IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2014, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Vatikan’ın isteği bir formalite"




İki gündür paralel medya tarafından tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Cumhurbaşkanlığı’nın Papa’ya gönderdiği mektuptaki bir ifadeye İlahiyatçı-Yazar Dr. Abdurrahman Yazıcı bir yazı ile açıklık getirdi.

İki gündür papanın elini öpen görüntüleri ile zihinlere kazınan paralel medya yazarları tarafından tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Cumhurbaşkanlığı'nın Papa'ya gönderdiği mektuptaki bir ifadeye İlahiyatçı-Yazar Dr. Abdurrahman Yazıcı, bir yazı ile açıklık getirdi.

İşte o yazıdan bazı başlıklar:

PAPA'YA YAZILI HİTAPTA ÖZEL İFADELER KULLANILIR

Gerek Katolikteki papalığın yetkisi gereğince gerekse İslam dinindekinin aksine Hıristiyanlıkta din öğretimini ve hizmetini yapmakla mükellef "din adamları" sınıfı bulunmaktadır.
Dolayısıyla papanın Katolik inancındaki yeri bu şekilde gerek konuşma esnasında gerekse yazılı hitapta "özel ifadelerle" hitap edilmektedir.

VATİKAN PAPA'YA MEKTUP YAZILIRKEN BU İFADELERİN KULLANILMASINI İSTİYOR

Vatikan'ın Amerika gibi çeşitli ülke büyükelçilik sitelerine de bakıldığında Papa'ya mektup yazılırken "His holliness" ifadesinin yazılmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtilir.

İslam'da din adamı sınıfının olmaması, kutsal veya kutsanmış bir insanın Hıristiyanlıktaki olduğu anlamıyla olmaması zaman zaman İslam ülke siyasi ve dini görevlerde bulunan kişilerin Hıristiyan dim adamlarıyla ilişkilerde de sorun olabilmektedir.

ÜRDÜN KRALI, İRAN CUMHURBAŞKANI DA KULLANDI

Arapça'da Papa için kullanılan ifade, "sâhibu'l-kaddâse" yani kutsallığa sahip kişi anlamındadır. Nitekim Ürdün Kıralı Abdullah, Papa Francis'in Ürdün'ü ziyareti esnasında bu ifadeyi kullanmıştır. Zaman zaman sadece Katolikler için değil aynı zamanda İslam dünyasındaki Süryani, Kıpti ve Maroni gibi Hıristiyan ruhani liderler için de bu ifade kullanılmaktadır.

Farsça'da ise yüksek büyüklük, yüksek kişilik anlamındaki "Âlî Cenâb" ifadesi kullanılmaktadır. Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmet Necat'ın Papa Benedikt'e gönderdiği mektupta da böyle bir kullanım vardır.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
vatikan’ın isteği bir formalite


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vatikan’da "playboy rahipler" skandalı Tufan Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 15:53