IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efkan Ala: 155 polis meslekten ihraç edildi




İçişleri Bakanı Efkan Ala, dinlemelerle ilgili olarak "Bin 181 polis disiplin cezası aldı, 155 polis meslekten ihraç edildi" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerinde milletvekillerini sorularını yanıtladı. Yapılan değerlendirme ve eleştiriler için milletvekillerine teşekkür eden Ala, demokratik düzen içinde konuların tartışıldığını belirtti.

Farklı partilerin farklı politikalarını ülke için kazanç olarak nitelendiren Ala, "Hiçbir muhalefet partisinin iktidar partisini ikna etme gibi bir mükellefiyeti yoktur, iktidar partilerinin de muhalefet partilerini ikna etme, onların memnuniyetini esas alma gibi bir mükellefiyeti elbette yoktur. Ama bu tür platformlarda birbirimizin fikirlerinden, düşüncelerinden, eleştirilerinden yararlanmak ülkenin genel menfaati bakımından da zorunluluk arz etmektedir" diye konuştu.

Birbirine tamamen zıt politikaların üretilebilmesinin Türkiye'nin demokratik standardını gösterdiğini belirten Ala, farklı politikaların sandıkta milletin onayına sunulduğunu da söyledi.

Görüşmede milletvekillerinin güvenlik ve temel haklar konusunda ciddi değerlendirmelerinin olduğunu bildiren Efkan Ala, şöyle konuştu:
"Bize göre temel hak ve özgürlüklerimizi engellemek için değil, tam aksine hak ve özgürlükleri yaşamak, geliştirmek ve korumak için ihtiyaç duyduğumuz temel kamuoyu hizmetidir, güvenlik hizmeti. Daha çok demokrasi ve daha gelişmiş bir demokrasi temennisine yüzde yüz katılıyorum. Bunu umarım ki önümüzdeki dönemde parlamento yeni bir anayasa yaparak bunları ortaya koyar ve milletimiz ebediyen geri dönülmemek üzere bir daha garantili bir demokrasiye sahip olur ve yetmezlik içinde bulunan bu sistemi de değiştirme imkanına kavuşur."

"HANGİ SORUYA CEVAP VERECEĞİME BEN KARAR VERİRİM"

Üretilen politikaların, yapılan uygulamaların en önemli testinin sandıkta gerçekleştiğini vurgulayan Ala, 2002'den beri yapılan seçimlerde çok ilginç sonuçların çıktığına dikkati çekti.


"2014 yerel seçimlerinde sürekli başından beri tartışılan ve bu tartışmaların odağında olan sorunun en yoğun yaşandığı bölgede yani terör sorununun da en yoğun yaşandığı 12 ilimiz baz alındığında MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 1,5. CHP'nin yüzde 1,5'tir" diyen Ala'ya komisyonun bazı muhalefet partili üyeleri tepki gösterdi. Milletvekillerinin kendi sorularına cevap verilmesini istemesi üzerine Ala, "Hangi soruya cevap vereceğime ben karar veririm, siz değil. Siz sorularınızı sorarsınız, hangi soruya nasıl cevap vereceğime ben karar veririm" karşılığını verdi.
"TEHDİTLERİNİZE TAHAMMÜLÜMÜZ DEMOKRATİK KİŞİLİĞİMİZİN GEREĞİDİR"

Milletvekillerinin tepkilerini bir süre daha göstermesi üzerine Ala "Sizin tehditlerinize tahammülümüz demokratik kişiliğimizin gereğidir" diye konuştu.


Polislere verilen taltiflerle ilgili soruların geldiğini hatırlatan Ala, bu konuyla ilgili incelemelerin yapıldığını belirtti. Söz konusu taltiflerin geri alınmasına yönelik bir değerlendirmelerinin olmadığını bildiren İçişleri Bakanı Ala, "Soruşturmalar sonucunda tamamen haksız aldığı tespit edilirse ve bizim kurallarımıza göre bir rücu hakkı doğarsa o da kurallar içerisinde gerçekleşir" dedi.


