IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 11:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektronik Demokrasi Partisi kuruluyor




Elektronik Demokrasi Partisi' (e-Parti) yarın kuruluyor. Eski CHP'li Emrehan Halıcı tarafından kurulan parti yarın kuruluş dilekçesini, İçişleri Bakanlığı'na verecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Halıcı, yaptığı açıklamada, gençlerden, teknik insanlardan oluşan, teknolojiyi kullanan insanlardan oluşan bir kurucu yapılarının olduğunu söyledi.

Kuruluş aşamasında yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Halıcı, "Program ve tüzüğümüz son halini aldı, onları ilgi duyan vatandaşlarla paylaştık ve onların önerilerini de alarak son halini verdik ve '
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sitemizde yayınladık" dedi. "Kuruluş amacımız, kararları demokratik bir biçimde almak" diyen Emrehan Halıcı, partilerinde 80 kadar e-komisyon olacağını, Türkiye, dünya ve gelecekle ilgili konuların bu komisyonlarda tartışılacağını bildirdi.

Emrehan Halıcı, bu komisyonlardan bir tanesinin de "Program ve Tüzük Komisyonu" olacağını, kuruldukları günün ertesi gününden itibaren, tüzük ve programda iyileştirmeler ve yenilikler yapma konusunda açık olacaklarını belirtti.

Halıcı, şöyle konuştu:

"Diğer partilerden en büyük farkımız, halkımızla; nerede bulunuyorlarsa bulunsunlar, ister yurt içinde ister yurtdışında buluşmak istiyoruz. Siyaseten fikir üretme, ürettiği fikirlerle ülke yönetimine katkı verme konusunda kanalları en açık olan parti olacağız. Elektronik ortamı sadece bilgi alışverişi için kullanmayacağız, siyasi karar alma süreçlerinin tamamında bu kanallardan yararlanacağız. Bu yönüyle de dünyadaki ilk uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Genç olsun, yaşlı olsun, ilgi duyan bütün yurttaşlarımızın, bu konulara ilgi duyan, ülke yönetimine katkı vermek isteyen herkesin bu yolla katkı verebileceklerini hatırlatmak istiyorum. e-Parti'yi takip etmelerini ve buna göre değerlendirmede bulunmalarını rica ediyorum."
"BÜTÜN PARTİLERLE DİYOLAĞA AÇIK BİR DURUMDA OLACAĞIZ"

"Son dönemde 2 parti kurulduğunun" anımsatılması üzerine Halıcı, "Var olan partilere de yeni kurulan partilere de başarılar diliyoruz. Bizim çok acil bir seçim telaşımız yok. Biz ideal bir parti oluşturma hedefiyle yola çıktık. Halkımızın bu konuya ilgili duyan kesiminin giderek artacağını düşünüyoruz. Seçim dönemlerinde tabi ki bütün partiler bizim rakibimizdir ama seçimler bittikten sonra hiç bir parti bizim hedefimiz değildir. Görüşlerine katılalım ya da katılmayalım, bütün partilerle diyaloğa açık bir durumda olacağız. Yanlışını gördüğümüz zaman iktidar partisine de muhalefet partilerine de eleştiri hakkımız var" dedi.

Emrehan halıcı, şartlanmış bir parti olmadıklarına işaret ederek, "Bu yönüyle de diğer partilerden ayrı bir yönümüz var. Türkiye'nin de dünyanın da gerçekleri ve öncelikleri zaman zaman değişiyor. Halkın hissettiği bu öncelikler, maalesef partilere anında yansımıyor. e-Parti'nin bu dezavantajı ortadan kaldıracağına inanıyorum. Şu anda birbirine olumsuz bakan, birbirini neredeyse vatan haini olarak gören partiler var. Bu kadar katı karşı olmayı biz gerçekçi de doğru da bulmuyoruz. Her partinin içerisinde değişik düşüncede olan insanlar olabilir. Bizim partimizde de farklı düşüncede olanlar olacaktır ama bunları özgürce tartışacağız. Çoğunluğun fikrinin bulunması konusunda teknolojinin getirdiği olanakları kullanarak, bunları kamuoyu ile paylaşıp hayata geçirmeye çalışacağız" diye konuştu.
ESKİ PARTİSİNDEKİ ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Dört sene boyunca CHP'de önemli hizmetler vermeye çalıştığını belirten Halıcı, "Destek gördüğüm arkadaşlarım oldu, onların hepsine teşekkür ederek ayrıldım" dedi.Halıcı, CHP'den ayrılırken yaptığı açıklamanın, halen e-Parti'nin internet sitesinde olduğunu ifade ederek, "Bu açıklama, bu partinin kuruluş adımı olarak kabul edilebilir. Teknolojinin siyasete yansıması, daha aktif olunabilmesi, yurttaşın sesini duyurabilmek için gereken konularda, hem CHP ile hem de diğer partilerle fikir alışverişine ve işbirliği yapmaya açık olduğumuzu söyledim. Bu, CHP için de Ak Parti için de MHP için de HDP için de geçerlidir. Çünkü siyasi partiler halkın sesini duyurmak, halkın isteklerini duyurmak için var. Bu konuda tıkanmış noktaları görüyoruz. Partilerin bunu kullanmamasının doğru olmadığına inanıyoruz" sözlerini sarfetti.

Kaynak: TimeTürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
demokrasi, elektronik, kuruluyor, partisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık