IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2014, 07:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 bin ton kaçak et, Suriye yerine Etiler-Bebek’e gitti!




Mersin limanında 5 bin tonu bulan kaçak kırmızı etin Libya değil G.Amerika’dan geldiği iyi etlerin Türkiye’de kaldığı, Suriye’ye çer-çöp tavuğun gittiği anlaşıldı. 8 gözaltı var.

Mersin limanında yakalanan 1044 ton. etin lüks restoranlara satıldığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, piyasa değerinin de 40 milyon lira olduğunu söyledi. Canikli, Bu etler Güney Amerika’da ucuz olduğu için Brezilya ve Uruguay’dan geliyor. Gelen etlerin kalite standartları yüksek olduğu için muhtemelen lüks otel ve restoranlara verildiğini tahmin ediyoruz. İhbar bana geldi, kayıt dışı piyasaya sürdüyorlar. Beyana göre Libya’dan yüklenmiş görünüyor ama orijini Brezilya ve Uruguay, Suriye’ye götürülecek diye beyan ediliyor. Transit geçişler için Türkiye’de antrepolar kullanılıyor. Bu etlerin yerlerine tavuk kırpıntıları konuluyor. Tırlar tartıldığı için aynı miktarda ve orijinal kutulara konuluyor. Gümrük idaresinin keseceği ceza ise 80 milyon TL. Firmanın 2 bin 450 ton kırmızı eti Türkiye’ye soktuğunu biliyoruz. Bir kısmı tespit edildi. Diğerleri resmi görünüyor. Cilvegözü’nden çıkmış görünüyor.”

İşte şüpheli şirketler
IRAK ve Suriye’ye gitmesi gereken kırmızı et, Hatay’da Suat Güneş’in sahibi olduğu Güneş Dış Ticaret firması tarafından Arjantin ve Paraguay’dan getirildi. Türkiye’den transit geçişe tabi tutulan et, İnanç Ersoy’un sahibi olduğu Mersin’in eski Gümrük Müdürlerinden emekli Doğan Kanmaz’ın da yüzde 25 hissesi bulunan 8 ortaklı Mega isimli antrepoya konuldu. Bunun üzerine Gümrük Bölge Müdürlüğü, operasyon başlattı. Mega isimli antrepoda yapılan sayımda 1044 ton kayıp etin tamamının Türkiye’de iç pazara sürülüp büyük rant elde edildiği saptandı.

Tavukları kırmızıya boyamışlar
KAÇAK et operasyona ilişkin soruşturmada, aralarında firma sahipleri ve yetkilendirilmiş gümrük müşavirlerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Mühürlenen 2 antrepoda gizli bölmelerin olduğu tespit edildi. Kırmızı et yerine transit sevkiyatta kullanılacak tavuk etlerinin kırmızıya boyandığı, antrepoların güvenlik kamerası kayıtlarının silindiği de belirlendi. Soruşturma kapsamında 7 firmanın tüm kayıtları detaylı incelemeye alındı. Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, “Kutular açılıp bakıldığında kırmızı et süsü verilmiş, ona benzeyen tavuk etleri, kırıntıları ve tavuk kıymaları çıkıyor içinden. Bu etler Türkiye’ye girerken sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sertifikaları var. Bunların sağlıksız etler olduğunu düşünmüyoruz. Vergiden kaçırmak için yapılmış bir Kaçakçılık” dedi.



milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, bin, etilerbebek’e, gitti, kacak, suriye, ton, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Resepsiyon yerine konsere gitti PassioN Haber Arşivi 0 23 Nisan 2012 23:46