IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Kasım 2014, 13:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Türkiye'ye şiddetle ihtiyacımız var'




Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Danimarka'nın Türkiye'ye çok güçlü bir şekilde ihtiyacı olduğunu, Türkiye ile ilişkilerin, İslam karşıtı yazar Hedegaard davasından daha önemli olduğunu söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yüksek tirajlı Berlingske gazetesine açıklamalarda bulunan Martin Lidegaard, İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'a yönelik saldırı girişiminde bulunan şahsın Türkiye tarafından serbest bırakılmasıyla ilgili Türkiye’ye daha fazla baskı yapmak istemediklerini belirterek “Türkiye’ye çok güçlü bir şekilde ihtiyacımız var. İlişkilerimiz çok iyi. Lars Hedegaard davası, Türkiye ile ilişkilerimizden daha önemli değil. Türkiye bizim Suriye’deki rehinelerimizin serbest bırakılması için bize yardım etti. Tekrar benzeri bir durumda kalıp, Türkiye’den yardım talep edebiliriz. Ayrıca, teröristlerle ve Danimarka’dan çıkan savaşçılarla mücadelede Türkiye ile işbirliği yapıyoruz. Danimarka’nın çıkarları söz konusu. Bir çok konuda Türkiye ile iyi ilişkilerimizi devam ettirmeye ihtiyacımız var. Onun için Türkiye’ye karşı daha fazla diplomatik baskı uygulamak istemiyoruz. Zaten konuyu AB komitelerinde dile getirdik ve aralık ayında, Türkiye ile ilişkilerin ele alınacağı AB toplantısında bu konu yeniden ele alınacak. Diplomatik her türlü adımı attık” dedi.

"TÜRKİYE KASITLI SERBEST BIRAKTI"

2013 yılı Şubat ayında evinde silahlı saldırıya uğrayan Lars Hedegaard, Martin Lidegaard’ın açıklamalarına sert tepki göstererek “Öldürülmek istenen benim. Saldırıya uğrayan bir başkası olsaydı belki bakanın açıklamalarını anlayışla karşılardım ama Türkiye ile nasıl bir ilişkimiz ve işbirliğimiz var anlamıyorum. Türkiye’nin, Suriye Irak sınırında haydutlar cirit atıyor ve bana saldırıda bulunan kişi de serbest bırakıldıktan sonra mutlaka oralarda cirit atıyordur. Türkiye’ye karşı böyle zayıf olunursa Türkiye istediği zaman istediği gibi hareket eder” dedi.

Lars Hedegaard, TV 2 News televizyonuna yaptığı açıklamada Türkiye’nin bir Müslüman ülke olarak, kendisine saldıran kişi Müslüman olduğu için kasıtlı olarak serbest bıraktığını öne sürdü.

Muhalefetteki Liberal Parti Sözcüsü Sören Pindt, bakan Lidegaard’ın Danimarka halkına ve parlamentodaki siyasi partilere daha iyi bilgi vermesi gerektiğini söyledi. Sören Pindt, “Madem öyle ilişkileri daha fazla bozmaya gerek yok. Biz başkalarına ne yapacaklarını anlatacak kadar süper güç değiliz” dedi.



milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ihtiyacımız, türkiyeye, var, şiddetle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vanlı kadınlar şiddetle mücadele ediyor PassioN Haber Arşivi 0 23 Şubat 2012 22:10
NATO Terör Saldırılarını Şiddetle Kınadı.. Düş Haber Arşivi 1 20 Ekim 2011 12:51
Şiddetle Sev Beni - Gamze Gedik Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 07 Temmuz 2011 01:01
Okumanızı Şiddetle Öneriyorum! JosephiNe IF Ekstra 0 15 Kasım 2010 23:52