IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler Avrupa'da 100 milyara koşuyor




Avrupa'da iş yapan 130 bin Türk girişimci, toplam 68 milyar dolarlık ciroya imza atıyor. DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, "Gücümüz her geçen yıl artıyor. En çok yatırım gayrimenkule yapılıyor" dedi

Türk işadamlarının Avrupa'daki etkinliği artıyor. Türkler, perakendeden gayrimenkule birçok alanda Avrupa'nın en canlı bölgelerine yatırım yapıyor. DEİK Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları, Avrupa'daki Türk işadamı sayısının 130 bine, elde edilen toplam cironun ise 68 milyar dolara ulaştığını söyledi. Avrupa'daki Türk nüfusunun da 5 milyon 200 bine çıktığını belirten Torunoğulları, "Yatırımda ilk sırayı emlak alıyor. Çünkü emlakta büyük fırsat var. Özellikle Hollanda'da fiyatlar yüzde 25 düştü" dedi.

YABANCILAR SIRAYA GİRİYOR
Torunoğulları, son yıllarda Avrupalı şirketlerin de Türkiye'de yatırım yapma iştahının arttığını açıkladı. "Eskiden 3'üncü sınıf bir şirketi Türkiye'de yatırım yapması için 2-3 kere güneyde tatile götürürdük. Ancak ikna olurlardı" diyen Torunoğulları, şimdi 1'inci sınıf şirketlerin yatırım için sıraya girdiğini söyledi. Yabancıların Türkiye'de en çok gayrimenkul, enerji ve turizm işine girmek istediğinin altını çizen Torunoğulları şöyle konuştu: "Gururla söylüyorum ki, Türk işadamları artık Avrupa'da önemli bir etkiye sahip. Örneğin sahibi olduğum ve merkezi Hollanda'da bulunan Edel Staal Group olarak Hollanda'da bir cadde satın aldık. Yatırımımız sürekli artıyor."

ÇALIŞTIĞI ŞİRKETİ SATIN ALDI
Turgut Torunoğulları Avrupa'da başarıya ulaşan işadamlarından biri. 1980'de çalışmak için gittiği Hollanda'nın ardından Belçika'ya geçerek Simtronic markasıyla tencere üreten bir şirkette pazarlamacı olarak işe başlamış. Kısa sürede hızla yükselerek bölge direktörlüğüne getirilen Torunoğulları, yıllar sonra şirketin yüzde 30 hissesini devralmış. 1995'te ise bütün hisseleri satın alan işadamı, bugün Edel Staal Group'un Yönetim Kurulu Başkanı. Torunoğulları, Belçika'daki tencere fabrikasını satarak İtalya'da bir ortakla yeni bir fabrika açmış. Simtronic ve SWS markalarıyla sattığı ürünlerin Avrupa tencere pazarının yüzde 80'ini oluşturduğunu belirten Torunoğulları, "Avrupa'da sadece tencere değil gayrimenkul işi de yapıyoruz. Ayrıca Orka markasıyla Türkiye'de otel yatırımlarımız var. Son iki yılda Türkiye'ye 100 milyon euroluk yatırım yaptık" dedi.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, avrupada, koşuyor, milyara, tÜrkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEB'in aktif büyüklüğü 61.5 milyara ulaştı Seth Haber Arşivi 0 02 Kasım 2014 12:52
Şok 5 milyara koşuyor DaDaS Perakendecilik 0 24 Mart 2012 23:02
Dünya Nüfusu 7 Milyara Ulaştı.. Düş Haber Arşivi 0 30 Ekim 2011 12:40
Avrupa Türkler'in peşine düştü Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 14:58
Cep telefonu kullanıcıları 6 milyara ulaşacak Dilara Cep Telefonlar 0 14 Ekim 2009 09:04