IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 21:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
38 Yıllık ömrünü Aliağa'da noktaladı




Türkiye Petrol Arama Ortaklığı (TPAO) tarafından kiralanan, Ege Denizi ve Karadeniz bölgesinde uzun bir süre sondaj çalışmalarında görev yapan yüzer petrol arama sondaj platformu 38 yıllık ömrünü noktaladı.

2008 yılında petrol ve doğal gaz aramak üzere Türkiye Petrol Arama Ortaklığı (TPAO) tarafından kiralanan ve Ege Denizi ile Karadeniz bölgesinde uzun bir süre sondaj çalışmaları yapan yüzer petrol arama sondaj platformu 38 yıllık ömrünü Aliağa'da noktaladı.

Avustralya'nın 'Atwood Oceanics' firmasına ait 'Atwood Southern Cross' adlı yüzer petrol arama sondaj platformunun Malta'dan römorkörler yedeğinde başlayan yolculuğu Aliağa'da sona erdi. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinde faaliyet gösteren 'Sök Denizcilik' firması tarafından Malta Adasından sökülmek üzere Türkiye'ye getirilen 80 metre uzunluğundaki 40 metre yüksekliğinde, 12 Bin grostonluk 'Atwood Southern Cross' adlı yüzer petrol arama sondaj platformu Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinde karaya vurduruldu.

3 AYDA SÖKÜLMESİ PLANLANIYOR

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker, Platformun yetkili kurumlar tarafından yapılacak olan çevre, iş sağlığı ve güvenliği noktasında ki yasal kontrollerinin ardından sökümüne başlanacağını söyledi. Yaklaşık 3 aylık bir süreçte sökülmesi planlanan sondaj platformundan 10 Bin ton çelik elde edileceğini belirten Çeviker, "Sök Denizcilik firmamız tarafından Avustralya'nın bir firmasından satın alınan, 'Outfit Southern Cross' isimli bu dev platformun Malta'dan başlayan yolculuğu tesislerimizde son buldu. Gerekli çevre, işçi, sağlığı ve diğer yasal kontroller yapıldıktan sonra dev platformun sökümüne başlanacak.Bu sökümün yaklaşık 3 ay sürmesini bekliyoruz. Bu platform aşağı yukarı 80 metre uzunluğunda ve 40 metre yüksekliğindedir. 12 bin groston ağırlığında olan platformun çelik ağırlığı ise 10 Bin tona yakındır. Yani bu dev platformun sökümüyle birlikte 10 bin ton çelik sektörümüze ham madde olarak aktarılacak" dedi.

Platformun 2008 yılında Türkiye Petrol Arama Ortaklığı tarafından Türkiye'de kullanıldığını hatırlatan Çeviker, "Bu platform ülkemizde de kullanıldı, geçici bir süre için kiralanmıştı.Özellikle Gökçeada bölgesinde doğal gaz ve diğer petrol çalışmalarına da katılmıştı.Türkiye'de geri dönüşüm faaliyetlerinin çevre ve ilçe sağlığına daha uygun yapılması nedeniyle platformun ülkemizde sökülmesi bizi hem sevindiriyor, hem de gururlandırıyor" diye konuştu.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
38, aliağada, noktaladı, yıllık, ömrünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zor da olsa Aliağa Petkim!: 70-68 Zen Diğer Spor Branşları 0 03 Aralık 2012 13:02
izmir Aliağa Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 22:00
izmir Myrina - Aliağa Ecrin Ege Bölgesi 0 15 Eylül 2011 21:59