IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 17:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çavuşoğlu, NATO Dışişleri toplantısında




NATO Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili temaslarda bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Çavuşoğlu'nun Hollanda Dışişleri Bakanı Gerard Koenders ile görüşmesinde, bu ülkede entegrasyonla ilgili yaşanan tartışmalar ele alındı.

Çavuşoğlu'nun Koenders'e, Hollanda'da ırkçı eğilimlerden duydukları endişeyi aktararak Avrupa'da entegrasyon politikalarının başarısı için kaynak ülkelerle evsahibi ülkeler arasında işbirliğinin önemini vurguladığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklar, Bakan Çavuşoğlu'nun Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar konusunda hassas olduklarını ve Türkiye olarak onları yalnız bırakmayacaklarını söylediğini aktardı.

Çavuşoğlu'nun, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinde, bu ülkenin Baden-Würtenberg'deki bazı ders kitaplarında yer alan karikatürle ilgili tepkisini ilettiği bildirildi. Görüşmede ayrıca, Ukrayna, Suriye ve Irak'taki gelişmeler değerlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung adlı gazetede 3 yıl önce yayımlanan karikatürün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içerdiği ve bu karikatüre Baden Württemberg eyaletindeki yardımcı ders kitaplarında yer verilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanmıştı.

Açıklamada, "Bu tür bir karikatürün yardımcı ders kitaplarında kullanılması, Almanya'da maalesef artmakta olan ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir yansımasıdır. Özgürlük kisvesi altında gerçekleştirilen, kişilik haklarının ihlalinin yanı sıra toplumsal nefret, yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyi körükleyen bu tür girişimlerin demokrasilerde yeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren karikatüre ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

Çavuşoğlu'nun Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov ile görüşmesinde, bu ülkenin devlet televizyonunda yayımlanması durdurulan Türkçe haberler konusundaki hassasiyeti dile getirdiği ve iki ülke arasındaki yüksek seviyeli işbirliği konseyinin en kısa sürede toplanmasını istediği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklar, Çavuşoğlu'nun İtalyan mevkidaşı Paolo Gentiloni ile görüşmesinde, 3. Türkiye-İtalya Hükümetlerarası Zirve'nin önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi beklentisini ilettiğini ve Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinin hızlandırılması konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, NATO-Ukrayna Konseyi'nde yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine verdiği desteği ve Kırım Tatarlarının durumunun Türkiye'nin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, NATO dışişleri bakanları toplantısı sırasında İngiliz ve Danimarkalı mevkidaşlarıyla da ikili görüşmeler yapacak.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çavuşoğlu, dışişleri, nato, toplantısında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Guardian'a makale yazdı Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 12:10
Çavuşoğlu France24'e konuştu Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 02:10
ABD'den Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt Seth Haber Arşivi 0 10 Ekim 2014 15:56
Zekeriya Çavuşoğlu - Şiirleri. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Mart 2011 05:42
Nato Kafa Nato Mermer Ne demektir ki Lady Merak Ettikleriniz 0 15 Ekim 2010 21:21