunu, bunun sebeplerini ortadan kaldıracak komite çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

LOJİSTİK VERİ TABANI GELİYOR
Lojistiğin büyümeye katkısı artırılacak. Lojistik koordinasyon kurulu kurulacak ve master planı hazırlanacak. Lojistik veri tabanı oluşturulacak. Liman modeli belirleyip hayata geçirilecek. TCDD'nin yapılandırılması tamamlanacak. Gümrük kapılarının sayısı artacak. Filyos limanı yapımı, Çandarlı ve Mersin konteyner liman yapım projeleri tamamlanacak.

GÜMRÜKLERE TEK DURAK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, gümrük kapılarındaki işlemlerin hızlanması için tek durak projesinin son aşamaya geldiğini açıkladı. Canikli, "Sarp, Kapıkule ve Habur sınır kapıları başta olmak üzere bir araç işlem görürken 4 durakta 6 işlemden geçmektedir. Şimdi eğer tamamını tek durakta gerçekleştirebilirsek, tümünü yapılabilir hale getireceğiz" dedi.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
Sağlık endüstrilerinde yerli ilaç ve tıbbi cihaz üretimine teşvik verilecek. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulacak. İlaç ve tıbbi cihaz alımlarında yerli üretimi özendirici ve geliştirici tedbirler alınacak. 2018 sonunda tıbbi cihaz ihtiyacının yüzde 20'si, ilaç ihtiyacının da yüzde 60'ı yerli üretimle karşılanacak. Sağlık endüstrisinde üretim yapacak firmalar desteklenecek.

2018'DE 9 MİLYAR DOLAR
Sağlık turizmi koordinasyon kurulu oluşturulacak. Sağlık turizminde teşvik sistemleri sadeleştirilecek. Sağlık personelinin donanımı artırılacak. Sağlık turizmi alanında Türkiye'nin geliri 2018 sonuna kadar 9 milyar doların üzerine çıkarılacak. Yabancı öğrenci kontenjanını artırarak sağlık sektöründe yeni bir insan kaynağı oluşturulacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇ MARKASI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, otomobilde yerli marka oluşturma konusunda hedeflerini menzil artıran elektrikli hibrit araçlara yoğunlaştırdıklarını söyledi. Işık, içten yanmalı motor teknolojisinde yeni bir marka oluşturmanın çok büyük zorlukları bulunduğunu belirterek, "Elektrikli araçta fırsat penceresi var" dedi.

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARI
Orta ve yüksek teknolojili ürünler için yeni yatırım destek programları oluşturulacak. Teknoloji yoğun alanlarda belli bölgelere yeni teşvik paketi gelecek. Elektrikli araçlar için prototip batarya üretimi gerçekleştirilecek. Kamu alımlarında orta-yüksek ve yüksek sektörlerinde yerli payı artırılacak. Girişimcileri desteklemek için finansman eksiğinin en çok hissedildiği erken aşamaya yönelik bir fon konulacak, kredi garanti mekanizması oluşturulacak.

KAMU ALIMIYLA DESTEK
Kamu alımlarında yerli üretim desteklenecek. Kamu alımlarında yerli firmaların payı artacak. 2018'e kadar öncelikli sektörlerde Türk marka sayısı artırılacak. Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunmada kümelenme çalışmaları desteklenecek.

YERLİ ENERJİ ÜRETİMİ
2018'e kadar enerjide yerli kaynak payı yüzde 35'e çıkarılacak. Enerjideki dışa bağımlılık azaltılacak. Güneş, jeotermal, rüzgâr enerjisinde kapasiteyi geliştirecek çalışmalar hızlanacak. Yüksek teknolojili ürünlerde kamu alım garantisine dayalı üretim yapılabilmesi için ürün bazlı yerli tedarik modelleri geliştirecek.

VERGİYE 'VERİMLİLİK' AYARI
Linyit kaynakları ekonomiye kazandırılacak. Enerji verimliliği yatırımları desteklenecek. Taşıtlar dâhil vergilerde enerji verimliliği desteklenecek. Termik santral ve sanayide atık ısılardan azami ölçüde yararlanılacak. Enerji performans sözleşmeleri modeli ve akıllı ulaşım sistemleri yaygınlaştırılacak.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
30, milyarlık, paket


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Topuksuz, 4-5 Milyarlık ayakkabı. Sükût Ayakkabı Trendleri 6 15 Mart 2015 02:36
Tam 2 milyarlık satış! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Mart 2013 16:24
7 milyarlık 'evet' Violent Haber Arşivi 0 18 Şubat 2013 09:49
750 Milyarlık Modifiye Julw Otomobil Haberleri 7 25 Ağustos 2007 09:42