IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan toplu açılış töreninde konuştu




Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da açılış töreninde konuştu ve Amerika'nın keşfi konusundaki polemiğe sert çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki 155 eğitim tesisi açılışında konuştu. Erdoğan, gençlerden geleceğe özgüvenle bakmalarını istedi. Erdoğan Amerika!'nın keşfi polemiğinde bu tartışmayı istihhza edenlere 'Sizler ecdadınıza da inanmıyorsunuz' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

460 Trilyon ile bunlar inşaa edildi. Yaklaşık yarım milyar lira kaynakla Ankara'ya 155 eğitim tesisini kazandırmış olduk. Öncelikle MEB'e hükümetimize Ankara ve Türkiye'ye kazandırdığı için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu eserlerin inşaasına katkı veren hayırsever vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum.
"AÇILIŞINI YAPACAĞIMIZ 155 EĞİTİM TESİSİ İÇİNDE EN BÜYÜĞÜ TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"

Bu 155 tesis içinde en büyüğü şuan içinde bulunduğumuz bu Anadolu Lisesi oldu. 12 Yıl başbakanlık görevini ifa ederken yanımda özellikle eski adıyla Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi yeni adıyla Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde çok sayıda arkadaşımız çalıştı. Buradan mezun yanımda yakın çalışma arkadaşlarımız bulunuyor. İşte bir çoğu bu okuldan mezun olmuşlar. Bana buranın eski halini anlattılar. Derme çatma binalarda küçücük sınıflarda hatta bodrum katlarındaki ışıksız sınıflarda nasıl eğitim gördüklerini anlattılar. Anadolu'nun Trakya'nın şehirlerinden gelen gençlerin öğrencilerin nasıl zor şartlarda eğitim gördüğünü anlattılar. Kapasitesinin çok çok üzerinde öğrenci sayısı ile nasıl mücadele ettiklerini anlattılar.

Burası da Türkiye'nin önemli kademelerine bilgili donanımlı ahlaklı nice genç yetiştirdi. Ankara'nın en büyük İHL'si olan bu okul için yeniden yapma kararı aldık ve inşaat kısa sürede tamamlandı ve Ankara'ya son derece modern bir İHL'yi kazandırdık. Yemekhanesi, konferans salonu, otopark ve derslikleri ile Ankara adeta örnek prestijli bir okula sahip oldu. Tatbikat camii olarak kullanılan camiyi de yeniden inşaa ediyoruz. Hem semt sakinlerine hem Ankara'ya güzel bir camii kazandırıyoruz.
"KATSAYI ADALETSİZLİĞİNE SON VERDİK"

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbim'den niyazım odur ki bir daha o günleri bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz. 28 Şubat sürecinde İmam Hatip'lerin orta kısımları kapandı, lise kısımlarına da katsayı engeli getirildi. Bu ızdırabı o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. Ama bunu yaşamamış o sıkıntıları çekmemiş olanlar bunu anlamaz. Türkiye genelinde Meslek liselerinin İHL'lerin öğrenci sayıları çok hızlı bir şekilde düştü. Başbakanlığımız döneminde bu haksızlığı adaletsizliği biz ortadan kaldırdık. Hem katsayı adaletsizliğine son verdik hem 4+4+4 kod numarası 444 bu sisteme geçerek Meslek liselerinin İHL'lerin önündeki o engeli kaldırdık. En son hükümetimiz Ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırdık ve o zulümde sona ermiş oldu. Kapılardaki kilitleri tek tek söktük attık. İHL'ne giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 440 İmam Hatip lisesinde 64 bin 500 öğrenci eğitim alıyordu. Şuanda rakam ne biliyor musunuz? 2 638 okulda 983 bin öğrenci eğitim öğretim alıyor. Yani, öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı. Buraıda birşey var. Onu çözmemiz lazım. Bu eksiğimizi süratle gidereceğiz.
"BÜTÇEDE EN FAZLA PAYI EĞİTİME AYIRDIK"

