IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 17:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu'ndan kadınlara müjde




Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel'de, düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" konulu programda konuştu

Rixos Otel'de AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen Yerel Yönetimlerde Kadın programında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Meclis Grup Toplantısı'nda bedelli askerlik müjdesi veren Başbakan Davutoğlu bir müjde de çalışan kadınlara verdi.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınma yıldönümüne 1 gün kala (bugün) düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu kadınlar için devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını, önümüzdeki haftalarda tamamlanır tamamlanmaz açıklayacağını kaydetti.

Davutoğlu yaptığı açıklamada 'Önümüzdeki günlerde inşallah Aile Destek programları ve devrim mahiyetindeki çalışmaları tamamlayıp açıklayacağız' dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları;

KADINLAR İÇİN DEVRİM NİTELİĞİNDE ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Kadın girişimcilere özel katkılar sağladık. Bunun da mikro kredileri doğrudan kadına verdik. İstiyoruz ki kendi ailesinde başı dik olan kadın sosyal hayatta da başı dik olur. Kadın girişimcilerimize her bir kadınımıza ulaşmaya çalıştık. Ev hizmeti görenlere emeklilik hakkı verdik. Engelli bakımı üstlenen kadınlarımıza 5 yıl erken emeklilik verdik. Hepimizin aslında aldığı sosyal kültürün temel kriterleri anne ve babaannelerimiz bize aktarmıştır. Büyük aile geleneğinde bir çok şeyi kadın ortamında öğrenilir aktarılır. Bu sosyal dönüşümü de bundan sonra destekleyerek sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde inşallah Aile Destek programları ve devrim mahiyetindeki çalışmaları tamamlayıp açıklayacağız. Türkiye'nin her yerinden gelen siyasetimizin güneşleri olan bütün ak parti kadrolarını selamlıyorum. Siz, bir güneş olarak yükseldiğinizde toplumumuzun merhamet damarlarını ısıttığınızda bu toplumda çözüm süreci gibi pek çok kritik süreçler çok çabuk çözülecek.

KILIÇDAROĞLU SAYGI DUYMAYI ÖĞRENSİN


Başbakan Davutoğlu: "Sırf Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilmek için zihinsel engelli bütün kardeşlerimize hakaret eden o söze dün sarfeden Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere hakarettir diyen bir anlayış, kadın - erkek eşitliğini, engelli - engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi? Bizin geleneklerimizdde kadınlar sosyla hayatın içindedir. Öznedirler. Nesne veya edilgen değildirler. Önce insan onuru bağlamında kadın ile erkek arasında hiçbir fark olmadığını kabul etmek gerekir. Kılıçdaroğlu, sırf Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilmek için dün zihinsel engelli bütün kardeşlerimize hakaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu öncelikle insan onuruna saygı duymayı öğrenmelidir

NE OLDU KIYAMET Mİ KOPTU?
Hiç bir medeniyet kadını dışlayarak inşaa edilememiştir. Bu vatan için vatan savunması yaparken Nene Hatun ile oradaki yiğitler arasında bir fark yoktu. İstiklal Harbi'nde omuz omuza bu toprakların vatan savunması gerektiğinde ister Kahramanmaraş'ta ister Gaziantep'te ister Şanlıurfa'da omuz omuza bu vatanı savunan Anadolu'nun hanımefendi yiğitlerini hürmetle anıyorum. Onların gayretleri fedakarlıkları olmasaydı bugün burada yaşayamazdık. Kendi evinde çocuklarına buradan bir çağrı olarak bütün anne babalara sesleniyorum. Nasıl çocuklar arasında ayrım yapmıyoruz büyüdüklerinde bunlar nasıl birilerine dönüp sen bu toplumun öznesi olacaksın sense nesnesi olacaksın d iyebiliriz? Burada herkesi muhasebeye davet ediyorum. 80. Yılını idrak ettiğimiz kadınların seçme ve seçilme hakkı ile Başörtüsü ile Meclis'e gelen hanımefendiye bağıran o ortaçağ zihniyeti kafaya nasıl çağdaş diyebilirler. Aradan 15 yıl geçti bugün Meclis'te başörtülü başı açık her biri birbirinden kıymetli milletvekilimiz burada. Birlikte Meclis'e girdiler. Ne oldu kıyamet mi koptu?

