IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2014, 00:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
40 bin TL HGS cezası gelince TBMM'ye başvurdu




Bir firma yetkilisi, 3700 TL olan ana borcu ödenmediği için 40 bin 700 TL çıkan HGS borcuyla ilgili yardım istemek için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Şirket yetkilisi Tugay Yıldırım, dilekçesinde, firmalarının mülkiyetine kayıtlı araçlara HGS geçişlerinden dolayı toplam 40 bin 700 TL gibi fahiş bir ceza geldiğini belirterek, PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile kurulan irtibat sonucu bakiyede para olmadığı için bu cezanın kesildiği ve ödenmesi gerektiği söylendiğini aktardı.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Bu cezalar firmamıza henüz tebliğ edilmedi, biz internetten sorgulama sonucu fark ettik. Yetkililerle görüşmemizde neden tebliğ edilmediğini sorduğumuzda 1, 2 seneye kadar ceza tebliğ edilir dediler. Toplam asıl borcumuz 3 bin 700 TL iken gelen bu 40 bin 700 TL'lik cezaya bir anlam veremedik. Cezayı tebliğ etmekten bile aciz bir kurum olan Karayolları Genel Müdürlüğü'nden bir fayda gelemeyeceğini anlayınca Komisyonunuza müracaat ettik.

Vatandaşın huzurunu, psikolojisini bozmaktan başka hiçbir anlamı olmayan bu 11 kat HGS cezalarından tanıdığımız herkes bıkmış, usanmış durumda. Kiminle bu konu hakkında konuşsam yaka silkiyor. Gece uyuyamaz hale geldik bu cezaların yüzünden. Hangi akla hizmet, böyle bir ceza olamaz. Sorarım size, hangi vicdan hangi insaf bu cezayı kabul edebilir. Böyle bir uygulamayı kamu vicdanı nasıl kabul ediyor anlamış değilim. Resmen kanunla vatandaşı soyup soğana çeviriyorlar. Otobandan 20 TL'lik mi geçtin 1 hafta içinde yatırmazsan 220 TL alırım. Böyle bir zihniyet olamaz. Yazık çok yazık. Faiz lobisi diye bahsediyorlar ya buyurun size faiz lobisi, bundan daha iyi bir faizcilik olamaz. yüzde 1000 faiz mi olur?

Korkumuzdan otobandan gidemez olduk. Ne farkı var bu HGS'nin elektrik, su, telefon, doğalgaz faturasından. Şimdi elektriği kullandım 1 ay sonra faturası geldi 100 TL, ne yani 1 hafta sonra yatırmazsan 11 katı 1100 TL mi alması gerek elektrik kurumunun? Bana açıklayın bunun mantığını varsa dünyada böyle bir uygulama yapan ülke gösterin Allah aşkına.

Devletin görevi vatandaşın huzurunu sağlayıp vatandaşı korumak kollamak mı yoksa HGS gibi saçma sapan bir sistem ile hiç mantığı olmayan cezalar ile vatandaşı sıkıntıya sokmak mı?

Umarım bu uygulama böyle kalmaz ve bu sıkıntı kısa süre içerisinde çözüme kavuşur. Biz hakkımızı sokaklara çıkıp gösteri yapıp devletin polisine, güvenlik güçlerine taş molotof atarak aramıyoruz. Biz hakkımızı milletimizin kalbi TBMM'de arıyoruz. Bu anlattığım hususların dikkate alınmasını ve incelenmesini talep ediyorum."

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
40, başvurdu, bin, cezası, gelince, hgs, tbmmye, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP TBMM Başkanlığı'na başvurdu Rhytia Haber Arşivi 0 13 Mart 2014 13:43
CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu MasteR06 Haber Arşivi 0 19 Şubat 2014 13:30
Konya TFF'ye başvurdu Kalemzede 1. Lig ve Diğer Ligler 0 23 Temmuz 2011 20:37