IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baba vasiyet nedir?




Ermenek'te hayatını kaybeden 3 çocuk babası Mehmet Özcan'ın faciadan kısa bir süre önce çocuklarıyla yaşadığı diyaloglar göz yaşarttı.

Ermenek'te 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında 5 işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Ocakta cesedine ulaşılarak çıkartılan işçi sayısı 18'ye yükselirken, içeride başka işçinin kalmadığı ifade edildi.

Ermenek'te 28 Ekim günü meydana gelen 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında bugüne kadar 13 işçinin cansız bedeni bulundu.'4 Aralık Dünya Madenciler Günü' olan bugün de maden ocağının 2'nci Başaşağı Bölümü'nde Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ali Haznedar'ın cesedine ulaşıldı. Ocaktan çıkartılan cesetler ambulanslarla Ermenek Devlet Hastanesi Morgu'na kondu. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak DNA testiyle cesetlerin kimlikleri belirlenecek. Cenazelerin ise yarın defnedilmesi bekleniyor.
AİLESİNE YAKIN OLMAK İÇİN MADENİ SEÇTİ

Bugün cansız bedenine ulaşılan 5 işçiden Başyayla İlçesi Başyaka Köyü'nde oturan 36 yaşındaki Kamil Yaman, 1.5 yıl öncesine kadar özellikle yaz mevsimi hep başka şehirlere giderek tarım işlerinde çalışıp köyde bıraktığı ailesi ile anne- babası ve özürlü ağabeyine bakıyordu. 12 yaşında Mehmet, 7 yaşında Muhammet Ali ve 2 yaşındaki Mert adında üç çocuk babası olan Yaman, ailesine yakın olmak ve sigortalı işte çalışmak için köye dönüp madende çalışmayı tercih etti.
AĞABEYİ İLE BİRLİKTE MAHSUR KALMIŞTI

Bugün cesedi çıkartılan işçilerden 31 yaşındaki Ali Haznedar da, 6 Kasım günü cansız bedeni çıkartılan 2 çocuk babası 32 yaşındaki Kerim Haznedar ile birlikte mahsur kalmıştı. 6 yıldır madence çalışan 3 çocuk babası Ali Haznedar, yaptığı evin 18 bin lira borcu için 5 ay ara verdiği madende yeniden çalışmaya başladı. Ali Haznedar, 5 aylık hamile olan eşi Fadime Haznedar'ın, dünyaya getireceği kız bebeğini ise göremeyecek. Aşağıçağlar Köyü'nde oturan Ali Haznedar'ın, facianın ardından kardeşiyle birlikte çıkartılan 5 madencinin defnedildiği ve 'Madenci Şehitliği'ne dönüştürülecek olan köy mezarlığındaki bölüme defnedilecek.
ARKADAŞLARINI KURTARMAK İÇİN TEKRAR MADENE İNDİ

5 yıldır madencilik yapan ve 2 yıldır da mahsur kaldığı madende çalışan 35 yaşındaki Hasan Tuncer, su baskını nedeniyle oluşan gürültüyü duyup ocaktan çıktığı ancak arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene indiği belirtildi.
ÇOCUKLARINA VASİYETTE BULUNMUŞ

12 yaşındaki Nazife, 11 yaşındaki Hüseyin ve 5 yaşındaki Ömer adında 3 çocuk babası olan 35 yaşındaki Mehmet Özcan'ın ise faciadan kısa bir süre önce çocuklarının 'Baba vasiyet kelimesinin anlamı nedir?' sorusu üzerine vasiyetin anlamını açıklayıp, "Ben ölürsem, cenazemi anne ve babamın yanına gömün"dediği öğrenildi.
FACİA GÜNÜ BABA OLMUŞTU

Gökçekent Köyü'nde oturan 28 yaşındaki madenci Hüseyin Gültekin ise facianın yaşandığı maden ocağında mahsur kaldığı gün eşi Ayşe Gültekin, 3 kilo 200 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Eşi Ayşe Gültekin'in, eşinin oğluna 'Arda' adını koymayı düşündüğü için 9 gün boyunca minik bebeğe ad verilmemişti. 9 gün sonra eşinin sağ kurtarılmasından umudunu kesen Ayşe Gültekin, bebeğe 'Hüseyin Arda' adını verdi.
5 KİŞİ TUTUKLANDI

Maden ocağında ilk olarak 6 Kasım günü 2 işçinin cesedinin çıkartılmasının ardından Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar ile ruhsat sahibi Cenne Madencilik Linyit Kömür Şirketi'nin sahibi Abdullah Özbey'in de bulunduğu 8 kişi 'Bilinçli Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Sebebiyet Vermek' suçundan gözaltına alındı. Şüphelilerden aralarında Saffet Uyar ve Abdullah Özbey'in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı, 2 kadın mühendis ve 1 iş güvenlik uz


sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baba, nedir, vasiyet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vasiyet Aze Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Haziran 2011 13:19
Peki o zaman Baba Oğul ve Kutsal Ruh nedir? Dilara Hristiyanlık 1 10 Mart 2009 19:40
~vasiyet~ DeLiSop Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 7 29 Haziran 2008 15:19