IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2014, 21:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu yeni Türkiye'yi tanıttı




Başbakan Davutoğlu, "Öncelik vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyon kanallarında "Yeni Türkiye Yolunda" adıyla yayınlanan halka seslenişinde, son bir ayda gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"GENİŞ ÇAPLI YASAL DÜZENLEMELERE GİDİYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, 6-7 Ekim'de yaşanan olaylar sonrasında edindikleri tecrübelerin özgürlük-güvenlik dengesinde yeni bir uyumun sağlanması ihtiyacını gösterdiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Bu sebeple 6-7 Ekim olaylarının hemen arkasından kapsamlı bir iç güvenlik paketini hazırlamaya koyulduk. Bu iç güvenlik reformu paketinin içinde bir taraftan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran ve birçok bürokratik işlemi neredeyse sıfıra indiren ve nüfus işlemlerinden pasaport alımlarına kadar çok geniş bir alanda vatandaşlarımızın doğrudan müracaatına bile gerek olmadan en temel hizmetleri görebileceği bir devrim mahiyetinde adımlar attık.

Bu çerçevede özellikle maske takmanın, molotofkokteyli atmanın tüm gösterilerde tamamıyla ortadan kalkması için çok geniş çaplı yasal düzenlemelere gidiyoruz. Kim ne derse desin bizim için öncelikli olan vatandaşlarımızın can, mal güvenliğidir. Aynı şekilde özgürlüklerimizin genişletilerek kullanılması, bu güvenlikte bir bütünlük teşkil eder. Özgürlük ve güvenlik birbirini tehdit eden, birbirinden ayrı düşünülebilecek şeyler değildir. Biz, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak her zaman bu özgürlük-güvenlik dengesinin uyumunun sağlanması yönündeki çabalarımızı sürdüreceğiz."

"NEŞTER ATMA ZAMANI GELMİŞTİ"

İç güvenlik reformunu neredeyse destekler anlamda ve onunla birlikte düşünülebilecek bir başka reform alanının iş güvenliğiyle ilgili yaptıkları çalışmalar olduğunu anlatan Davutoğlu, "Maalesef Ermenek'te son olarak yaşadığımız maden kazası sonrasında, daha önce büyük bir acıyla hatırladığımız asansör kazalarından sonra, artık bu konuya da neşter atma zamanı gelmişti ve bu neşteri atıyoruz" dedi.

Davutoğlu, "12 Kasım'da açıkladığım iş güvenliği paketiyle bundan sonra özellikle madenlerde ama bütün iş hayatında çok sağlam güvenceler altında işçilerimizin, emekçilerimizin, alın teriyle evine helal lokma götürmek isteyen bütün kardeşlerimizin iş güvenliği şartlarını iyileştirmeye kararlıyız" ifadesini kullandı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Geçen hafta bütün toplumu ilgilendiren insani ve ahlaki bir sorumluluk gerektiren Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nı topladıklarını anımsatan Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda yepyeni bir döneme ve stratejik anlamda bu meseleyi ele aldıkları son derece kararlı bir yeni aşamaya gelmiş bulunduklarını belirtti.

Bütün kurumların işbirliğiyle sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla öncelikle Türkiye'de bir uyuşturucuyla mücadele haritası ortaya koyacaklarını bildiren Davutoğlu, daha sonra koruyucu tedbirler anlamında kapsamlı kampanyalar ile toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Bu çerçevede, özellikle okullar ve okul çevrelerinde ek tedbirler alacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Bizim için uyuşturucu taciriyle terörist arasında hiçbir fark yoktur. Terörist bir nesli tehdit eder uyuşturucu taciri nesilleri tehdit eder" diye konuştu.

"TÜRKİYE BİR İSTİKRAR ADASI"

Türkiye'de demokrasinin kökleştiğini ve ekonominin küresel krize rağmen hızla ilerlediğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Dikkat ediniz, etrafımızda bir ateş çemberi varken Türkiye bir istikrar adası. Türkiye'de demokrasi kökleşiyor, ekonomik kalkınma küresel krize rağmen hızla ilerliyor ve en önemlisi vatandaşlarımızın arasındaki aidiyet bağları güçleniyor ve Türkiye yükselen bir güç olma niteliğinde birçok ülkenin gıptayla baktığı bir dönem yaşıyor.