Kemmiyet ile keyfiyet bir arada olsun. Başarılı öğrencilerimiz çıksın bu okullardan. Okul sayısı 3 kat arttı buna rağmen talep hala karşılanamıyor. Toplam talebin 5'te 1'ine cevap verilebiliyor. Talebi karşılamak için hayırseverlerimiz inşallah daha çok seferber olacaklar. Bildiğiniz gibi başbakanlığım dönemimde biz milli bütçemizin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Ve kadro tahsislerinde birinci sırayı eğitime ayırdık bu böyle devam ediyor. Bu bizim nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. Buralarda kalmayacağız. Çünkü öğretmenlerimizin sayısını arttıramazsak, fiziki mekanlarımızın çok olması veya kaliteli olması işi çözmez. Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum. O zamanki öğretmenlerimizin kalitesi çok çok fazlaydı. Bu hocalarımızın büyük bir kısmı daha sonra hemen üniversitelere gittiler, şimdi çoğu emekli oldu zaten. Bu hocalarımızdan ilmi aldık bereketi onlarda gördük. Onların bize kazandırdıkları çok şey vardı, Allah onlardan razı olsun.

Sadece bilgi yetmiyor. Bunun yanında hikmete de ihtiyacımız var. Bu nesil bilgi ve hikmeti beraber yüklenmelidir. O zaman gelecek çok daha farklı olacaktır. Bakın 2013 yılının Aralık ayında Edirne ve Keşan'da toplu açılışlar yaptık.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPTI

Keşan'da bir kızımız bana bir mektup vermek istedi. Yanıma çağırdım sohbet ettik. Mektubun içeriğini sordum. Keşan'daki İHL bize yetmiyor yenisine ihtiyacımız var dedi. Tamam dedim seni arayacağım dedim. Ertesi gün aradım, hıçkıra hıçkıra derdini anlattı. Keşan'daki okulun ihtiyacı karşılamadığını ve sıkıntı çektiğini söyledi. Bir ilkokul ama iki katı imam hatip olarak kullanılıyor. Hemen çalışmalara başladık Milli Eğitim bakanlığımıza talimatı verdim, valimize talimatı verdim en kısa sürede de orada da inşaat başlıyor. Burada Tevfik İleri imam hatip okulu öğrencilerinden ve tüm hepsinden bir ricam, bir arzum var bir büyüğünüz olarak söylüyorum. O eski günlerin yeniden geri gelmesine sizler müsade etmeyeceksiniz, tarihten ibret alacaksınız. Abilerinizin ablalarınızın yaşadıklarından ibret alacaksınız. Adeta sürgüne gider gibi okuyan abla ve abilerinizi unutmayın. Onlar sürgün yediler ama Türkiye'ye geri dönerken bir kısmı doktor, bir kısmı mühendis olarak döndü. Hakikaten kötü komşu ev sahibi yaptı öyle oldu. Sizler ibreti aldınız. İbreti alanlar için tarih tekerrür etmez. Biz zorlu bir mücadele verdik. Ama sabrettik. Üniversitelerde başörtüsünü yasakladılar sabrettik ama mücadeleden bıkmadık. İHL'lerin orta kısmını kapattılar, liselere katsayı engeli getirdiler ona da tahammül ettik ama demokratik hak konusunda da sebat ettik. Serbestçe özgürce okuyabiliyorsanız biliniz ki bu uzun zorlu sabırlı bir mücadelenin neticesidir. Adnan Menderes'in alın teri var, ismi bu okulda yaşayan imam hatip okullarının yeniden açılmasını sağlayan ve idamla yargılanan merhum Tevfik İleri'nin alın teri var. Gönül dostalırmızla bizler de bu mücadelenin içerisinde olduk. Sabrımızdan sebatımızdan kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Öyle ki içimizden gibi görünen bizimle birlikteymiş gibi görünenler bize ihanet ettiklerinde başörtüsüne 'Furuat' dediklerinde imam hatiplere kapatılmalı dediklerinde bile yılmadık, yıkılmadık ve haklı davamızdan vazgeçmedik.Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız bunda ismi bilinen veya bilinmeyen nice gönül erbabının emeği vardır, milletin hayır duası vardır nasıl bir emaneti taşıdığınızı unutmayın.

