IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2014, 18:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barzani'den çözüm sürecine övgü




IKBY Başkanı Barzani Türkiye'de Kürt sorunun çözümü için "çok önemli adımlar" atıldığını belirterek "Kürtler, barışla daha büyük kazanımlar elde edecek. Sürecin başarıya ulaşması için herkesin sabırlı olması gerekiyor" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de Kürt sorunun çözümü için "çok önemli adımlar" atıldığını belirterek, "Kürtler, barışla daha büyük kazanımlar elde edecektir. Barış sürecinin başarıya ulaşması için herkesin sabırlı olması gerekiyor" dedi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ı kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki barış ortamından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Kürt sorunun çözümü için çok önemli adımlar atıldığını" vurgulayan Barzani, "Kürt halkının silahlı mücadelesi, varlığını korumak ve kimliğini savunmak içindi. Kürtler, şimdi yapacakları ısrarlı çalışmalarla kimliklerini koruyabilirler. Haklarını, siyasi ve barışçıl yollarla garanti altına almalıdırlar. Kürtler, barışla daha büyük kazanımlar elde edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

"Barış sürecinin başarıya ulaşması için herkesin sabırlı olması gerektiğini" kaydeden Barzani, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda barış ortamını oluşturan kişilere de destek olunmalı. Şovenist ve faşistlerin eline bahane ve koz verilmemeli. Bölgede halklar arasında savaş çıkartmak isteyen karanlık güçlere fırsat verilmemelidir."

Barzani, Peşmergenin Kobani'ye gidişiyle Kürtlerin milli hissiyatının arttığını iddia ederek, "Aramızdaki birlik güçlenmiştir. Gücümüz birliğimizdedir. Başarılı bir halk olmak istiyorsak, bir olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Suriye'deki coğrafi şartlar ve Kürt bölgelerinin bir birinden uzak olması nedeniyle bütün tarafların birlikte hareket etmesinin zorunlu olduğuna işaret eden Barzani, şunları kaydetti:

"Suriye krizinin patlak verdiği ilk günlerde Rojavalı Kürtlere birlik olmalarını söyledim. Farklı cephelere bölünmeyin dedim. Alacakları her kararı destekleyeceğimi bildirdim. Teröristlerin Rojava'ya saldırısından sonra her türlü desteği verdik."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sırrı Sakık da Kürtlerin, Türkiye'de kaydettiği ilerlemeyi Barzani'ye anlatarak, barış ve siyasi yolların, kazanımlarını arttırdığını vurguladı.

Sakık, Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılması için tüm tarafların girişimde bulunmasını istedi

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barzaniden, Çözüm, sürecine, övgü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Erdoğan barış sürecine değil, oy toplamaya odaklı' yaSmin Haber Arşivi 0 18 Ekim 2014 20:13