IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2014, 19:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşılamayan balçık




Karaman'ın Ermenek ilçesindeki madende meydana gelen kömür ocağı faciasından 20. gününde çok özel fotoğraflar gün yüzüne çıktı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından yürütülen arama çalışmaları 20'nci gününe girdi. Ancak madenin içinin balçık dolu olması yüzünden mahsur kalan 16 madenciye ulaşılamadı. SABAH'ın edindiği fotoğraflar çalışmaların ne denli güç koşullarda yürütüldüğünü ortaya koydu. İçi çok dar olan madende balçığın sadece iki vagonla çekildiği görüldü. Balçık temizleme çalışmalarının 4 ay süreceği ifade edildi.

Ermenek'teki Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait madenin su basması sonucu mahsur kalan işçilerden 16'sına henüz ulaşılamadı. Arama çalışmalarının sürdüğü madenden çarpıcı fotoğraf kareleri ortaya çıktı. Maden ocağının darlığı nedeniyle sadece iki vagonla yürütülebilen arama çalışmalarında büyük güçlük yaşandığı görüldü. Ocağın kömür taşıma yolu olarak kullanılan ray üzerinden yapılan boşaltma işlemi çok ağır ilerliyor. Balçık kaplı maden ocağındaki arama ekipleri adeta iğneyle kuyu kazar gibi çamurları boşaltıp zemin arıyor. Ocağın içerisindeki çalışmaları son derece deneyimli olan Zonguldak'taki maden ocağı işçileri yürütüyor. İki farklı girişi bulunan maden ocağında balçık temizleme çalışmalarının bu şekilde 4 ay devam edebileceği ifade edildi.


AFAD, kutarma çalışmalarında nefeslik bölümünde toplam 810 metre, desandre bölümünde ise 311 ana arterde mesafe kat edildiğini, geriye kalan galerilerde dahil 511 metrelik alanda arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü, çamur, balçık ve moloz tahliyesinin de devam ettiğini belirtti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşılamayan, balçık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balçık dehşeti: 2 çocuk öldü Seth Haber Arşivi 0 30 Eylül 2014 14:20
Mevlana - Ey balçık dünya... Sevda İslamiyet 0 24 Eylül 2010 23:31