IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2014, 12:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan 'Bedelli askerlik' ve 'Çözüm süreci' açıklaması




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi gazetecilere açıklama yaparak gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cezayir'e hareketi öncesi düzenlediği basın toplantısı ile önce ziyaretine ilişkin bilgi verdi ardından gazetecilerin de gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Gazetecilerin Çözüm süreci ve Bedelli Askerlik konularındaki soruları cevaplayan Erdoğan çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada 'Konuşalanlar güzel ama bunu uygulamaya alabilmek önemli. 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı' dedi.

BEDELLİ ASKERLİK GELİYOR MU?

Pek çok kişinin sonucunu merak ettiği Bedelli askerlik konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan 'Birileri ara ara bu yarayı kaşıyor. Şuanda konuşulan net birşey yok. Böyle bir durumda TSK'nın ihtiyacı gözardı edilemez' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;

Cezayir'de yapacağım görüşmelerde bütün ilişkilerimizi etraflıca ele alacağız. Görüşmelerimizde aynı zamanda bölgemizdeki güncel gelişmelere ilişkin fikir alışverişi yapacağız. Cezayirdeki temaslarımın ardından ikinci Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılacağım. 14 Ülkeden katılım olacak bu zirveye. Diğer Avrupa ülkelerinden de üst düzey katılım bekliyoruz. Ekvator Gine'si Cumhurbaşkanı ve diğer cumhurbaşkanı ve hükümet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştireceğim.

20 Kasım Günü bir akşam yemeğine ev sahipliği yapacağız, 21 Kasım'da da Zirveye eşbaşkanlık yapacağım. Ekvator Ginesi'nin yapacağı bu zirve son 10 yıldır sürdürdüğümüz Afrika politikamız açısından önemli bir gelişme. Artık Afrika ortaklık politikası diye adlandırdığımız yeni bir anlayışa geçmiş bulunuyoruz. Bugün 39 Afrika ülkesinde büyükelçiliğimiz bulunuyor. Bayrağımız kıtanın hemen her bölgesinde iftiharla dalgalanıyor. Ortak çabalarımız neticesinde bugün Ankara'da 30'u aşkın Afrika ülkelerinin elçiliği bulunuyor. THY 40 noktaya uçuyor. Afrikalı kardeşlerimizle yürüttüğümüz yakın işbirliğinin inşallah her iki tarafında kazan kazan şeklinde devam etmesini arzuluyoruz. 2015-2018 dönemi ortak uygulama planı önümüzdeki dönemin yol haritası olacaktır. Zirvenin Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi çok daha ileri seviyeye taşıyacağına imkan tanıyacağına inanıyorum.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE GELİNEN NOKTA

Bu tür şeylerin sözünü yapmak çok güzel. Uygulama asl olandır. Şuanda özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemmli bir adım olacaktır. Bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şuanda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini şuanda aynı şekilde izliyoruz. Beklentimiz inşallah çözüm süreci bu istikamette devam etsin.

SURİYELİ MUHALİFLERİN EĞİTİMİ

Eğit Donat ile ilgili olarak şuana kadar taraflar henüz kararlı bir adım atmış değil. Koalisyon güçleri içerisinde çok lokal çalışmalar oluyor. Onu zaten biz de yapıyoruz. İdeal olan yapılması gereken henüz yapılmış değil. Sadece Eğit Donat'ı konuşursak burada kendimizi aldatmış oluruz. Irak ve Suriye'yi farklı bir şekilde değerlendirmek durumundayız. Uçuş yasağından tutunuz güvenli bölgeye kadar bunun yanında Eğit Donat ile güçlendirilen adımların atılması lazım. Koalisyon güçleri kendilerine bizim de sorduğumuz ve tavsiye ettiğimiz bu adımları atmış değildir. Sadece bazı emareler ihtimaller var gibi bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç gerçekleşmeden tabi Türkiye'nin buradaki tutumu şuan nasıl ise öyle devam edecektir.

Bir diğer konu Irak açısındandır. Yüzde 40'ı işgal altında olan Irak'ta da saydığım başlıklar aynı şekilde uygulamaya girmedikçe sağlıklı bir netice alınamaz. Bunların yapılmaması halinde Irak'ta da sağlıklı bir netice almak mümkün değil. Şuanda da sağlıklı bir netice alınmış değildir.

BEDELLİ ASKERLİK

Ben bu konuyla ilgili hükümetin d üşüncelerini söylemiştik. şuanda da bunun artıları var eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nın kanaatini bir kenara almak da mümkün değil. Bu kanaat TSK'nın da ihtiyacını göz ardı ederek değil değerlendirmeye alarak karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Şuanda böyle bir kararı ne hükümet vermiştir ne de TSK'nın bir kanaati açıklanmıştır ne de bana böyle bir talep gelmiştir. Ben de Cumhurbaşkanı olarak bu işin artı ve eksilerini değerlendirerek karar vermek durumundayım. Sırtımızda ağır bir küfe var çünkü.

13 KİŞİ HAKKINDAKİ İDDİANAME

Artık yargı sürecinde altından neler çıkacak hep birlikte göreceğiz. Şuanda ortadoğu da olan vaka ne ise paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını nerelerde ne faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması mümkün değildir. Dolayısıyla bizler en sün MGK sonuç basın bildirisinde bunu açıkladık. Hükümetimizde bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Öyle zannediyorum ki onlar da kısa sürede nihai kararlarını açıklayacaklardır.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acıklaması, askerlik, bedelli, Çözüm, erdoğandan, süreci, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan'dan bedelli askerlik açıklaması Seth Haber Arşivi 0 14 Kasım 2014 16:20
Bedelli askerlik için 'son kez' açıklaması Seth Haber Arşivi 0 16 Ekim 2014 11:29
Kurtulmuş'tan 'bedelli askerlik' açıklaması yaSmin Haber Arşivi 0 06 Mart 2014 00:22
Flaş bedelli askerlik açıklaması Violent Haber Arşivi 7 29 Kasım 2013 00:59