Yurt genelindeki Suriyeli sığınmacıların sayısına ilişkin soruya Ala, "1 milyon 653 bin 605 bizdeki toplam rakam. Kaydı yapılan 1 milyon 176 bin 746. Geçici barınma merkezlerinde bulunanlar var. Diğerleri de kimisi misafir kimisi bazı şehirlerde kirada oturuyorlar" yanıtını verdi.


Kayıp çocuklara ilişkin de soru geldiğini ifade eden Ala, "2013'te 20 bin 953 çocuk kaybolmuş, bunlardan 20 bin 433'ü bulunmuştur. 2014 yılında 20 bin 960 çocuk hakkında kayıp müracaatında bulunulmuş bunlardan 20 bin 11'i bulunmuştur" dedi. Bu konuda yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Ala, milletvekillerine bununla ilgili kısa bilgi verdi.

POLİSLERİN ÖZLÜK HAKLARI

Polislerin özlük haklarına ilişkin de soruların geldiğini hatırlatan Ala, 12 yılda yapılan iyileştirmelerle polis maaşlarında yüzde 300'e varan artışın gerçekleştiğini söyledi.

Yeni göreve başlayan polis memurunun 2002'de 665 lira maaş alırken bunun 2014'te 2 bin 659 liraya yükseltildiğini vurgulayan Bakan Ala, "En çok katkıda bulunduğumuz memur kesimidir, polis memurlarımız" diye konuştu.

Van'da Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylara müdahale sırasında bir polis panzerinin çevredeki araçlara da zarar verdiklerine ilişkin haberlerin hatırlatıldığını kaydeden Ala, "Burada bu işi yapan bir polis memuru ile o birlik amiri olan bir komiser yardımcısı açığa alınmış, görevden alınmış ve haklarında soruşturma başlatılmış. Müfettişler görevlendirilmiştir. O itilen araçlar sivil plakalı polis aracıdır. Bu da işi daha da vahimleştirmektedir aslında. Bunlara ilişkin soruşturma devam etmektedir. 77 milyon insan, bu kadar memurumuz var, hepsi özveriyle çoğu çok yüksek oranda özveriyle çalışmaktadırlar. Ama yanlış yapanların da soruşturulduğu, hiçbir zaman yanlışın gizlenmediği bir dönemi de yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
BİNGÖL'DEKİ SALDIRI

Bingöl'de emniyet müdürü ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruların da geldiğini ifade eden Ala, saldırıda iki emniyet mensubunun şehit olduğunu hatırlattı.

Yaralı iki emniyet mensubunun ise durumlarının iyi olduğunu belirten Ala, şunları söyledi:
"Burada üç şahıs adli makamlarca tutuklandı. Daha detayına girdiğiniz zaman elbette çeşitli yöntemler var. Saldıranlar, saldırı yapıp silahlarını bırakıp başka silahlar alıp o yanıltmayı yapmak içinde, bunlar çok oralarda yaşanabiliyor. Daha sonra Diyarbakır'da da yardım ve yataklık yapan kişi de yakalandı, itiraflarda bulundu. 9 kişi bu çerçevede gözaltına alındı bir kısmı adli kontrolle serbest bırakıldı. Burada şunu belirtmek isterim çok daha detay vermek ne işimiz, ne de doğru olur. Bütün iddialar, hele milletvekillerimizin dile getirdiği iddialar son derece ciddiyetle ele alınmalıdır ve ele de alınıyor. Burada her türlü iddia, insan hayatı söz konusu, terör saldırısı söz konusu. Tabii çeşitli iddialar var bu saldırıya yönelik de bunların hepsini devlet ciddiyetiyle ele alınıp değerlendirilmesi ve araştırılması, soruşturulması gerekiyor. Biz de bunu yapıyoruz."


Güvenlik bakanlığı kurulacağına yönelik bazı iddiaların dile getirildiğini hatırlatan Ala, "Güvenlik bakanlığı var mı dediniz, böyle bir bakanlık yok. Böyle bir bakanlığın kurulma çalışması da yok" diye konuştu.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
155, ala, edildi, efkan, ihrac, meslekten, polis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yasa dışı dinleme soruşturmasında 6 polis meslekten ihraç edildi Seth Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2014 17:22
7 Polis Meslekten İhraç Edildi Elysian Haber Arşivi 0 13 Mayıs 2014 14:11