IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2014, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
First Lady'den o projeye destek




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’dan, Bezmi Alem Üniversitesi bünyesinde kurulacak Türkiye’nin ilk ve tek Fitoterapi (bitkilerle tedavi) Merkezi’ne destek geldi. Üniversitenin akademik yıl açılış töreninde yetkililerden bilgi aldığı merkezle özel olarak ilgilenen Emine Erdoğan, merkezdeki çalışmalara destek sözü verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Geçmişte Bezmi Alem Vakıf Gureba Hastanesi'nin fırını olarak hizmet veren bina, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 1 milyon 361 bin TL'lik desteğiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Fitoterapi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ev sahipliği yapacak. Bezmi Alem Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninde merkez hakkında bilgi alan First Lady Emine Erdoğan, merkezle ilgili çalışmalara destek sözü verdi.
Fitoterapi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Kartal, 4 ay sonra hizmete girecek merkezde bilimsel yöntemlerle bitkisel ilaçların üretileceğini, ayrıca ilaç sektörüyle bu alanda ortak çalışmalar yapılacağını belirtti.

93 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

27 Ekim'de yürürlüğe giren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği'nin bir başlığının da fitoterapi olduğunu belirten Kartal, dünyada bitkisel ilaçların yükselen bir trend yakaladığını, 2015 yılında bu pazarın 93 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.
Bitkisel ilaçların özellikle Alzheimer, yanık tedavisinde ve sakinleştirici olarak kullanıldığını belirten Kartal, 2015 yılı sonuna kadar en az 2 yeni bitkisel ilacç için Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat almayı hedeflediklerini söyledi.
Kartal, şöyle devam etti:
"Türkiye'de 12 bin çeşit bitki yetişiyor. Bunların 3 bin 600'ü sadece bizim ülkemizde var. Bütün Avrupa'da 11 bin çeşit bitki var. Ancak bu kaynağı doğru kullanmıyoruz. Kuşburnunu, Tokat ve Gümüşhane'de bir yabancı firma topluyor. Daha sonra bunun tohumlarını, tüylerine çıkartıyor ve Türkiye'de kuşburnu çayı üreten firmalara satıyor. 2023 hedeflerinden biri de ilaç sektöründe dışa bağımlılığı azaltmak. Türkiye, bitkisel hammadde ve bitkisel ilaç üretiminde bir numara olabilir."
ÇİFTÇİLERLE İŞBİRLİĞİ

Fitoterapi Merkezi'nde tarım uzmanları ve çiftçilerle işbirliği yapacaklarını belirten Kartal, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki çiftçileri, ekinezya, tıbbi nane, adaçayı, ıhlamur, anason, kantaron, kekik, tıbbi papatya yetiştirmeleri için destekleyeceklerini söyledi.
Piyasada 'şifalı bitkiler' adı altında satışı yapılan ürünler konusunda vatandaşları uyaran Kartal, "Fitoterapi, bilimsel metotlarla bitkilerle tedavi demek. Aktardan bitkileri alıp kullanmak modern fitoterapi değil. Kullandığımız bitkilerin içeriğini bilmemiz ve onun tedavi edici etkinliği içerip içermediğini tespit etmemiz gerekir. Bir bitki kullanılırken bütün kalitesi ölçülüyor. En son teknoloji cihazlarla birtakım analizler yapılıyor" dedi.

HALKI KANDIRANLAR VAR

Halkı bilinçlendirmek için çeşitli seminerler de yapacaklarını kaydeden Kartal, "Halkı kandıran insanlar, birtakım karışımlar yapıyor. Bunların hiçbir analizi yok. Bir kısmının ne Tarım Bakanlığı ne Sağlık Bakanlığı'ndan izinleri yok. Çaresiz insanlara bir tutam bitkiyi binlerce liraya satabiliyorlar. Fitoterapi Merkezi'nin bir amacı da bu insanlara karşı halkı bilinçlendirmek. Bu tip insanların tezgahına düşürmemeyi görev edindik. " dedi.
Bezmi Alem markasıyla bitkisel ilaç ve ürünler ortaya koyacaklarını belirten Kartal, merkezdi bitkisel hammadde, bitkisel ilacın yanı sıra, bitkisel diş macunu, bitkisel öksürük şurubu, bitkisel yara merhemi de üretmeyi planladıklarını söyledi.
Fitoterapi merkezinde, doktor, diş hekimi ve eczacılara 200 saatlik teorik ve pratik eğitim verilecek. Merkezde, bilimsel yöntemlerle bitkisel ilaçlar üretilecek.

Kaynak: Hasan AY

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destek, ladyden, projeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni bir projeye start veriliyor Feronia Haber Arşivi 0 26 Ocak 2010 12:46