IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2014, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kesik baş cinayeti 13 yıl sonra çözüldü




İstanbul'da 2001 yılında başı Bakırköy Sahili'nde, bedeni ise Şişli'de bir el arabasında bulunan Azerbaycan uyruklu kadının katili 13 yıl sonra yakalandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dehşet verici olay, 28 Nisan 2001 tarihinde İstanbul'da yaşandı. Defalarca bıçaklanarak öldürülen bir kadının gövdesi, kolları ve bacakları, metal bir el arabasına konulmuş halde Şişli Kazım Orbay Caddesi'nin üzerindeki bir sokakta bulundu. 30-40 yaşları arasında olduğu değerlendirilen, ayak parmaklarında kırmızı oje, ellerinde ise pembe oje bulunduğu saptanan kadının açık kimliği belirlenemedi. Soruşturma sürerken; 2 Mayıs 2001 tarihinde Bakırköy Sahili'ne vurmuş halde görülen bir kesik kadın başı, ihbar sonrası denizden çıkartıldı. Kesik baş ile Şişli'de bulunan ceset parçaları kesik izlerine bakılarak incelendi fakat birbirleri ile eşleştirilemedi. Çalışma başlatan İstanbul Polisi, iki olayın arasında bir ilişki kuramadı. O tarihteki teknik imkanlarla kesik baş ile ceset arasında bağlantı kurulamayınca dosya rafa kaldırıldı. Cinayet ise sır olarak kaldı.

İLK ÖNCE CESET YENİDEN İNCELENDİ

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği Dedektifleri, eski kayıplarla ilgili yapılan araştırmalarda; 27 Nisan 2001 tarihinde Kumkapı Polis Karakolu'na yapılan bir kayıp müracaatını incelerken, oğlu tarafından kayıp olduğu söylenilen Azerbaycan uyruklu Tazegül Dadaşova'nın dosyasını yeniden incelemeye başladı. Karakola gelen oğul Salih Dadaşova'nın ifadesinde "Annem kayıp. Kendisinden dört gündür haber alamıyorum. Kendisi, birlikte olduğu erkek arkadaşı Mevlüt S.'den sürekli olarak ayrılmak istiyordu. Mevlüt S.'nin bu iş ile bir ilgisi olabilir" dediği tespit edildi. Bu ifadelerin ardından Mevlüt S.'nin olaydan hemen sonra gözaltına alındığı ancak kadını görmediğini söylemesi üzerine delil yetersizliğinden ötürü serbest kaldığı ortaya çıktı. Vahşi cinayetten 13 yıl sonra dosyayı yeniden ele alan İstanbul Polisi, ilk olarak ceset üzerine yoğunlaştı.
PARÇALAR MEZARLARDAN ÇIKARTILDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği Dedektifleri, önce İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan o tarihteki Olay Yeri İnceleme Polisleri tarafından çekilmiş fotoğrafları ve tutanakları istedi. Dosya incelenmeye başlandı. Şişli'de bulunan vücut, bacak ve kolların, Bakırköy Sahili'nde bulunan kesik baş ile eşleşip eşleşmediği soruldu. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan ilk incelemelerde; bulunan kesik başın, gövdeye ait olabileceği söylendi. Bunun üzerine ayrı ayrı yerlere gömülen ceset parçaları mezarlardan çıkarılarak DNA testine tabi tutuldu. İncelemeler sonucunda kesilmiş kol, bacak, gövde ve başın aynı cesede ait olduğu belirlendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
CEP TELEFONU SİNYALLERİ ELE VERDİ

Polisler, bu defa da 1964 doğumlu Azerbaycan uyruklu Tazegül Dadaşova'ya ait olabileceği düşünülen cesedin kimliğini tespit edebilmek için harekete geçti. İnterpol ve Asayiş Daire Başkanlığı'nın ortak olarak yürüttüğü operasyonda Tazegül Dadaşova'nın Azerbaycan'da bulunan ailesinden alınan kan örnekleri İstanbul'a getirildi. DNA örnekleri ceset ve kesik baş ile karşılaştırıldı. Cesedin o dönem İstanbul'da çocuk bakıcılığı yapan Tazegül Dadaşova'ya ait olduğu belirlendi. Polis son olarak olaydan hemen sonra gözaltına alınan ve delil yetersizliğinden ötürü serbest kalan katil zanlısı Mevlüt S.'yi incelemeye aldı. Tazegül Dadaşova'nın kaybolduğu gün erkek arkadaşı olan motosiklet kuryesi Mevlüt S. ile görüştüğü, Dadaşova'nın cep telefonunun son olarak Mevlüt S.'nin evine yakın bir noktada sinyal verdiği belirlendi. Cinayetten sonra Gemlik'te ailesinin yanına taşındığı tespit edilen Mevlüt S.'yi yakalamak için operasyon başlatıldı.

EMNİYETTE SUSTU VE TUTUKLANDI

Katil zanlısı Mevlüt S. (51) önceki gün gözaltına alındı. Mevlüt S.'yi gözaltına alan polisler, yakalandığında şaşkınlığını gizleyemeyen katil zanlısına üç kelime söyledi. "2001, İstanbul ve Tazegül" kelimelerini duyan Mevlüt S.'nin olduğu yere çöktüğü ve araç ile İstanbul'a getirilene kadar hiç konuşmadığı öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan katil zanlısı Mevlüt S. ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Poliste işlemleri tamamlanan katil zanlısı adliyede sevk edildi ve vahşi cinayetten 13 yıl sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
13, baş, cinayeti, çözüldü, kesik, sonra, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
viaccess 2.6 dan sonra 3.0 da çözüldü! YaRGuCi Şifreleme Sistemleri ve Dosyaları 0 07 Aralık 2011 20:38
Bankacı cinayeti çözüldü Lucifer Haber Arşivi 0 06 Şubat 2010 19:43
120 yıl sonra SIRRI çözüldü Collettivo Kültür ve Sanat 0 04 Ağustos 2008 17:58