IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 21:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğalgaz abonelerine o paralar iade edilecek




EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz faturalarında bulunan ve abonelerden tahsil edilen o bedelin iade edileceğini açıkladı.


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini ve bu paranın geri iade edileceğini söyledi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kâr marjları ile ilgili aldıkları karar üzerine "İstasyonları kapatırız" diyen bayilerin restine yanıt verdi. Yılmaz "Merak etmeyin, hiçbiri kapatmaz. Kâr marjları, hem bayide hem de dağıtım şirketinde yüksek" dedi.

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıtta bayi örgütlerinin, EPDK'nın kâr paylarıyla ilgili aldığı karara tepki olarak istasyonları kapatacaklarına ilişkin açıklamalarını da değerlendirdi. Yılmaz "Merak etmeyin, hiçbiri kapatmaz. Kâr marjları, hem bayide hem de dağıtım şirketinde yüksek" dedi. En az yakıt tüketen otomobil hangisi? Benzinin en pahalı olduğu ülkeler

'KANSER AMA NEZLE TEDAVİSİ İSTİYOR'

Payların, bayiler aleyhine dağıtım şirketinin lehine bir dağılım gösterdiğini belirten Yılmaz, "Bayiler, önce bunu bir çözsünler, sonra EPDK'ya tepki göstersinler. O zaman ben de eyvallah derim. Oysa şimdi adam kanser olmuş, nezlesi için tedavi istiyor" diye konuştu. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, payları gerekçe göstererek kazanmadıklarını iddia ettiğini kaydeden Yılmaz, "İstanbul'da, daha yeni bir akaryakıt bayii için 10 yıllık intifa bedeli (bir çeşit hava parası) olarak 22.5 milyon dolar ödendi. 25 milyon dolar önerildi. Bu da yıllık, 2.5 milyon dolar eder. Kazanmıyorlar da bu parayı nasıl ödüyorlar? İnkâr ederlerse ben de bu bayi ve dağıtım şirketini açıklarım" dedi.

'DAVUL ZURNAYLA KARŞILANMIŞTI'

1 Ocak 2005 (otomatik fiyatlandırma) öncesi bayi payının 11 kuruş, dağıtım şirketi payının 8 kuruş olarak ayarlandığı dönemlerde sektörün bu payları, 'davul zurna çalarak' karşıladığını kaydeden EPDK Başkanı Yılmaz, "Şimdi, 4445 kuruşluk paylar söz konusu. Ama, kazanmıyoruz diye itiraz ediliyor" dedi. Payların istedikleri seviyeye inmediğini kaydeden Yılmaz, piyasayı ve akaryakıt fiyatlarını izlemeye devam ettiklerini belirterek, Tarifeler Daire Başkanlığı'na fiyatlarla ilgili alınacak karar için çalışma yapılması talimatı verdiğini söyledi.

'PAYLAR ISTEDIĞIMIZ DÜZEYE İNMEDİ'

Dağıtıcı ve bayi paylarıyla ilgili uyarılarının ardından akaryakıtta belli bir indirim yapıldığını anımsatan EPDK Başkanı "Ama istediğimiz noktada değil" diye konuştu

6 AY FAALİYET YOKSA LİSANS İPTAL EDİLECEK

EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Buna göre akaryakıt dağıtım şirketlerine, en az 5 bayiden oluşan bayi teşkilatı kurma zorunluluğu getirildi. Halen faaliyette olup da bayii olmayan şirketler 6 ay içinde bayi teşkilatı kuracak. Yılmaz, bu düzenlemeyi akaryakıt sektöründe özelikle jet yakıtına dönük suiistimalleri önlemek için gerçekleştirdiklerini söyledi. Başka bir konuda daha düzenleme yapacakları mesajını veren Yılmaz "600 dolayında istasyonda faaliyet yok. Düzenleme ile 6 ay faaliyette bulunmayan bayinin lisansı iptal edilecek" dedi.

"SERBEST TÜKETİCİ LİMİTLERİ SIFIRLANMAZ"

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik ve gazda serbest tüketici limitlerinin sıfırlanmayacağını söyledi. Yılmaz 'ucuz' elektrik ve gazın önünü açacak serbest tüketici limitlerinin 2015 yılı itibarıyla sıfırlanmasıyla ilgili hedeflerin anımsatılması üzerine, altyapının hazır olmadığını bu nedenle 2015 yılı için sıfırlamanın beklenmemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Bu konuda Kurul olarak bir karar alacağız. Ancak, uygulanamayacak bir kararı neden alalım?" dedi.

'HAKSIZ PARALAR IADE EDILECEK'

17 şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketinin, 'iç tesisat kontrol bedeli' adı altında abonelerinden haksız para tahsil ettiğini belirten EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bu bedeller, hak sahibi abonelere, ilgili dağıtım şirketlerince iade edilecek" dedi. Yılmaz, iadeye konu ortalama tutara ilişkin bir soru üzerine, "Şu anda net olarak hatırlamıyorum. Her bir abone için ayrı ayrı hesaplanacak. Sanırım, 28 TL dolayında" diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abonelerine, doğalgaz, edilecek, iade, paralar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van'daki internet abonelerine ''müjde''! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 10 Aralık 2011 19:24
ADSL abonelerine 3G! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 07 Eylül 2010 18:51
Cep abonelerine güzel haber Lucifer Haber Arşivi 0 13 Şubat 2010 19:21
Turkcell abonelerine Duyuru Paris Genel Paylaşım 0 26 Şubat 2009 18:25