IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2014, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AYM'ye sürpriz başvuru




Askeri Ceza Kanunu’nda yer alan ve nikahsız olarak karı-koca gibi yaşayan subayların ordudan ihracını içeren madde, Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kara Kuvvetleri 5. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nden, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) sürpriz bir başvuru geldi. Askeri mahkeme, Askeri Ceza Kanunu'nda yer alan "Karı-koca gibi herhangi bir kimse ile nikâhsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur" maddesinin iptalini istedi. Yüksek Mahkeme, başvuruya ilişkin ilk incelemesini pazartesi günü yapacak.

AYM'ye kadar giden süreç, Adana'da görev yapan ve sevgilisiyle aynı evde nikâhsız yaşayan bir subayın durumunun amirleri tarafından öğrenilmesiyle başladı. Soruşturma başlatan Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı, subayın Askeri Ceza Kanunu'nun 153. maddesi gereği ordudan ihraç edilmesi talebiyle Kara Kuvvetleri 6. Kolordu Askeri Mahkemesi'nde dava açtı. Ancak yargılama sürerken duruşma savcısı, 153. maddenin Anayasa'ya aykırı olduğu itirazında bulundu.
HÜKMÜN İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURULDU

İtirazı haklı bulan askeri mahkeme, 153. maddenin "Karı- koca gibi herhangi bir kimse ile nikâhsız olarak devamlı surette yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur" hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yüksek Mahkeme'den iptal gelmesi halinde subay TSK'dan çıkarma cezasından kurtulacak.

"İffetsizliği anlaşılmış olan bir kimse ile bilerek evlenen veya evlilik bağını devam ettirmekte veya böyle bir kimseyi yanında bulundurmakta veya karı-koca gibi bir kimse ile nikâhsız olarak devamlı yaşamakta ısrar eden asker kişiler hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarma cezasına, erbaşlar hakkında rütbenin geri alınmasına hükmolunur."


Kaynak: Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aymye, başvuru, sürpriz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS 2013 Son Başvuru Tarihi 15 Mayıs 2013 - KPSS 2013 Başvuru Ücretleri Ne Kadar ? Sevda Ödev ve Tezler 1 11 Mayıs 2013 10:00
54 kişilik işe 2 bin 900 başvuru Lucifer Haber Arşivi 0 21 Haziran 2010 16:34
Moderatörlük Başvuru Ay Komedi ve Mizah 2 30 Nisan 2010 09:12