IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2014, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan Papa'ya atlı karşılama




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye gelen Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'u resmi törenle karşıladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk konuğu Papa oldu.

Bugün Türkiye'ye gelen Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francesco Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi tören ile karşılanan Papa Francesco, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.
Erdoğan, yabancı misafiri Papa'yı karşılama heyeti ile tek tek tanıştırdı. İkili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.


Papa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından bir sonraki ziyareti Diyanet İşleri Başkanlığı'na oldu.

İKİ AYRI ARAÇ HAZIRLATILDI AMA...

Papa için Cumhurbaşkanlığınca biri zırhlı olmak üzere iki ayrı makam aracı hazırlandı. Papa, mütevazi bir araç istemiş, ticari araç kullanmak istediğini söylemişti. Ancak bunun güvenlik açısından riskli olacağı belirtilmişti. Araç zırhlı mı olsun, zırhsız mı olsun tartışması yaşanmıştı. Papa, üzerinde Papalık arması olan Passat marka otomobile bindi. Papa Franciscus'u taşıyan araç ve konvoyun trafikte yavaş ilerlediği, protokol yoluna çıkan tüm yolların trafiğe kapatılarak boşaltıldığı, yol kenarında bazı vatandaşların cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştığı görüldü.

Papa Franciscus, Esenboğa Havaalanında askeri törenle karşılandı... Daha önce ticari araç kullanmak isteyen Papa için biri lüks, diğeri daha mütevazi iki araç hazırlandı. Papa daha mütevazi olanı tercih etti.



İNCE BELLİ BARDAKTA ÇAY

Daha sonra Papa Franciscus ile Bakan Çavuşoğlu, Şeref Salonu'na geçerek burada bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Papa'nın ince belli bardakta Türk çayı içtiği ve konuşmaların sanatçı Serra Yılmaz tarafından çevrildiği öğrenildi. Görüşmenin ardından Şeref Salonu'ndan çıkan Papa Franciscus, kendisi için Cumhurbaşkanlığınca tahsis edilen Vatikan bayrağı flaması takılı ''SCV 1'' plakalı ''Passat'' marka araca bindi. Cumhurbaşkanlığı koruma araçları da Papa Franciscus'un aracına eşlik etti.

ÜST DÜZEY ÖNLEMLER ALINDI

Papa'nın gelişi öncesinde Esenboğa Havalimanı girişinde araçlar kontrol edilerek içeri alındı. Büyükşeref Salonu çıkışında ve apronda Türkiye ve Vatikan bayrakları göndere çekildi. Akreditasyon kartı olan basın mensuplarının görüntü alabilmeleri için apronda ve Şeref Salonu kapısı karşısında bir bölüm ayrıldı. Havaalanında, çevik kuvvet birimleri ile Şeref Salonu binasının çatısında keskin nişancılar görev alırken, ambulanslar da hazır bulundu. Yaklaşık 2 bin 700 polisin görev aldığı öğrenilirken, binaların çatılarında keskin nişancıların bulunduğu görüldü. Protokolün geçeceği yol boyunca Türk ve Vatikan bayrakları asıldı.

PAPA FRANCİSCUS ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Türkiye'ye gelen Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un ilk durağı Anıtkabir oldu.

Katolik aleminin lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco Türkiye'ye geldi. Bu akşam Ankara'da kalacak olan Papa Franciscus ve beraberindeki heyetinin ilk durağı Anıtkabir oldu.

Papa'yı havalimanında karşılayanlar arasında, Türkiye ziyareti boyunca çevirmenliğini yapacak olan oyuncu Serra Yılmaz da yer aldı.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Anıtkabir'de ziyaret defterini yazan Papa Anıtkabir'in ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.



PAPA'NIN ZİYARETİNDE BİR İLK

Papa Franciscus'un Türkiye'ye düzenlediği üç günlük ziyarette bir ilk de yaşanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa, görüşmelerinin ardından önemli mesajlar verdi.

Vatikan Devleti'yle modern anlamda 1960 yılında diplomatik ilişkilerini tesis eden Türkiye'nin bugün önemli bir konuğu var. Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devleti Başkanı Papa Franciscus, 6'ıncı yurtdışı seyahatini Türkiye'ye yapıyor.

Aziz Petrus'tan beri seçilen papaların 266'ıncısı olan Franciscus, Papalık kurumuna ev sahipliği yapan Vatikan Devleti'nin de 8'inci başkanı.
6. Paul (1967), 2. Jean Paul (1979) ve 16. Benediktus'un ardından Türkiye Cumhuriyeti'ne gelen 4'üncü papa Franciscus olurken, Türkiye'den ise Vatikan'a Cumhurbaşkanlığı seviyesinde sadece bir ziyaret gerçekleşti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Türkiye'de 10 yıl boyunca Papalık temsilciliği yapan ve daha sonra papa seçilen Türk dostu 23. Jean'ı 1959 yılında Vatikan'da ziyaret etti.

Papa Franciscus'un Türkiye ziyareti, 1054 yılında karşılıklı aforoz ile kesin olarak ayrılan Katolik ve Ortodoks kiliselerinin yeniden birleşmesi çabaları bakımından ön plana çıkarken, İslam dünyası ile ilişkilerin güçlendirmesi bakımından da önem arz ediyor.

Papa havalimanında toprağı öpmüştü

DÜNYAYA ÖNEMLİ MESAJLAR

Papa'nın ziyareti bir ilke de sahne olacak. İlk defa bir papa ziyaretinde, devletin zirvesiyle yapılan görüşmenin ardından ikili açıklama gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa, ikili ve heyetler arası bir görüşme gerçekleştirecek ve bunun ardından, dini, siyasi, sanat ve diplomasi çevrelerinin önemli temsilcilerinin de hazır bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atlı, erdoğandan, karşılama, papaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'a evinin önünde sürpriz karşılama Seth Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2014 11:22
Erdoğan'a coşkulu karşılama Collettivo Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2008 03:05