IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Kasım 2014, 12:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kumbaraya attığı sigara ve alkol parasıyla milyoner oldu




Yalova'nın Termal ilçesinde yaşayan restoran işletmecisi Nurettin İnan (61), böbrek nakli operasyonu geçirince 11 yıl önce sigara ve alkol kullanmayı bırakıp antikacılığa ilgi duymaya başladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İnan, 10 senede bu kötü alışkanlıklarına harcayacağını düşündüğü parayı kumbarasında biriktirip zaman zaman antika eserler satın alarak 1 milyon 100 bin lira değerinde koleksiyon oluşturdu.

Sayısı bine yaklaşan antika eserleri iş yerinde sergileyen İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında böbrek nakli operasyonu geçirdiğini söyledi.

Bundan dolayı sigara ve alkol alışkanlığını bitirdiğini belirten İnan, "Sigara ve alkol için her gün verdiğim parayı, işlerim iyi gittiğinde 10 yıl süresince kumbaraya atıp biriktirdim ve zaman zaman antika eşyalar satın aldım. Basit bir hesapla bu, 10 yılda 1 milyon 100 bin lira yapar. Yani bu antikalara 1 milyon 100 bin lira harcadım" dedi.
"BİNE YAKIN MATERYAL VARDIR, BELKİ DE FAZLADIR"

İnan, biriktirdiği parayı önce evine, dükkanına mobilya almakta kullandığını ancak bir süre sonra gereksiz harcama yaptığı anlayınca antikalara yöneldiğini anlattı.

Koleksiyonundaki materyaller hakkında bilgi veren İnan, şunları kaydetti:

"Bizans ve Osmanlı dönemlerini, Atatürk'ün anılarını canlandıran objeler var. Opallerim, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarından kalma telefonlarım, sahra telefonlarım var. Alman marka 1847 model mavzerlerim, 19'uncu yüzyıla ait tüfeklerim, Atatürk'ün 1927 basımlı Nutuk kitabı ve not defteri, 200 yıllık Ermeni İncilleri, 5 bin yıllık paralarım, Yatağan kılıçlarım, Afgan saldırmalarım (bir çeşit bıçak), Osmanlı mangallarım, okkalarım, semaverlerim var. 1487'den Napolyon'un tabağı var. 3'üncü Mustafa'nın, 2'nci Ahmed'in, Fatih Sultan Mehmed'in fermanları var. Atatürk'ün ölümünden bir gün sonrasına ait gazeteler var. Saysak, abartmadan konuşayım, bine yakın materyal vardır, belki de fazladır."

İnan, koleksiyonculuğu kanunlara uygun yaptığını dile getirerek, bu konuda Bursa Kültür ve Turizm Müdürlüğünden belgesi bulunduğunu anlattı.

Herkesin, dükkanına gelip koleksiyonunu görebileceğini bildiren İnan, "Burada bir anı defteri oluşturdum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, adını hatırlayamadığım çok çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, milli eğitim müdürü burayı gezdi. Anı defterinde bine yakın imza var. İsteyen herkes burayı ziyaret edebilir. Sadece burada benim olman yeterli" ifadesini kullandı.

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alkol, attığı, kumbaraya, milyoner, oldu, parasıyla, sigara, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sigara, alkol ve HPV virüsü! Elysian Sağlık Köşesi 0 02 Nisan 2014 14:27
Sigara ve alkol kadar zararlı PassioN Sağlık Köşesi 0 05 Şubat 2012 14:38
Sigara , Alkol , Madde Kullanımı Afrodit Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2010 12:28
SiGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI AustrieL Sağlık Köşesi 1 13 Temmuz 2005 22:47