AYRIMCILIK OLACAKSA BU POZİTİF OLACAKTIR

Eğer biz dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceksek kadın elinin değmesine ihtiyaç var. Kadının elinin değdiği her yere zerafet güzellik gelir. Kadınlarımızın da içinde olduğu bazı kesimlere pozitif ayrımcılık önemlidir. Eğer kadınlara bir ayrımcılık yapılacaksa bu daima pozitif olacaktır. Kadınlarımızın anne olmadan ve olduktan sonraki iznini 16 haftaya çıkardık. Er Rahim ile merhamet ile anılan anneliktir. Bunu varoluşsal ilişkiyi anne ile olan apayrı bir ilişkidir.

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN

Çözüm süreci için bütün anneler mağdur olan bütün anneler siyasete dönüp bizlerin üzerinden siyaset yapmayın diye haykırdığında bu ülkeye barış gelir. Biz bunun için inadına çözüm süreci inadına kardeşlik inadına barış diyoruz. Çözüm süreci için sesinizi yükseltin ve diyin ki bizim yaşadığımız acıları başkaları yaşamasın. Onun için haftasonu programları yaparken bir doğu bir batı bir kuzey bir güney yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Bu haftasonu da Van'dan Eskişehir'e gideceğiz. Siyasete katılmak hem fiilen bakan olmaktır milletvekili olmaktır bu bilinçle sokağa çıkan sesini yükselten ve herkesi barışa çağıran anneler de siyasetin en ulvisini yapıyorlar demektir. Kadına karşı şiddeti ortadan kaldırırken dünyada da bunun sözcüsü olacağız. Terörle mücadele ne kadar kutsal ise annelerin ağlamaması için önemli ise uyuşturucu ile mücadele ne kadar önemli ise kadına karşı şiddetle mücadele de aynı derecede kutsal ve şereflidir. Kim kadına şiddet uygularsa kendi güçsüzlüğünü onursuzluğunu gösterir.

Biz de AK Parti kadroları olarak da bunun gereğini yapacağız. AK Parti takip etmez öncülük eder, birilerinin peşine takılmaz birilerini peşine takar götürür. 10.530 meclis üyemizden 936'sı hanım bu çok az. Geriye dönük bakıldığında rakam çok iyi görünsede ileriye bakıldığında bu rakam çok az. Bunu en az 2-3 bine çıkarmalıyız. Devrim mahiyetindeki adımları sürdürmek hepimizin görevi bunları takip etmek de kadın kollarımızın ve kadın teşkilatımızın görevi. Eksik olan ne varsa dile getireceksiniz yerine getireceğiz inşallah. Mitinglerde neredeyse yarı yarıya kadınlarımızın katkılarını görüyorum. O zamanda her alanda bu temsili hak ediyorsunuz bunu da inşallah arttıracağız. Bu toplantıyı tertip ettiğiniz için bütün kadrolarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin her bir yerine gidecek siyasetimizin güneşlerine de diyorum ki gittiğiniz yeri ısıtın ve muhabbetlerimizi oralara ulaştırın.

Sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davutoğlundan, kadınlara, müjde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'ndan ilk açıklama Seth Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2014 19:15
Çalışan Kadınlara Çifte Müjde! Zen Haber Arşivi 0 09 Şubat 2013 16:03
Depresyon Geçiren Kadınlara Müjde Zen Kadın Sağlığı 0 18 Şubat 2012 16:31
Bahadıroğlu'ndan Kadınlara 'Erkekçe' Öneriler Kralice Ah Kadınlar 2 01 Temmuz 2008 17:49