BİR ÇOK ÇALIŞMA ARKADAŞIM BU OKULDAN ÇIKTI

1994 yılında bizzat şahsım ve bir çok arkadaşım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildik. İmam Hatipliler olarak emanetin hakkını verdik. Bir çoğunuz yaşamamış olabilir hatırlamıyor olabilir. İmam Hatip okulları bir öcü gibi gösterildi. Devlet düşmanı yetiştiren kurumlar olarak gösterildi. İHL öğrencilerine küçücük çocuklara gençlere en ağır hakaretler yapıldı. Bunlar bize de yapıldı. Medyada, gazete manşetlerinde devlet nezdinde İHL öğrencileri ve mezunları 2.3. sınıf insan yerine kondu.

Sonuçlar ne oldu 2002'de bir İHL mezunu bu ülkenin başbakanı seçildi. Bir kısım arkadaşları bakan oldu, milletvekili oldu ve 12 yıl boyunca bu görevimizin hakkını verdik. Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. İşte şimdi yine bir İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanı seçildi. Yine mücadele içerisindeyiz. O ithamların hakaretlerin ne kadar haksız yersiz olduğunu tüm millete tüm dünyaya gösterdik. Öcü, gerici dedikleri, ölü yıkayıcısı mı olacaksın diye tahkir ettikleri, muhtar bile olamaz dedikleri işte Cumhurbaşkanı oldu. İnşallah daha fazla imam hatip mezunu Türkiye'nin daha da büyümesi için 2023 ve 2071 hedefleri için çok çalışmaya var mısınız? Bu kutlu mücadele artık sizlerin omuzlarında ilerleyecek. Bu davaya bu mücadeleye leke düşmesine de aynı şekilde sizler mani olacaksınız. Her birinize yürekten inanıyorum. bu insanlık davasını hakkıyla taşıyacağınızı ışıldayan gözlerinizden anlıyorum. Sizin yükünüz ağır. Sizin yolunuz uzun. Sigaradan uyuşturuyucuya kötü alışkanlıkların mücadelesini veren insanlar olacağınıza inanıyorum. Şu hususu ifade etmek istiyorum. Biz imam hatipleri ne kadar savunduysak diğer okulları da savunduk. Başörtüsünü ne kadar savunduysak 77 milyon kişiyi aynı duygularla savunduk.

2002 Sonuna kadar 346 bin derslik açılmıştı. Demekki kısa sürede bu rakamı da bu hükümetimiz yakalayacak. Osmanlı döneminden kalan, Cumhuriyet döneminden yapılan 346 bin biz sadece 12 yılda 248 bin. İnşallah yakında onu da yakalayacağız. Tablet bilgisayarlar dağıttık, 76 olan üniversite sayımızı 100 ilave ederek 176 yaptık.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü de bu güzel açılış vesilesi ile kutluyorum. 852 bin öğretmen görev yapıyor, 458 binini biz göreve başlattık. Öğretmen maaşları 5 kat artış gösterdi. Yani sadece imam hatip demedik. Eğitimin önündeki tüm engellerin kalkması için yoğun mücadele verdik. Eğitimdeki reformların neticeleri orta ve uzun vadede görünür. Eğitime yapılan büyük yatırımlar bundan 10 - 15 yıl sonra bariz şekilde anlaşılacak, Türkiye artık dünyada iddia sahibi olacaktır. Ancak benim bütün öğrencilerimden gençlerimizden bir arzum daha var.

KAYNAĞINI AÇIKLADI

Gençler, özgüvenli olacaksınız. Tarihinize bakacak özgüvenli olacaksınız. Ecdadınıza bakacak özgüvenli olacaksınız. Ecdadınızın yaptığı katkıları bilecek öğrenecek özgüvenli olacaksınız. Büyük bir ülkenin güçlü bir ülkenin evlatları olduğunuzu idrak edeceksiniz. Cumartesi günü İstanbul'da Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın tertiplediği önemli bir zirveye katıldım. Dini Liderler Zirvesi. Oradaki konuşmamda birşey söyledim. Amerika kıtasına Colomb'dan önce hatta 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Şuanda Almanya'da yaşayan Prof. Fuat Sezgin'in eserlerinde de bu yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan konuşan ilim erbabının diliyle oradan aldığım düşünce ile bunu o gün orada ifade ettim. Daha önce dinlerdim bu defa kaynağını da öğreneyim dedim. Çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyor ve delilleri de ortaya koyuyor.

