IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 07:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bağdadi 1988'de Afganistan'daydı




Hayatta olup olmadığı tartışılan IŞİD lideri Bağdadi'nin Sovyetler'e karşı Afganistan'da eğitim gördüğü ortaya çıktı. Bağdadi'nin ABD gözetiminde kaldığı 5 yıl hakkında hâlâ detaylı bilgi yok


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir El Bağdadi'nin akıbeti hakkındaki bilinmezlikler hala devam ediyor. Irak Savunma Bakanlığı'na göre geçtiğimiz cuma günü Musul'da düzenlenen hava saldırısında Bağdadi'nin de içinde bulunduğu konvoy vuruldu. Saldırı sırasında Bağdadi'nin yaralandığı belirtildi. Bazı kaynaklara göre ise Bağdadi öldü. ABD'den henüz konu hakkında net bir açıklama yapılmadı. Batı basını da Bağdadi'nin halefini tartışmaya başladı. CNN'e konuşan güvenlik uzmanlarına göre terör örgütü IŞİD'in yönetim kadrosu birçoğu Saddam Hüseyin döneminde komutan olan tecrübeli isimlerden oluşuyor. Bu nedenle örgütün Şura Konseyi herhangi bir otorite boşluğuna izin vermeyecek. Hatta halefin belli olduğu bile öne sürüldü.

'ABD FİŞLEMİŞ OLMALI'
Buna göre en güçlü aday Saddam Hüseyin döneminde önemli bir komutan olan Ebu Muslim El Türkmani. Öne çıkan diğer isimlerin de Iraklı eski komutan Ebu Ali El Anbari ile IŞİD'in sözcüsü olan Suriyeli Ebu Muhammed El Adnani olduğu ileri sürüldü. Anadolu Ajansı'na konuşan Pakistan istihbaratının eski Başkanı General Hamid Gul ise Bağdadi hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Bağdadi'nin, bir dönem Afganistan'daki kamplarda eğitim gördüğünü iddia eden Gul, "1988'de Afganistan'daki kampları gezdiği sırada gördüğü Arap gençler arasında, o zaman 17-18 yaşlarında olan IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin de bulunduğunu" söyledi. ABD yönetiminin Irak işgali sırasında Bağdadi hakkında elde ettiği bilgileri paylaşmamasını değerlendiren emekli general Gul, ABD'li yetkililerin Bağdadi'nin geçmişinden haberdar olması gerektiğine işaret etti. Gul, Irak'ta yakalanarak hapse atılan Bağdadi'nin serbest bırakıldığında ABD tarafından fişlenmiş olması gerektiğini söyledi.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1988de, afganistandaydı, bağdadi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Abdüllatif Bağdadi Elysian Felsefe 0 10 Mayıs 2014 10:03
Başbakan Erdoğan O GÜN Konya'daydı MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Şubat 2014 21:10
Şehidin Düğünü 22 Haziran'daydı Rhytia Haber Arşivi 0 28 Mayıs 2012 17:14