IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Aralık 2014, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bedelli askerlik parası onları uçuracak




Bedelli askerlik çıktı. Başbakan Davutoğlu'nun 'Bedelli' müjdesinin ardından gelecek paranın nerede kullanılacağı tartışma konusu olmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bedelli askerlikten gelecek kaynağın yine Savunma'da kullanılacağına dikkat çekmişti. İşte bedelliden gelecek paranın kullanılacağı projeler;

PARA ATAK VE HÜRKUŞ'U UÇURACAK

Bedelli askerlikten elde edilecek gelirler yerli savunma ALTAY tankı, ANKA insansız hava aracı, HÜRKUŞ, ATAK helikopteri gibi yerli savunma sanayinin projelerinde kullanılacak. Yeni açıklanan bedelli askerlikten ise 611 bin 880 kişi, 18 bin lira karşılığında bu görevlerinden muaf olacak. Ödenecek rakamın düşük olması ile talebin de yoğun olacağı belirtiliyor. Hak kazananların tamamının yararlanması durumunda 11 milyar TL gelir bekleniyor. Bu kaynak, 2017'de seri üretime geçecek Altay tankı, askerleri mayın tehdidinden kurtaracak kirpi projesi,milli savaş gemisi MİLGEM gibi projelerde kullanılacak.

İSTEYEN KULLANACAK

Bedelli askerlik kararının kamuoyunda sürpriz olarak karşılandığı, daha önce yapılan açıklamaların bu uygulamanın olmayacağı kanaatini uyandırdığının belirtilerek, "Ne oldu da değişti?" denilmesi üzerine Bakan Yılmaz, "Şartlar değişirse hüküm de değişir. Şartlar değişti, herkes baksın ne şartların değiştiği belli olur" ifadesini kullandı. Bakan Yılmaz, bu fırsattan isteyen kişilerin yararlanabileceğini söyledi.

YÜKSEK TALEP BEKLİYORUZ

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, yüksek talep beklediklerini belirtti. Ertürk, bedelli askerlik kredilerinden 2011 yılında 70 bin kişinin yararlandığını ve bu kapsamda toplam 2,2 milyar TL kredi sağlandığını açıkladı.

BEDELLİ KREDİSİ HAZIR

Bankalar bedelli askerlik için kredi musluğunu açtı. Yaklaşık 700 bin kişinin yararlanması beklenen ve 18 bin TL olarak belirlenen bedelli ücreti için bankalar 20 bin TL kredi, 36 ay vade ve yüzde 0,99 faiz ile kredi sunmaya başladı. Ekonomi yönetiminin kredi kullanımına sınır getirmesi nedeniyle kredi kullanacak kişilerin aylık gelirinin, taksit tutarının üç katı olması gerekecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bedelli askerlik maliyetini 18 bin TL olarak açıklamasının ardından, bankalar da kredi kampanyalarını duyurmaya başladı. 1 Ocak 2015'de yürürlüğe girecek olan ve yaklaşık 700 bin kişinin yararlanması beklenen imkan için bankalar 12 aydan 36 aya kadar vade, 20 bin TL'ye kadar kredi ve yüzde 0,99 ile 1,15 arasında faiz oranları belirledi. İhtiyaç kredisi kapsamında verilecek kredilerin geri ödemesi seçilecek vadeye göre 2 bin 500 TL ile 6 bin TL arasında farklılık gösterecek.

MAAŞIN 2.250 TL'DEN BAŞLAMASI GEREKECEK

Bu imkandan kredi alarak yararlanmak isteyenlerin aylık gelirlerinin ödeyecekleri taksitin 3 katı olması gerekecek. Buna göre, 36 ay vadeyle 20 bin TL kredi kullanıldığında aylık taksitler 721 liraya denk geliyor. Vade sonunda 20 bin liranın geri ödemesi 26 bin lirayı buluyor. Bu da 36 ay vadeli kredi çekecek bir kişinin aylık kazancının 2.250 lira olmasını gerektiriyor. Bir yıl vadeli 18 bin TL kredi kullanıldığında ise geri ödeme 20 bin 400 liraya ulaşıyor. Aylık taksit tutarı da 1.620 TL ile 1.692 TL arasında değişiyor. Bir yıllık vadede 1.692 TL taksit ödeyecek kişinin aylık kazancının ise 3 bin lirayı geçmesi şart.

AYLIK TAKSİT 640 TL

Davutoğlu'nun açıklaması ile bankalar da kampanyalara başladı. ING Bank, krediden yararlanmak isteyenler için 36 ay vade ve yüzde 1.14 faiz ile18 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi kullandıracak. Böylelikle üç yıl ödenecek bu krediye göre aylık taksit tutarı 636.53 lira olurken, 18 bin TL kredinin geri ödemesi 23 bin liraya ulaşıyor.

MASRAF ALINMAYACAK

Kredi kampanyası başlatan bir diğer banka Şekerbank. Banka, 36 aya varan vade ve yüzde 1,15 faiz oranı sunarken, 20 bin TL'ye kadar kredi kullandıracak. Şekerbank, bedelli askerlik kredisinde masraf da almayacak. Akbank da "Bedelli Askerlik Kredi" kapsamında 18 bin TL kredi, 36 ay vadede aylık 640 TL'den başlayan taksitlerle ve masrafsız kredi sunuyor. DenizBank ise 36 aya uzayan vade ve 18 bin TL'ye kadar kredi kullandıracak. 36 ay vadeli kredide taksit tutarı 648 TL olacak. Türk Ekonomi Bankası (TEB) de bedelli askerlik için özel kredi paketi hazırladı. Bu kapsamda 18 bin TL kredi miktarı için 36 ay vadede yüzde 0,99 faiz oranı veren TEB, aylık taksitler 617,44 TL olacak. Banka, talep edilmesi durumunda yüzde 1,05 faizle üç ay taksit erteleme de yapacak.



sabah

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerlik, bedelli, onları, parası, ucuracak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlik sürprizi Seth Haber Arşivi 0 02 Aralık 2014 12:44
Bedelli askerlik izdihamı ! LeyLa Haber Arşivi 0 29 Kasım 2011 11:40
Bedelli Askerlik:) AnqeL Komik Loglar 3 01 Mayıs 2010 10:15
Bedelli askerlik çıkacak mı Feronia Haber Arşivi 0 22 Mart 2010 03:05