IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 18:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barış Vapuru Eminönü'nden yola çıktı




Barışa Bak isimli topluluk, çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak üzere "Barış vapuru" adı altında bir tekne turu düzenledi

Barışa Bak isimli topluluk, çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak üzere "Barış vapuru" adı altında bir tekne turu düzenledi.

Eminönü'deki vapur iskelesinde yolcularını alan Barış Vapuru'na ilişkin AA muhabirine bilgi veren Barışa Bak topluluğu sözcüsü Cengiz Algan, vapurun, Üsküdar, Ortaköy, Karaköy ve Beşiktaş iskelelerine uğrayarak, barış türküleri eşliğinde, barışa çağrı yapacağını söyledi.

Topluma açık bir etkinlik düzenlediklerine işaret eden Algan, Barışa Bak etkinliğinin, çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak üzere düşünülmüş bir kampanya olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şu ana kadar hiçbir sivil toplum örgütünden çözüme yönelik bir ses çıkmadı. Biz böyle bir ses çıkarıp, başka sivil toplum kuruluşlarını da motive etmek istiyoruz. Tüm farklı kurum ve kuruluşlara kapımızı açtık. Barış süreci sadece devlet ve örgüt arasında süren bir şey değil, tüm toplumun işidir. Hep birlikte barışa bakalım diyoruz."

Cengiz Algan, Barış Vapuru'nun, düzenledikleri ilk etkinlik olduğunu dile getirerek, "Çözüm sürecine ilişkin toplumun kafasında oluşmuş soruları cevaplamak üzere panel dizileri yapmayı düşünüyoruz. Mart ayında da Nevruz öncesinde bitirmek üzere bir barış treni düşünüyoruz. İstanbul'dan Diyarbakır'a gidecek, 2 hafta sürecek ve 20 duraklı bir tren yolculuğu fikrimiz de var" diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren tekne turu sırasında, iskelelerde dağıtılan bildiride, "Çözüm süreci, kesintiye uğratılan bin yıllık kardeşliğimizin yeniden tesisine sunulmuş büyük bir imkandır. Gerçek potansiyelimizi açığa çıkaracak büyük bir fırsat ve nimettir. Yeni Türkiye'nin kuruluşunda bir sıçrama tahtasıdır. Sadece bizim değil, bugün kanlı oyunlarda perişan edilen sınır komşularımızın da aydınlığa çıkışının anahtarıdır" ifadeleri yer aldı.


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barış, çıktı, eminönünden, vapuru, yola


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir zam daha yola çıktı! MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2013 12:57