IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başörtü avcısı cezaevine giriyor2012 yılında görev yaptığı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri es




2012 yılında görev yaptığı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, yarın cezaevine giriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DERS'TEN ÇIKIP CEZAEVİNE GİRECEK

Başörtüsü nedeniyle ilk kez hapis cezası alan kişi olan Pekünlü, Foça Açık Cezaevi'ne girmeden önce de son dersini Perşembe günü saat 10.00'da İzmir Bornova Büyük Park içinde yer alan Evlendirme Dairesi'nde 'Evren ve Evrim' konulu son dersini verip, öğleden sonra teslim olacak.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Prof. Dr. Rennan Pekünlü başörtülü öğrenciyi fotoğraflarken böyle görüntülenmişti

RENNAN PEKÜNLÜ'NÜN CEZASI UZAYABİLİR

Prof. Pekünlü, İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce, başörtülü öğrencileri Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarını hatırlatarak derslere almadığı gerekçesiyle 'Eğitim öğretimi engelleme' suçundan 2012'de 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Yargıtay'ca onaylanan Pekünlü için benzer 2 dava daha görülürken, bu davalar kapsamında da 12 yıl hapsi isteniyor.

NE OLMUŞTU

Üniversite öğrencisi F.N.G, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü tarafından 2012 yılı Haziran ayında fakülte binasına başörtülü olarak girişinin engellendiği ve cep telefonuyla fotoğrafının çekildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Pekünlü'ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti. Pekünlü'nün avukatı Murat Fatih Ülkü'nün kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderilmiş ve karar onanmıştı.

Dava sürecinde YÖK'ün başlattığı soruşturma sonucunda görevden alınan Prof. Dr. Rennan Pekünlü emekliye ayrılmıştı.

AYM'YE BAŞVURMUŞ, BAŞVURUSU AYM TARAFINDAN REDDEDİLMİŞTİ

EÜ Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde, "fakültenin matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G'nin, başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engelleyerek "eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği" gerekçesiyle hakkında verilen hapis cezası onanan Prof. Dr. Pekünlü, avukatı Murat Fatih Ülkü aracılığıyla, önce Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.

AYM, 23 Ocak 2014 tarihli kararında, "adil yargılanma hakkı", "kanunsuz suç ve ceza olmaz" ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle yapılan başvuruyu "açıkça dayanaktan yoksun" gerekçesiyle reddetti.

KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPAN YÖK NE DEMİŞTİ

İzmir'de görev yaptığı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri'nde, türbanlı öğrencileri derslere almayıp fotoğraflarını çektiği ileri sürülen Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün, YÖK, Denetleme Kurulu'na sevk edildiği açıklandı.

YÖK Başkanlığı'nca yapılan açıklamada şunları söyledi:

"Kurulumuz bazı haberlerde adı geçen öğretim üyesi hakkında öğrencilerin kılık kıyafet konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktaran şikayet dilekçelerini dikkate alarak daha önce beş defa inceleme ve çeşitli yazılarla üniversitenin rektörlüğüne iletmiştir. Kurulumuzun soruşturma talebi sonucunda, Ege Üniversitesi Röektörlüğü, Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Eğitici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca ilgili öğretim üyesi hakkında çeşitli cezalar vermiştir. Ancak, mevcut sıkıntının devam ettiği yönünde fotoğraflarıyla birlikte basına yansıyan haberler ve öğrenci şikayetleri üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın imzasıyla YÖK Denetleme Kurulu'na inceleme ve soruşturma için sevk edilmiştir. YÖK Denetleme Kurulu süreci ivedilikle tamamlayacaktır."

sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
astronomi, avcısı, başörtü, bilimleri, cezaevine, ege, es, fakültesi, fen, giriyor2012, görev, uzay, ve, yaptığı, Üniversitesi, yılında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Afrodit İç Anadolu Bölgesi 0 27 Kasım 2011 16:20