IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 17:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rize'de yetişen beyaz çay kansere iyi geliyor




Japon bilim insanları tarafından, Türk beyaz çayının kansere iyi geldiğinin kanıtlanması Rizelileri çok sevindirdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

TÜRKİYE'de Çaykur tarafından bu yıl ilk kez üretilen beyaz çay üzerinde Japonya'da yapılan çalışmada kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlanması ve üretilecek ilacın önümüzdeki yıl hastalarda denenmeye başlanacağının açıklanması, ülkemizde çay tarımının merkezi konumundaki Rize'de sevinçle karşılandı.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Japonya'da yapılan bilimsel çalışma ile beyaz çayda kanserli hücreleri yok edici madde bulunmasını Türk çayının önünü açacak bir gelişme olarak değerlendirdi, " Çayımızın dünyaya tanıtılması ve Türk çayının dünya pazarında önünün açılması için çok önemli bir gelişme. Türk çaycılığına katma değeri çok büyük olacak" dedi.
ZİRAAT ODASI BAŞKANI PALIÇ: ÇAYIMIZ KANSERE İLAÇ OLACAKSA GURUR DUYARIZ


Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç de, çayın çeşitlendirilmesi ve değişik alanlarda kullanılmasıyla değerinin daha da fazla artacağına inandıklarını belirerek şunları söyledi:

"Üretici açısından çok önemli bir gelişme. Beyaz çayın kanser hastaları için umut olması bizleri son derece memnun etti. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bölgemiz için önemli bir katma değer yaratacağını düşünüyoruz. Çayımız kansere ilaç olacaksa gurur duyarız."
RTSO BAŞKANI: MUCİZEVİ BULUŞ BİZİ MUTLU ETTİ


Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu da, Japonya'da Türk beyaz çayı ilgili yapılan araştırmada ortaya çıkan buluşun mucizevi bir gelişme olduğunu söyledi. Karamehmetoğlu, "Bu gelişmenin insanlığa ve yaşam düzeyine çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Türk beyaz çayında kanseri önleyecek madde bulunması bizleri mutlu ve memnun etti" diye konuştu.
JAPONYA'DA KEŞFEDİLDİ
Türkiye'de faaliyet yürüten Augustus İlaç Mühendisliği ile Çay Teknoloji Şirketi Euro Çay'ın yöneticisi Dr. Ozan Fidan, bu yıl Çaykur tarafından ilk kez üretilen doğal ve organik beyaz çayın insan sağlığı açısından faydalarının araştırılması amacıyla, Çaykur Genel Müdürlüğü ile Japonya Araştırma ve Geliştirme Fonu desteğiyle bir proje hazırladı. Beyaz çay numuneleri, proje kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan ve saygın ilaç araştırma ve geliştirme üniversitesi olarak bilinen Meiji Pharmaceutical Üniversitesi'ne gönderildi. Dr. Ozan Fidan'ın da içerisinde yer aldığı araştırma geliştirme ekibi, Türkiye'de üretilen beyaz çayla ilgili olarak laboratuvar ortamında uzun süreli deneysel çalışma yürüttü. Meiji Pharmaceutical Üniversitesi'nde laboratuvar ortamındaki bilimsel çalışmalarda beyaz çaydan elde edilen farklı fraksiyonlar üzerinden çalışıldı. Bu çalışmada, beyaz çayın etil asetatlı fraksiyonundan elde edilen ve Rize'nin plaka numarası da göz önüne alınarak 'JP53' kod adı verilen maddenin kanser hücrelerini yok ettiği tespit edildi. Yapılan çalışmada, JP53 kodlu maddenin sağlıklı insan hücrelerine zarar vermediği ve sadece kanserli hücreleri yok ettiği, içerdiği antioksidan yapıdan dolayı da DNA hasarının onarılmasını sağladığı belirlendi. Tokyo Meiji Pharmaceutical Üniversitesi, beyaz çaydan elde edilen ve kanser hücrelerini yok eden madde ile ilgili 13 sayfalık rapor hazırladı.

Augustus İlaç Mühendisliği ve Euro Çay Yöneticisi Dr. Ozan Fidan, beyaz çaydan elde edilen ve kanserli hücreleri yok eden madde ile ilgili olarak Japonya'da yapılacak son klinik çalışmasının ardından ilacın formülasyonu aşamasına geçileceğini söyledi, 'JP53' kod adlı maddenin özellikle akciğer ve mesane kanseri hastalarına umut ışığı olacağının değerlendirildiğini ifade etti.
BEYAZ ÇAY


Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde gerçekleştirilen çay tarımında bu yıl ilk kez beyaz çay üretimine geçildi. Çaykur tarafından başlatılan uygulama ile tomurcuk olarak bilinen çayın üst filizleri üreticiler tarafından elle toplandı ve elde edilen bin 531 kilo çaydan yaklaşık 575 kilo beyaz çay üretildi. Çaykur üreticilere beyaz çay alımı karşılığında kilosu 300 liradan toplam 460 bin lira ödeme yaptı. Dünyada kilosu 1000 dolardan 15 bin dolara kadar değişen fiyatlarla satılan beyaz çayın başta vücut direncini artırarak bağışıklı sistemini güçlendirmesinin yanısıra insan sağlığına önemli faydalarının bulunduğu biliniyor.

sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
beyaz, cay, geliyor, iyi, kansere, rizede, yetişen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rize Resimleri, Rize Manzaraları, Rize Fotoğrafları Violent Doğa & Manzara Resimleri 0 05 Mart 2014 20:02
Beyaz ete zam mı geliyor? MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Aralık 2013 12:55
Beyaz PS Vita geliyor! Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 08 Mayıs 2012 11:34
Patlamış mısır kansere iyi geliyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 05 Nisan 2010 16:01
Friends beyaz perdeye geliyor Collettivo Kültür ve Sanat 0 08 Temmuz 2008 14:03