IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2014, 12:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
25 projeye 15.5 milyon lira




Hazine Müsteşarlığı'na akredite 5 melek yatırımcının 2 yılda yaptığı yatırım 15.5 milyon lirayı aştı. Firmalar 2015'te 25 projeye 15 milyon lira daha yatıracaklar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye'de yeterli finansal kaynağı olmadığı için hayata geçmeyi bekleyen projelere yatırım desteği veren melek yatırımcılar, başvuru sayısı arttıkça kesenin ağzını da açıyor. İki yıldır aktif olarak gelecek vaat eden projelere destek sağlayan, Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen 'Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı Akreditasyonu'na hak kazanan Keiretsu, BIC Angel Investments, Galata Business Angels (GBA), sirketortagim.com ve Etohum'un toplam yatırım tutarı 15.5 milyon lirayı aştı. Firmalar gelecek yıl 25 projeye 15 milyon liranın üzerinde yatırım yapmaya hazırlanıyor. ABD merkezli melek yatırım ağı Keiretsu Forum'un Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören melek yatırımcıların fonlardan farklı olarak şirketlerde yüzde 10-30 arası azınlık payına sahip olmayı tercih eden yatırımcılar olduğunu söyledi. Gözören, "Türkiye'de projesine finansal destek alan bir girişimci ağımız üzerinden yurtdışındaki şirketlere projesini sunabiliyor ve bu şekilde ek finansal destek alabiliyor" dedi. BIC Angel Investments'ın kurucusu Joachim Behrendt de 2015'te 6 yeni firmaya yatırım yapacaklarını belirtti. GBA'nın Başkanı Emre Kurttepeli ise yatırım yaptıkları 6 projenin ikinci melek yatırımı aldığını söyledi.

Yatırımda teknoloji ilk sırada

KeIretsu Forum
* Yapılan yatırım: 4 milyon dolar
* Yatırım alanları: Mobil aplikasyon, e-ticaret, eğitim, ilaç, otopark otomasyonu, hızlı tüketim

Galata BusIness Angels

* Yapılan yatırım: 4 milyon TL
* Yatırım alanları: İnternet, mobil, yazılım ve telekomünikasyon

BIC Angel Investments

* Yapılan yatırım: 1 milyon TL
* Yatırım alanları: Online pazar yerleri (B2B, B2C, C2C platformlar), mobil uygulama çözümleri, cazip üretim ve inovatif ürün projeleri.

Etohum

* Yapılan yatırım: 300 bin TL
* Yatırım alanları: Dijital teknolojiler ve internet

Şirket ortağım

* Yapılan yatırım: 1.3 milyon TL
* Yatırım alanları: Yatırım yapmak için sektör ayrımı yapılmıyor.

YÜZDE 75 VERGİ TEŞVİĞİ VAR

Dünyadaki melek yatırıma en yüksek vergi teşviği yüzde 75 ile Türkiye'de uygulanıyor. Türkiye'yi yüzde 30 ile İngiltere izliyor. Hem Türkiye'de hem de global pazarda melek yatırımların yüzde 25'i bilişim ve mobil teknolojilere gidiyor. E-ticaret ve aplikasyonlar en fazla melek yatırım alan sektörler. Bunları sağlık teknolojileri izliyor. Her 10 melek yatırımdan 1 tanesi kârlı çıkış yapıyor.

FİNANSAL DESTEK BÜTÇELERİ ARTACAK

Aylık ortalama 200 başvuru aldıklarını belirten Etohum'un kurucusu Burak Büyükdemir, bugüne kadar yatırım yaptıkları 40 firmadan 20'sinin başarılı olduğunu söyledi. Şirket Ortağım yöneticisi Fulya Keskin ise şimdiye kadar yaptıkları 1.5 milyon liralık yatırımı gelecek yıl artırmayı planladıklarını kaydetti.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
155, 25, lira, milyon, projeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık