IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 14:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahçeli’den Alevi sorunu çözüm önerisi!




MHP Lideri Devlet bahçeli, Tunceli ziyareti sonrası yaptığı açıklamasında, partililerin "Bebeğimizin ismini ne koyalım" sorularına "Yavuz İsmail koyun" yanıtını verdiği söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli gezisi dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Tunceli'ye ilk kez 1979 yılında asistan olarak gittiğini, bu ziyaretin ikinci olduğunu belirten MHP Lideri "O zaman üniversitedeydim; Asistanlar Derneği Başkanı'ydım. Fırat Üniversitesi'nin bir toplantısı vardı o zaman gitmiştim" dedi.
"SÖZLÜĞE BAKSINLAR"


Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli Üniversitesi'nin adının Munzur olarak değiştirileceği yönündeki açıklamasını da eleştirerek "Onun bir anlamına bakmak lazım. Sözlüğe baksınlar ne anlama geldiğini" dedi. MHP Lideri, Tunceli'de esnaf ve cemevi ziyaretlerinin iptal edilmesini şöyle değerlendirdi: "Bizim, Alevilikle ilgili açıkladığımız 10 maddelik önerimiz ortada. Bunu okusalar burada bizim Alevilerle ilgili bir meselemiz olmadığını görürler. Tunceli'de tek cemevi var. Biz bu sorunların çözülmesi için önerilerimizi ortaya koyduk. Onlar bizi kabul etmiyorsa bu bizim yaklaşımımızı değiştirmez, yeter ki onlar huzurlu olsun."
"ÇOCUĞUNUZUN İSMİNİ YAVUZ İSMAİL KOYUN"


Partililerden gelen, "Bebeğimiz oldu, adını ne koyalım?" yönündeki sorulara, bir süredir "Yavuz İsmail koyun" yanıtını verdiğini belirten Bahçeli, topluma da bu yönde bir çağrı yaptı. Bahçeli, "Bu konuda geçmişten gelen tartışmaların aşılması için genç kuşaklara da görev düşüyor. Kaynaşmanın sağlanması için ben bir öneride bulunacaktım. Bundan sonra çocuklara Yavuz İsmail adı birlikte verebilirler. Yani, Yavuz Selim ve Şah İsmail. Bu, İsmail Selim de olabilir. Bu şekilde artık toplumda kaynaşma sağlanmalı" dedi.

"FİNALİ YAPARIZ ARTIK"


Bahçeli, Seyit Rıza meselesinin tam anlaşılabilmesi için Rus arşivlerinin açılması gerektiğini belirterek, gerçeklerin ancak bu şekilde gerçeklerin ortaya çıkabileceğini vurguladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Davutoğlu'na yaptığı Dersim'le ilgili açık oturum çağrısı hatırlatılan MHP Lideri "Siz de böyle bir açık oturuma katılır mısınız?" sorusu üzerine, "İkisi bir çıksın da bakalım kim kazanacak. Biz finali yaparız artık" dedi.
"KIRIK KALBE UZANAN OK"


Bahçeli, MHP'nin büyük kongresinde "Türkiye'nin kalbi burada atıyor" ana sloganının kullanılacağını, figür olarak da "içinde Türkiye'nin olduğu kırık parçalanmış bir kalp ve ortasına uzanan bir ok"un belirlendiğini açıkladı. Bahçeli, "İl kongrelerimiz yeni yılla birlikte başlıyor. Bu kalp atmalı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için, atmazsa bu kalp, durursa o zaman felaket olur" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alevi, bahçeli’den, Çözüm, sorunu, önerisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahçeli'den Teröre Karşı 9 Çözüm Önerisi Rhytia Haber Arşivi 0 26 Haziran 2012 15:47