IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2014, 10:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yavru köpeği kurtarmak uğruna kollarını kaybetti




Kazakistan'da bir köpeğe yardım ederken trafoya düşen Kristina kollarını kaybetti. 17 yaşındaki kıza Türkiye'de doku nakli yapıldı. Şimdi sıra hafif protez takılmasında...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kazakistan'da yaşayan Kristina Kryajevskaya ülkesinde yüksek gerilim hattının içine giren bir köpeği kurtarmak istedi. Ancak trafoya düşen 17 yaşındaki kız elektrik çarpması sonucu iki kolunu dirsekten kaybetti.

5 AMELİYAT YETMEDİ

Ülkesinde üç ay içerisinde beş ameliyat olan Kristina buna rağmen bir türlü kollarını yeniden hareket ettiremedi. Vücudundaki yaralardan, yanık ve ameliyat izlerinden de rahatsız olmaya başlayan genç kız yurtdışında hastane araştırmaya başladı.

SOSYAL SORUMLULUK...

En sonunda tedavi için Türkiye'de karar kılan Kristina bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında masrafların bir kısmını karşılamayı kabul eden İstanbul'daki bir özel hastaneye geldi. Her biri 2.5 kilo ağırlığında olan protez kolları ile rahat edemeyen Kristina'ya çok daha hafif protezler yaptırmak için çalışmalara başlandı.

SOL KOLU YAPIŞIKTI

Kristina'nın ameliyatlarını yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Yard. Doç. Dr. Ümran İleri, Kristina'nın kendisine ilk geldiğinde sol kolunun vücuduna yapışık olduğunu bu yüzden genç kızın kolunu kullanamadığını söyledi. İleri "Sağ kolunu rahatlıkla kullanabiliyordu. Ancak protez kollarını sol kol vücuduna yapışık olması sebebiyle kullanamıyordu. Yani kolu vücuduna yapışıktı. Ülkesinde bacaklarından deriler alarak doku nakli olmuş. Sol tarafında sırtına kadar uzanan ciddi bir yanık oluşmuş olay sırasında. Yara vardı. Biz hem bu yapışıklığı açtık hem de sırtındaki derin yara izlerini cerrahi yöntemlerle yok ettik." diye konuştu.

'DOKU BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLANDI'

Doç. Dr. Ümran İleri, sağlıklı dokuları sağlıksız alana naklederek fonksiyonel olarak kolun açılarını genişlettikmerini söyleyerek "Kolları daha kullanılabilir duruma getirdik." diye konuştu. İleri, Kristina'nın ikinci şikayetininde derisinin kemiğe yapışık durumda olması olduğunu söyleyerek "Arada hiç yumuşak yani yağ dokusu, kas dokusu kalmamış. Kıyafetler bile temas ettiğinde garip bir his duyuyordu. O kısımlara hem yumuşak doku bütünlüğünü getirdik. Hem de karnından aldığımız yağ dokusunu koyduk. Şimdi o rahatsızlığından da kurtuldu. Bir tek hafif protez takma aşaması kaldı" dedi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaybetti, kollarını, kurtarmak, köpeği, uğruna, yavru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tan Taşçı - Bence Aç Kollarını Amelia R, S, Ş, T 0 23 Şubat 2014 02:13
Tan Taşçı - Aç Kollarını Amelia R, S, Ş, T 0 22 Şubat 2014 23:24
Yavru Kedinin Yavru Köpekle Arkadaşlığı Sihir Hayvanlar Alemi 0 30 Kasım 2011 09:37
Kangal köpeği ~ Türk kökenli çoban köpeği ırk'ı. Sametold Evcil Köpekler 0 11 Kasım 2010 00:28