IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2014, 12:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mazotun fiyatını 7'ye katladılar




İran üzerinden Asya ülkelerine mal götüren Türk TIR'larına İran'dan bir yaptırım daha geldi. Türk TIR'larına akaryakıt fiyatını 7 kat artırma kararı alan İran, mazot fiyatını 15 sentten 1.1 dolara çıkardığını açıkladı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ankara ile Tahran arasında TIR gerginliğine İran'dan bir sert adım daha geldi. Sınır kapılarında Türk TIR'larını bekleten, geçiş ücretlerini katlayarak artıran İran, şimdi de akaryakıt fiyatlarını artırdı. İran Yönetimi, 15 sent olan dizel yakıtı Türk şoförlere "özel" fiyattan satma kararı aldı. İran Ulusal Petrol Ürünleri Dağıtım Şirketi (NIOPDC) mazot fiyatını yaklaşık 7 kat artırdığını açıkladı. NIOPDC üst yöneticisi Asghar Tofiqi, İran'ın resmi haber ajansı Fars'a yaptığı açıklamada Türk şoförlerin araçlarında kullanacağı mazotun fiyatını 1 dolar artırdıklarını belirtti. Tofiqi, Türk şoförlere uygulanan mazot fiyatının ise 1.1 dolar olduğunu belirtti.

SATIŞI DURDURABİLİRİZ

Orta Asya'ya yönelik Türk ihracatına darbe vurmak isteyen İran, geçen hafta da yeni bir karar almıştı. İran Karayolları Transit ve Sınır Geçişleri Genel Müdürü Muhammed Cevad Atrçiyan, Türk TIR'larına İran içerisinde yakıt satışını durdurabileceklerini açıkladı. IRNA Haber Ajansı'na konuşan Atrçiyan, "İran, iki ülke arasında transit konusundaki ihtilafları ortadan kaldırmak için yapılan müzakerelerde Türk makamlarına birtakım önerilerde bulunmuştur. Aksi takdirde İran içerisinde Türk TIR'larına yakıt satışı durdurulacaktır" dedi.

KARŞILIKLI FİYAT RESTLEŞMESİ

İran'ın sınır geçişlerinde Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı uygulaması adı altında tek taraflı olarak ücret alması ve Türkiye'nin konuya itirazının sonuçsuz kalmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı 10 Ekim'den itibaren mütekabiliyet uygulaması kapsamında İran taşıtlarından aynı ücreti almaya başlamıştı. Türkiye'nin uygulamaya başlamasının ardından İran, 11 Ekim'de akaryakıt fiyat farkını iki katına çıkarmış, Türkiye yine fiyatları yükseltmişti. İran'ın Türk TIR'larına yıllardır uyguladığı 750 dolarlık geçiş ücretine, Türk tarafı aynı şekilde cevap vermiş, İran da bu hamleye karşı fiyatı iki katına çıkarmıştı.

2 BİN 200 İSTASYONU VAR

1991'de kurulan NIOPDC, İran Petrol Bakanlığı bünyesinde çalışıyor. İran genelinde 37 bölgede faaliyet gösteriyor. 82 akaryakıt deposu bulunan şirketin 2 bin 300 istasyonu var. NIOPDC, kara taşımacılığında kullanılan 8 bin 200 araçlık filoya sahip.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
7ye, fiyatını, katladılar, mazotun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nintendo Wii U'nun Fiyatını Neden Açıklamıyor? KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 25 Şubat 2012 18:30
Sabit diski ikiye katladılar! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 23 Ekim 2011 11:37
Sabit diski ikiye katladılar! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 18 Ekim 2011 10:38
Hızı iki katına katladılar! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Haziran 2010 14:54