IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
27 Kasım için polisten hazırlık!




Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.Operasyonlar yarın PKK'nın kuruluş yıldönümüne ilişkin olası gösterilerde kullanılmaması için yapıldığı açıklandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım günü, kentte yaşanabilecek yasa dışı eylemlerin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışma yaptığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında, Pehlivan Mahallesi Pirodon Köprüsü yakınlarında bulunan ağaçlık alana operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, söz konusu bölgedeki aramada, el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli yapımında kullanıldığı değerlendirilen 2 piknik tüpü, 33 havai fişek, 1 kilogram çivi, 65 cam şişe ve yaklaşık 5 metrekare uzunluğunda bez parçası ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, kentteki izinsiz gösterilerde eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

PKK'NIN KURULUŞU

PKK, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede bir devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları dahilinde kalan kısmına sahip olabilmek için güvenlik güçleri, köy korucuları ve sivillerekarşı eylem yapan yasadışı silahlı örgüt.

1974 yılında Abdullah Öcalan tarafından kurulan PKK'nın ideolojisi, Marksizm-Leninizm üzerine kuruludur. PKK'nın başlangıçtaki amacı; Kürdistan diye tanımlanan, Kürtlerin de yaşadığı, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısındaki bölgede, bağımsız sosyalist bir Kürt devleti kurmaktı.

PKK; Avrupa Birliği, ABD, Birleşmiş Milletler ve NATO ve bölgedeki Türkiye, Suriye, Irak, İran gibi birçok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiştir. Ayrıca; ABD'nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde yer almaktadır. T.C. Emniyet Genel Müdürlüğünün yayınladığı "Türkiye'de hâlen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "PKK/KONGRA-GEL (Kürdistan Halk Kongresi-KHK)" adıyla yer almıştır.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
27, hazırlık, icin, kasım, polisten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Urfa'da Suriye için büyük hazırlık PassioN Haber Arşivi 0 13 Mart 2012 20:37
100 bin Suriyeli mülteci için hazırlık PassioN Haber Arşivi 0 12 Şubat 2012 12:12
Çaldıklarını taşımak için polisten çuval istedi Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:43