IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2014, 11:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Abdullah Gül: Mali sorumluluğum yoktu




Refah Partisi dönemine ait ‘Kayıp Trilyon’ davası bağlamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren 11. Cumhurbaşkanı Gül, “Partinin yurtdışı işlerinden sorumluydum. Mali işlerde sorumluluğum ve imza yetkim yoktu” dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Refah Partisi dönemine ait "Kayıp Trilyon" davası kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda önceki gün ifade verdi. Gül'ün, o dönemde partinin yurtdışı işlerinden sorumlu olduğunu ve parti kararı gereğince mali işlerde imza yetkisinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Gül, Ankara Adliyesi'ne mesai bitiminden sonra "Protokol" bölümünden giriş yaptı. Avukatı Ömer Küçüközcan ile birlikte Basın Suçları Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili Zeki Bayrak'a ifade verdi. Gül, ifadesinde özetle şunları söyledi:

"Ben o tarihte Refah Partisi MKYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordum. Partinin yurtdışı ilişkilerinden sorumluydum. Dolayısıyla parti kararı gereğince mali işlerde sorumluluğum ve imza yetkim yoktu. Konuya ilişkin bilgi ve görgüm yoktur. Ayrıca emsal nitelikte tüm genel başkan yardımcılığı görevini yürüten arkadaşlarım yargılamada beraat etmişler, bu karar Yargıtay'da kesinleşmiştir. Yine Hazine tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan alacak davası, bu sebeplerden dolayı yerinde görülmeyerek ret kararı verilmiştir. Ceza ve hukuk mahkemelerinde yaptırılan bilirkişi incelemelerinde de sahteliği öne sürülen belgelerde ben dahil, beraat eden arkadaşlarımızın imzaları bulunmamıştır."

Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.
KAYNAK: Haber Turk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdullah, gül, mali, sorumluluğum, yoktu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akıllı Evladın Var Neylersin Mali Akılsız Evladın Var Neylersin Mali? Atasözünün Anla Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 02 Temmuz 2014 16:02
Mali ve Mali Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:32
Abdullah Baştürk (Abdullah Baştürk Kimdir? - Abdullah Baştürk Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:20