IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2014, 00:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD'den Mescid-i Aksa açıklaması




Psaki, Mescid-i Aksa'da yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınıyla ilgili, şiddetin herhangi bir şekilde tekrar canlandırılmasını kınamaya ve sükunet çağrısı yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Psaki, günlük basın toplantısında Kudüs'teki tansiyonun sorulması üzerine, olayları yakından takip ettiklerini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve üst düzey yetkililer ile büyükelçiliklerinin İsrailli yetkililerle Filistin ve Ürdünlü liderlerle yakın temasta kalmayı sürdürdüğünü bildiren Psaki, şiddetin herhangi bir şekilde tekrar canlandırılmasını kınamaya ve sükunet çağrısı yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

"GEÇEN YAZ YAŞANAN OLAYLARA DAİR POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ"

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in dün New York'ta yaptığı bir konuşmada, İsrail'in yazın Gazze saldırılarında sivil kayıpları sınırlamak için olağanüstü çaba gösterdiğini söyledi. Diğer taraftan ise ABD yönetiminin o dönemde sivil kayıplar nedeniyle İsrail'e ciddi eleştiriler yöneltmesi üzerine Psaki'ye, Dempsey'in sözleriyle yönetimin açıklamaları arasındaki farklılıklar soruldu. Psaki soruya karşılık, bu konuda yönetimin pozisyonunun değişmediğini kaydetti.

O dönem İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini hatırlatan Psaki, ancak Gazze'deki sivil ölümlerden duydukları derin kaygıyı da dile getirdiklerini anımsattı. Psaki, "(O dönem) İsrail sivil ölümleri önlemek için daha fazlasını yapabilirdi ve yaptığımız açıklamada da bunu belirtmiştik. Yazın olan olaylara yönelik bizim bu pozisyonumuz değişmedi" diye konuştu.

Psaki, bir soru üzerine, diğer ülkeler gibi İsrail'in de modern demokrasinin standartlarını yerine getirmek için elinden gelen herşeyi yapması gerektiğini ifade etti.

Psaki, konuyla ilgili dünkü ilk açıklamasında da "Dün Mescid-i Aksa'daki çatışmalar da özel kaygı yaratıyor, caminin uğradığı hasara dair haberler derinden rahatsız edici" demişti. "Doğu Kudüs'te bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği terörist saldırıyı kınadıklarını" belirten Psaki, özellikle Tapınak Tepesi, Mescid-i Haram'daki çatışma olmak üzere, Kudüs genelinde artan tansiyondan "ciddi kaygı duyduklarını" kaydetmişti.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdden, acıklaması, aksa, mescidi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mescid-i Aksa onarılıyor Seth Haber Arşivi 0 07 Kasım 2014 11:07
Erdoğan'dan Mescid-i Aksa telefonu Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 12:23