TEŞVİK ETMEYE DEVAM EDECEĞİM

Bu iddiadan önce bizim kendi gençliğimiz malesef araştırmadan incelemeden yapılan tartışmalara bakmadan buna itiraz etmeye başladılar. Sadece gençler değil koca koca adamlar da itiraz etmeye başladı. Bazı köşe yazarları karikatüristler de itiraz etmeye başladı. Çünkü bunlar bir müslümanın bunu hala yapabileceğine inanmadılar. Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüterek Haliç'e indirdiğine de inanmayanlardır. Bir karanlık çağı kapatıp aydınlık çağı atanlara da inanmadılar. O yüzden bugüne kadar taş üstüne taş koyamadılar. Ezberlerle hareket eden mutlak doğru kabul eden gençlik böyle ezber bozan bir iddia gördüğünde araştırmak yerine alay etmeyi kabul ediyor. Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Cesaretle iddiaları dillendirmeye devam edeceğiz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'e büyük görev düşüyor. Bilim tarihi tarafsız yazılsa, doğunun Ortadoğu'nun İslam dünyasının katkılarının bilinenden çok daha fazla olduğu ortaya çıkar. Şahsen bizim öğrencilerimizin 77 milyon milletimizin başka medeniyetler ve milletler karşısında ezik olmasını asla kabul edemem. Mesele, bilim insanlarının bilim dünyasının meselesidir. Ama şahsen bu ülkenin gençlerinin bilim insanlarının ezberler dayatmalar karşısında daha cesur ve özgüvenli olmaları en büyük arzumdur. Ben teşvik makamındayım. Teşvik edici ve cesaretlendirmeyi sürdüreceğim. Biz, tarihte yaptık. İnşallah bugün de yaparız. Yarın çok daha iyisini yapacağız. Biz boğazın altından 'Marmaray'ı yaptık.

3. HAVALİMANI YAPILIYOR

3 Havalimanı yapılmayacak diyorlar. Kim demiş yapılmayacak diye. Şuanda harıl harıl yapılıyor. Bugün Fetret'i aşabiliriz. Yeniden büyük medeniyetler yapabiliriz. Yeter ki tarihimize ecdadımıza inanalım, ezberlere karşı cesur olalım, bize öğretilmiş ezberleri hurafeleri sorgulayabilelim. 1 Asırdır kendini savunan bir medeniyet olmaktan çıkalım öncesini sorgulayalım.

Okuyan araştıran soran sorgulayan ezberlere kalıplara dayatmalara itiraz edebilen bir gençliği böyle bir nesli inşallah hep birlikte yetiştireceğiz. Birbirine karşı tüm insanlara karşı hakka karşı saygı duyan adalet aşığı çocuklar yetiştireceğiz. Yeni Türkiye'ye gönülden inanıyorum ve büyük Türkiye için mücadele ediyorum. Bu okulların yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar temenni ediyor, 24 Kasım Öğretmenler gününü tekrar tebrik ediyorum, 155 okulumuz hayırlı olsun sağolun var olun Allah'a emanet olun.

Kaynak: Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılış, erdoğan, konuştu, toplu, töreninde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan Araklı'da konuştu AngeL Haber Arşivi 0 24 Kasım 2013 22:20
Arınç ve Özkök aynı açılış töreninde PassioN Haber Arşivi 0 12 Nisan 2012 20:57
Erdoğan'ın Danıştay binası açılış töreni konuşması PassioN Haber Arşivi 0 05 Nisan 2012 19:32
Erdoğan'ın Mardin'deki toplu açılış töreni konuşması PassioN Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 20:32