IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 00:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başıboş ineği caddede kesti




Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde belediye zabıta ekipleri, ilçe merkezinde gezen başıboş bir ineği, trafiğin en yoğun olduğu eski Dörtyol Kavşağı'ndaki caddenin ortasında kesti. İnek kesimini izleyenler ve zabıta görevlileri, bunu cep telefonu ile görüntüledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Silopi Belediyesi, ilçe merkezinde gezen, başıboş ineklere yönelik uygulamalarını sertleştirdi. Daha önce belediye hoparlöründen yakalanan başıboş hayvanlar için hayvan sahibine para cezası uygulanacağı uyarıları yapılmasına rağmen, bu uyarılar hayvan sahipleri tarafından dikkate alınmadı. Bunun üzerine ilçe merkezinde başıboş dolaşan bir inek, belediye ekiplerince yakalandıktan sonra belediye aracı ile İpek Yolu eski Dörtyol Kavşağı'na getirilerek, cadde ortasında kesildi. İneğin kesimi yapıldığı sırada Habur Sınır Kapısı yönüne doğru trafik bir süreliğine trafiğe kapalı tutuldu. İneğin kesilmesini çevrede bulunanlar ilgiyle izledi. Çocukların gözü önünde yapılan inek kesimini, bazı kişiler ve zabıta cep telefonları ile görüntülendi.

Kesilen inek, daha sonra belediye ekiplerince getirildiği araca tekrar konularak belediyeye götürüldü. İneğin götürülmesinden sonra yerdeki kanın silinmemesi dikkat çekerken, karayolu tekrar trafiğe açıldı. Silopi Belediyesi Veteriner Hekimi Emin Güler, ilçe merkezinde başıboş dolaşan büyük baş haycanların trafik için sorun oluşturduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Başıboş dolaşan büyük baş hayvanlar, başta trafik olmak üzere, birçok soruna sebebiyet verdiğinden, başkanlığımızın kesin emriyle bundan sonra şehir içerisinde dolaşan başıboş hayvanlar, birer birer kesilecek, ya da bir şekilde cezalandırılıp engellenecektir. Bunlar çöplerle besleniyor. Çöpten beslenen büyük baş hayvanların eti ve sütü olmak üzere sağlık yönünden besleyici bir değeri olmadığı gibi çöpleri beslenirken sağa sola dağıtılmasına sebebiyet veriyor. Bu da mikroorganizmaların basit bir şekilde çoğalmasını ve başka yere konakçılar vasıtası ile mikrop bulaştırmasına sebebiyet verdiğinden, büyük bir zarar teşkil etmektedir. Başkanlığın kesin emridir. Bunun önüne geçebilmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Başkan ile görüşüldükten sonra ineğin eti büyük ihtimalle fakir fukaraya dağılacaktır."

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başıboş, caddede, ineği, kesti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emel Sayın - Başıboş Saatlerde Rhytia D, E, F, G 0 12 Mart 2014 20:53
ineği de kurbana saymazsam :)) AngeLus Fıkra 0 20 Temmuz 2012 14:07
Başıboş Kılları Yola Getirin N999 Ah Erkekler 0 01 Haziran 2012 16:56
Âlemi başıboş sanma ey ahmak KarakıZ İslamiyet 0 05 Kasım 2011 10:05
Dünyanın en büyük ineği:) Frozen Hayvanlar Alemi 0 19 Mart 2011 20:38