Bu gıptayla bakma anlamında yaşadığımız bir tecrübe de Irak'ta oldu. Bu ay içinde Irak'a hiç unutamayacağımız bir ziyaret gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi Suriye ve Irak'ta son dönemde yaşanan gelişmeler bir taraftan Suriye rejiminin baskısı altında bunalan 300 bin kardeşimizin hayatını kaybettiği diğer taraftan da IŞİD terör tehdidi ile Suriyeli kardeşlerimizin büyük ıstıraplar yaşadığı bir dönemden geçiyoruz. Aynı IŞİD tehdidi Irak'taki kardeşlerimiz için de söz konusuydu. Ve Irak son yıllarda etnik ve mezhebi ayrımların ülke içinde ciddi sıkıntılar doğurduğu gerilimlerin tırmandığı bir dönem yaşadı"

"TÜRKİYE G-20 DÖNEM BAŞKANLIĞINI ÜSTLENECEK"

Türkiye'nin önümüzdeki yıl G-20 dönem başkanlığını üstleneceğini belirten Davutoğlu, "Bir anlamda Türkiye ekonomik verimlilikle insanlık vicdanını bir araya getiren küresel bir aktör olarak 2015 yılında dünya gündemine ağırlığını koyacak" dedi.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Diğer taraftan başta KOBİ'ler olmak üzere istihdam alanlarının genişlemesi için ve büyümenin tekrar yüzde 2 standartlarının üstüne çıkması için yoğun bir çaba içinde olacağız. Türk ekonomisinin büyümesi dünya ekonomisinin büyümesiyle irtibatlıdır. Dünyada talep ne kadar artarsa Türkiye'nin ihracatı da o kadar hızla artacaktır. Dünya ekonomisinde kriz ne kadar aşılırsa Türk ekonomisi de istikrara o kadar kolay kavuşacak ve içeride ilan ettiğimiz sektörel dönüşüm programlarıyla dünya ekonomisi arasındaki ilişkiler daha sağlıklı bir şekilde kurulabilecektir.

Gördüğünüz gibi aziz vatandaşlarım bir ay içinde hem çok köklü reformların önünü açtık. Uyuşturucuyla mücadele, iç güvenlik reformu, iş güvenliği ve ekonomik dönüşüm programlarını ilan ettik hem ülkemizin her bir köşesine yurtiçi ziyaretlerle halkımızla yeni hükümetin başbakanı olarak buluşma kaynaşma imkanı buldum hem de yakın bölgemizde Irak'ta çok uzak bir coğrafyada Filipinler'de barışa katkıda bulunduk ve en önemlisi G-20 dönem başkanlığını almaya hazırlanan bir ülkenin başbakanı olarak dünya gündeminde bütün diğer önemli ülkelerin hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya gelerek insanlığın ve dünya sisteminin geleceğini tartışma imkanı bulduk. İşte Türkiye bu.

Türkiye kendi coğrafyasına hapsedilemeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye kendi huzur ve istikrarını çevre bölgelere yansıtabilecek güçte kudretli bir ülkedir. Türkiye en gelişmiş ülkelerle en az gelişmiş ülkeleri bir araya getirebilecek kapasiteye, vicdana, meşruiyete sahip küresel bir aktördür.
Aziz vatandaşlarım, Türkiye ile gurur duyunuz, kendinize güveniniz ve bu özgüven içinde 2023'e doğru yürürken devletimizi ve milletimizi parlak bir gelecek beklediğinden hiç tereddüt etmeyiniz."

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlu, tanıttı, türkiyeyi, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asus Yeni Ürünlerini Tanıttı SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Haziran 2014 11:10
BMW Yeni M6 Modelini Tanıttı Liaaa Otomobil Haberleri 2 16 Şubat 2012 22:15
HTC yeni telefonunu tanıttı! dreamy Cep Telefonlar 0 26 Kasım 2011 16:10
Segate yeni ürünlerini Türkiye'de tanıttı! dreamy Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Kasım 2011 14:25
HTC yeni bombalarını tanıttı! Slipknot Cep Telefonlar 0 17 Eylül 2010 00:51