IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti




Bir kaç gündür sürekli düşen altın fiyatları, yeniden yükselişe geçti.

Altın fiyatlarında yükseliş yaşanıyor. Spot altının ons fiyatı 1198,60 dolarla iki haftanın en yüksek düzeyini gördü. Doların güçlü olması ve ABD ekonomisinin gücüne dair artan işaretlerin ardından altın iki haftanın zirvesinde seyrediyor.
Analistler 1200 doların önemli bir direnç noktası olduğunu belirtiyor.

Altının ons fiyatının son günlerde uluslararası piyasalarda 1150 dolar sınırına gerilemesi iç piyasada da etkisini göstermeye devam ediyor.

Çeyrek altın fiyatının Kasım ayının ilk iki haftasında 140 TL'nin altına gerilemesinin etkisiyle vatandaşların altın talebi tam anlamıyla patladı.

Artan altın talebine yetişmeye çalışan Darphane, geçen hafta Perşembe-Cuma günü teslim etmesi gereken teslimatları bu hafta içerisinde yaptı. Darphane'nin piyasaya altın vermesiyle çeyrek altında artan işçilik maliyeti de yeniden olması gerek seviyelere indi. Fiyatlarda yaşanan sert düşüşle iç piyasada artan talep çeyrek, yarım, cumhuriyet olarak bilinen ziynet altına olan talepte hızlı bir artış yaşandı.

Darphane'nin verilerine göre, 1-12 Kasım'a kadar olan sürede 974 bin 685 adet ziynet altın talebi oldu. Bu altınların ağırlık olarak karşılığı 3.2 tona dayandı. Aynı dönemde Ata Lira olarak bilinen altın sikkeye 361 bin 150 adet (2.4 ton) talep geldi. Ziynet altın ve altın sikkeye 12 günde gelen toplam talep 1 milyon 335 bin adede başka bir ifadeyle 5.6 tona ulaştı. 12 günlük altın talebinin rakamsal karşılığı ise tam 480 milyon lira olarak gerçekleşti.

EN POPÜLERİ TAM ATA LİRA

Kasım ayı başından bu yana vatandaşların altın talebinin ayrıntılarına bakıldığında, 1.3 tonluk kısmının Cumhuriyet Altını, 1.2 tonluk kısmının ise çeyrek altın talebinden kaynaklandığı görülüyor. Tam Ata Lira talebi ise aynı dönemde 2.2 tonu buldu. Yılbaşından bu yana geçen süreye bakıldığında ise vatandaşların ziynet altın ve altın sikke alımları 3 milyar 189 milyon liraya ulaşmış durumda. Uzmanlar, son günlerde altına olan talebin devam ettiğini ve Darphane'de bekleyen teslimatların olduğunu söylüyor. 12 günlük rakamlara bakıldığında Kasım ayında altın talebi bu yılın en yüksek aylık rakamına ulaşabilir.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altın, fiyatları, gecti, yeniden, yükselişe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Petrol Fiyatları Stok Verileri Öncesinde Yükselişe Geçti Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 14:27
Altın fiyatları yükselişe geçti N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:09