IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 10:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
APEC zirvesinde tarihi görüşme




Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü liderler zirvesine katılmak üzere Pekin'e gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) liderler zirvesine katılmak üzere Pekin'e gelen Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi.

Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda yapılan görüşmede, evsahibi ülke devlet başkanı Şi, komşu Japonya ile istikrarlı ve uzun vadeli ilişkilerin hem iki ülkenin ortak menfaatine uygun hem de uluslararası kamuoyunun beklentisi olduğuna dikkati çekti.

Son iki yıldır Pekin ile Tokyo arasındaki ilişkilerde olumsuz rol oynayan unsurların "açık ve net" olduğunu kaydeden Şi, önceki gün ülkeler arasında mutabakata varılan "dört temel prensipte fikir birliği"ne atıfta bulunarak, "Umarız Japon tarafı, ilgili sorunu makul yollardan çözüme kavuşturur" diye konuştu.

Şi, Çin ve Japonya arasındaki ilişkilerin bölgede istikrar, barış ve genel kalkınmayı ilgilendirdiğinin altını çizerek, "Japonya ancak geçmişte verdiği sözleri tutarsa komşularıyla gelecek odaklı dostça ilişkiler kurabilir" dedi.

Çin Devlet Başkanı Şi, "Umarız Japonya, barışçıl kalkınma yolunu seçerek dikkatli güvenlik politikaları uygular ve komşularıyla karşılıklı güveni artırarak, bölge istikrarı ve barışını korumak adına yapıcı bir rol oynar" ifadelerini kullandı.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ise Pekin'le olan ilişkilerini düzeltme noktasında "dört temel prensipte fikir birliği" yapıldığını vurgulayarak, Tokyo hükümetinin geçmişte Japon liderlerin verdiği sözleri hayata geçirmek noktasında sebat edeceğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, önceki gün, Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile başkent Pekin'de bir araya gelmiş ve iki ülke arasında tırmanan gerginliği sonlandırıp ilişkilerin düzeltilmesi adına dört temel prensipte fikir birliğine varılmıştı.

Doğu Çin Denizi'nde, Çin'de "Diaoyü", Japonya'da ise "Senkaku" olarak bilinen ihtilaflı insansız ada parçacıkları nedeniyle Pekin ve Tokyo arasında egemenlik tartışmaları yaşanıyor. Gerginlik, adalardan bazılarını Japonya'nın önceki yıl "kamulaştırma" kararı almasının ardından tırmanmıştı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
apec, görüşme, tarihi, zirvesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
APEC Liderler Zirvesi başladı Desmont Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 10:25
Erdoğan'dan BM zirvesinde tarihi hareket Seth Haber Arşivi 0 26 Eylül 2014 10:47
İngiltere ile İran arasında tarihi görüşme Seth Haber Arşivi 0 25 Eylül 2014 00:07